Chciałbym przegrać kilka swoich płyt Audio, tak abym mógł ich słuchać w samochodzie. Skopiowałem sobie oryginalne pliki z płyty Adio CD i wrzuciłem do nowego folderu, kliknąłem Burn. Niestety są teraz przerwy między ścieżkami/utworami, a chciałbym się ich pozbyć. Próbowałem w trialowym Disco, ale jest ta sama sytuacja. Dodam, że nie chcę ich nagrywać poprzez iTunes, bo podczas zgrywania do formatu MP3 traci się trochę na jakości. Z jakich rozwiązań lub programów korzystacie w podobych sytuacjach? (najlepiej freeware)
Pozdrawiam

[Nagrywanie płyt] Bez przerw między ścieżkami/utworami Audio CD
Rozpoczęty przez
zasina
, 15 sie 2007 20:32
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 sierpnia 2007 - 20:32
Napisano 15 sierpnia 2007 - 20:38
A może wystarczy zrobić kopię 1:1 w LiquidCD lub SimpleBurns. No chyba, że chcesz bez przerw nagrać tylko niektóre pliki z płyt i zrobić składankę. Wtedy wystarczy zrzucić pliki do jakiegoś bezstratnego formatu w iTunes (bo da się to zrobić, np Apple Losless Encoder) i w Preferencjach, w zakładce Advanced/Burning wybrać 0 sekund przerwy między utworami.
Oczywiście najprostszym sposobem kopii 1:1 jest systemowy Disk Utility. Najprostszym o tyle, że nie wymaga żadnego dodatkowego softu.
Napisano 15 sierpnia 2007 - 20:41
iTunes ma możliwość zgrywania muzy do czystych wav. Palisz z tego normalne CD Audio bez przekodowania i utraty jakości.
Napisano 16 sierpnia 2007 - 22:50
Za pomocą Disk Utility nie pomogło - po włożeniu płyty do odtwarzacza słychać tylko niemiłe dźwięki.
Co do iTunes - nie chcę dodawać tych piosenek do biblioteki, a potem je usunąć. Niepotrzebna robota. Chodzi mi jedynie o skopiowanie całej płyty.
Napisano 17 sierpnia 2007 - 05:01
W takim razie google albo versiontracker: LiquidCD lub SimpleBurns.
Obydwa świetne.
Napisano 17 sierpnia 2007 - 10:18
Obydwa programy wypróbowałem. Niestety - Liquid CD za każdym razem "nieoczekiwanie kończy pracę" po tym jak wybiorę opcję Copy. SimpleBurns - chyba wszystko jest ok, tylko strasznie wolno zgrywa materiał na dysk

Napisano 17 sierpnia 2007 - 10:40
To prawda, jest stosunkowo wolny, ale skuteczny. Nie miałem żadnych problemów z przegranymi płytami. Trzeba by się też przyjrzeć jakości oryginału, bo te wszystkie symptomy typu wywalający się LiquidCD i problemy disk utility mogą świadczyć, że płyta jest w nienajlepszym stanie. A może została zabezpieczona przed kopiowaniem - powinno być info na okładce.
Napisano 17 sierpnia 2007 - 23:08
Dodam tylko, ze dwa inne (platne) programy maja opcje dowolnego przedzialu czasowego miedzy kawlakami. DragonBurn i Toast. toast 8 ma nawet opcje nakladania efektow AU/VST na utwory oraz robienia plynnego wejscia/wyjscia utworu.
Napisano 28 września 2007 - 19:57
Udało mi się zrobić wszystko w SimpleBurns

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych