witam, mam taki problem. dostalem pewna ilosc mp3 od kolegi z peceta. no i np. mam plik
Daj mi siłę.mp3
Gdy zajrze w tagi, tytul jest bez polskich znakow: zamiast dwoch ostatnich liter mam krzaki.
w momencie importu do itunes, muzyczka zostaje umieszczona w odpowiednim katalogu, ale nazwa pliku zostaje zmieniona (łę na krzaczki), i rowniez z w playlistach wyswietalna jest nazwa z krzaczkami bez polskich liter.
rozumiem ze sprawa w kodowaniu. ale czy jest jakies proste rozwiazanie, oprocz oczywiscie recznego zmieniania tagow w kazdej piosence (troche tego jest ;p)

itunes, polskie znaki
Rozpoczęty przez
m_lodz
, 14 sie 2007 18:43
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 sierpnia 2007 - 18:43
Napisano 15 sierpnia 2007 - 10:46
Menu Zaawansowane > Przekształć znaczniki ID3?
Napisano 15 sierpnia 2007 - 11:31
to pierwsza rzecz jaka sprobowalem po krotkim buszowaniu po menu itunes. ale to nie rozwiazuje sprawy. po prostu jedne krzaczki zamieniaja sie w inne. i tyle. polskich czcionek brak
Napisano 15 sierpnia 2007 - 11:43
m_lodz, wpisz najpierw tytuły piosenek po polsku, a dopiero konwertuj tagi.
Napisano 15 sierpnia 2007 - 11:52
m_lodz, wpisz najpierw tytuły piosenek po polsku, a dopiero konwertuj tagi.
przy ilosci piosenek ktore mam, masa czasu
dzieki Heidi za liste, ja wlasnie znalazlem genialny program unicode rewriter
http://sourceforge.n...nicoderewriter/
zaznaczamy konwertowanie z windowsowego cp1250 i wszystko dziala. gdyby ktos mial problem z arabskimi badz chinskimi znaczkami, tez dziala

- Heidi lubi to
Napisano 15 sierpnia 2007 - 12:36
.... a ja wszytko recznie przepisywalem ostatnio bo podpialem ipoda do win 2000 en i kurka mi wszystko skrzaczyl a jak wrzucilem na maca to recznie jakies 50 kawalkow przerabialem .. szkoda ze nie poszukalem na forum
Napisano 23 lutego 2008 - 16:11
Miałem podobny problem z moją kolekcją przy przenoszeniu z PC na Maca. Pomogło wczytanie wszystkiego w foobarze pod Windowsem i przepisanie tagu idv1 na idv2.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych