Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

odzyskanie danych z iphone bez backup

• Zamknięty Temat jest zamknięty
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 monin

monin
  • 11 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 10:05

Straciłam wszystkie dane z iphone 3gs. Chciałam zaktualizować wersję i zaczełam od programu redsnow. Telefon chyba przeszedł w DFU, ale ten program nie chciał działać i podłączyłam go do drugiego komputera i włączyłam ITunes. Wtedy telefon zaktualizował się automatycznie do najnowszej wersji. Niestety telefon jest teraz pusty. W programie nie ma też backup, sprawdzałam specjalnie. Kopia zapasowa nigdzie się więc nie utworzyła :(. Chyba, że się myle i jest zapisana w jakiś plikach systemowych. Czy jest jakiś sposób, żeby odzyskać te dane?

#2 napster3000

napster3000
  • 62 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 10:22

jest sposób z tym że bardzo czasochłonny i dużo klikania. Jest program o nazwie Backup Extractor. Poczytaj na stronce i będziesz wiedział jak go użyć. w darmowej wersji możesz 2 pliki na raz wypakować chyba ze klucz kupisz;)

#3 monin

monin
  • 11 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 10:33

Jesteś pewny? A skąd on te pliki niby ma pobrać?

#4 napster3000

napster3000
  • 62 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 10:38

Wejdz w itunes > edycja> preferencje i na karcie kliknij urządzenia. W okienku powinny się pokazać kopie zapasowe. Masz je ?

#5 monin

monin
  • 11 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 10:43

Nie. Właśnie o tym jest post, czy bez backup w ITunes mogę odzyskać dane?

#6 napster3000

napster3000
  • 62 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 10:46

raczej nie. pozostaje tylko icloud. o ile masz to znaczy o ile na poprzednim FW korzystałeś z niego

#7 monin

monin
  • 11 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 10:49

Nie korzystałam z tego bo miałam bardzo starą wersję. Co to więc za beznadziejny telefon, który kasuje dane i których nie może przywrócić.

#8 napster3000

napster3000
  • 62 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 10:50

na obu kompach nie masz backupa ?

#9 monin

monin
  • 11 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 10:53

A czy backup robi sie tylko w Itunes?

#10 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 10:55

Nie korzystałam z tego bo miałam bardzo starą wersję. Co to więc za beznadziejny telefon, który kasuje dane i których nie może przywrócić.

Chciałaś powiedzie, co za beznadziejny użytkownik, że ne czyta instrukcji obsługi i nie robi backupu...

#11 napster3000

napster3000
  • 62 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 10:55

tylko na itunes. powinien automatycznie zrobić backup ale jeśli miałeś DFU to raczej nikłe szanse że zrobił kopie wiec na 99% się nie da. Niech inni się jeszcze wypowiedzą.

#12 monin

monin
  • 11 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 10:59

Dlatego też dobra firma produkująca sprzęt, w trosce o blond użytkownika powinna przewidzieć takie opcje. A ja zaczęłam według tutorialu na youtube i tam nie było nic o zrobieniu kopii zapasowej.

#13 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 11:01

Dlatego też dobra firma produkująca sprzęt, w trosce o blond użytkownika powinna przewidzieć takie opcje.
A ja zaczęłam według tutorialu na youtube i tam nie było nic o zrobieniu kopii zapasowej.

Ja nie rozumiem jednego w jaki sposób chciałaś zaktualizować soft Redsnowem?

#14 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 11:03

Dlatego też dobra firma produkująca sprzęt, w trosce o blond użytkownika powinna przewidzieć takie opcje.
A ja zaczęłam według tutorialu na youtube i tam nie było nic o zrobieniu kopii zapasowej.

Z blond użytkownikiem to wszyscy polegną, nawet pasy na jezdni nie dają radu, taka wrodzona wada blond użytkownikow.

#15 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Ja nie rozumiem jednego w jaki sposób chciałaś zaktualizować soft Redsnowem?

Bo to jest tak jak się zamiast czytania instrukcji obsługi urzadzenia ogląda się filmy na Youtube w dodatku nie rozumiejąc co się ogląda,

#16 monin

monin
  • 11 postów

Wpisałam zapytanie w wyszukiwarce i tam było podane step by step:
[url=http://www.youtube.com/watch?v=6oW9VZ_OXRQ]How to Update iPhone 3g/3gS & iPhone 4 to Custom iOS 4.2.1 Preserving your Baseband - YouTube[/url]

#17 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 lipca 2012 - 11:05

How to Update iPhone 3g/3gS & iPhone 4 to Custom iOS 4.2.1 Preserving your Baseband - YouTube

Jak się nawet nie wie czego się szuka to ma się takie efekty. Na przyszłość zacznij od tego Apple — Wsparcie — Instrukcje obsługi
Twoje życie będzie prostsze.

#18 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 11:05

How to Update iPhone 3g/3gS & iPhone 4 to Custom iOS 4.2.1 Preserving your Baseband - YouTube

No fakt bo trudniej nacisnąć Aktualizuj w iTunes. Sama jesteś sobie winna. Producent nie ma nic do tego, ponieważ gdybyś zrobiła wszystko wg ich procedur nic byś nie straciła.

#19 monin

monin
  • 11 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 11:12

Nie korzystałam z itunes już od jakiegoś czasu, nie wiedziałam, że jest tam taka opcja z aktualizacją. Korzystałam kiedyś z tego programu i jakoś tego nie zauważyłam. Itunes zostało potem usunięte przy formacie komputera a potem miałam zbyt słabe łącze, żeby pobrać instalator itunes. A wczoraj korzystałam z komputera kolegi i już po fakcie zauważyłam, ze ma Itunes na drugim komputerze. Po włączeniu programu pojawiła się od razu opcja z aktualizacją więc tak też zrobiłam. W jaki sposób więc pliki z danymi zostały usunięte?

#20 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 lipca 2012 - 11:15

Koleżanko nie będziemy Ci tu wyjaśniać zasad autoryzacji komputera, zasad działania biblioteki itunes oraz innych kwestii bo to są podstawy które znajdziesz w załaczonej Ci wcześniej instrukcji obsługi. Najprościej mówiąc wyczyściło Ci dane bo nie było zsynchronizowane z Twoją bibliteką iTunes. Jeśli te słowa brzmią obco pomoc znajdziesz we wskazanej Instrukcji Obsługi. Zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych