Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

AirPlay w AirPort Express - duże opóźnienie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 thms

thms
  • 160 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 lipca 2012 - 09:52

Witajcie, W nowym systemie można przesyłać cały dźwięk (nie tylko z wybranych programów, np iTunes) z Maca do Airport'a. Początkowo nie działała mi regulacja głośności - dziś rano się "odblokowała". Natomiast jest jeszcze jeden istotny problem - straszne opóźnienie.. Np dźwięk z regulacji głośności (te pyknięcia) słychać w głośnikach po 2 sek. Jak jest u was? MacBook jest podlaczony przez N 5GHz. Edit: Ogladanie filmow z YT = dźwiek nie idzie równo z obrazem. eeeh

#2 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 26 lipca 2012 - 13:23

To teraz safari tez streamuje do Airporta Express? Muszę sprawdzić to w domu...

#3 thms

thms
  • 160 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 lipca 2012 - 14:08

Tak, streamuje. Opóźnienie 2 sek w stosunku do obrazu (sprawdzałem film z VLC, youtube przez Chrome). Generalnie kicha. Dziwne, bo AirPlay mirroring działa bez problemu z Apple TV.

Dołączona grafika

Teraz z kolei nawet nie moge wybrać głośników AirPlay, bo od razy przeskakuje na wbudowane. Eh

#4 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 26 lipca 2012 - 17:00

U mnie też lag około 2 sekundowy. Nie wiem po cholerę takie coś wprowadzają skoro nie działa...

#5 tomazo

tomazo
  • 65 postów
  • SkądMierzyn/Szczecin

Napisano 04 sierpnia 2012 - 11:09

U mnie też laguje. Do tego zrywa transfer iTunes-Apple TV - co prawda nie całkowicie, ale dźwięk "szarpie" co wkurza mnie niemiłosiernie. Co do mirroringu to puściłem film przez VLC i też po chwili dźwięk nie nadążał za obrazem. Myślę, że może być to kwestia problemów na linii ML - najnowszy soft ATV. Wcześniej, przed upgradem oprogramowania ATV nie miałem żadnych problemów ze streamingiem. I do tego ten beznadziejny UI w ATV :(....

#6 boromed

boromed
  • 35 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 sierpnia 2012 - 11:24

u mnie po nakładce ML nie działa przesyłanie dźwięku do B&W Zeppelin ani przez AirPlay w AirPort Express ani nawet przez kabel!!!! Wydaje mi się, ze musi to być wina systemu, bo do tej pory śmigało aż miło, a poza tym jak włożę iPhona do Stacji dokującej B&W to działa bez zarzutu. Aha jeszcze jedno, nie mogę się także połączyć z AppleTV

#7 dariush

dariush
  • 7 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 14:07

U mnie tak samo 2 sek opóźnienia ML 10.8.1 do Denona 1912 iPad działa idealnie (n 5GHz) dodatkowo po restarcie zawsze domyślnie wybiera przesyłanie dźwięku do ATV3 :(

#8 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 sierpnia 2012 - 14:37

Airplay z airport jest stworzony z myślą o muzyce, a nie o filmach. Taki jest też jego opis, właśnie ze względu na opóźnienie. Nie da się go uniknąć. Opóźnienia nie ma atv (nie powinien mieć), ze względu na to, że tam robiona jest synchronizacja.

#9 dariush

dariush
  • 7 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 21:13

Dlaczego wobec tego iPad unika opóźnienia? Miałem nadzieję, że cały dźwięk z iMaca puszczę na Amplituner po Air Play, a na razie oglądanie klipów, koncertów itp. jest irytujące :(

#10 minimalistsound

minimalistsound
  • 4 postów
  • SkądManchester, UK

Napisano 25 sierpnia 2012 - 16:11

U mnie sytuacja identyczna. Jeśli ktoś pyta po co wprowadzili taką funkcjonalność skoro nie działa? Działa wyśmienicie ze spotify. Niestety lipa, że filmy i seriale trzeba oglądać na głośnikach laptopowych. P.S. Używa ktoś airfoil? Też występuje takie opóźnienie?

#11 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 25 sierpnia 2012 - 18:23

ja używałem airfoil i u mnie opóźnienie było masakryczne, 3-4 sekundy po kliknięciu pauzy dźwięk się zatrzymywał ;S

#12 Adamrz91

Adamrz91
  • 17 postów

Napisano 02 września 2012 - 14:04

U mnie na Marantz mcr-603 to samo. Opóźnienie 2 - 3 sekundy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych