Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Photoshop + TrackPad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rafał Sobczak

Rafał Sobczak
  • 52 postów
  • Skądwielkopolska

Napisano 26 lipca 2012 - 02:49

Witam Dość dużo pracuję w PS i używam do tych celów Magic Mouse. Wraz z nadejściem nowego OS X, który ponoć gestami stoi chciałbym zainwestować w TrackPad'a. Pytanie, czy ktoś z was pracuje w PS na Trackpadzie ? Można za pomocą gładzika precyzyjnie np zaznaczać obiekty lassem ?

#2 Gecko

Gecko
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 lipca 2012 - 20:07

Używałem Photoshopa CS6 na Lionie i myszka jest o wiele wygodniejsza, jeśli chodzi o pracę z Photoshopem. Wszystkie dłuższe i bardzeij skomplikowane prace w PS na touch padzie w MacBooku Pro to mordęga. Jeśli byś chciał precyzyjne narzędzie i gesty to skłaniałbym się w stronę jakiegoś tabletu graficznego z multi touchem, ale to już są dość drogie zabawki.

#3 nie_z_krakowa

nie_z_krakowa
  • 230 postów

Napisano 27 lipca 2012 - 21:45

Do Photoshopa wybieram mysz. Trackpad przydaje się do przeglądania zdjęć czy internetu. Natomiast do samej obróbki zdjęć i grafik wybieram mysz. Rysownicy pewnie wybiorą tablet graficzny. To nie tak ze trackpadem nic nie da się zrobić, ale o optymalnej pracy nie ma tu mowy.

#4 prototypeartworks

prototypeartworks
  • 146 postów
  • SkądBirmingham, United Kingdom

Napisano 10 listopada 2012 - 23:19

trochę odkopię temat... ja praktycznie od zawsze używałem w PS trackpad'a i można bardzo precyzyjnie wykonywać wiele rzeczy, pracuję na macbook pro 13 i nie ma z tym najmniejszego problemu, a jeśli już to zawsze można tablet i wcale nie są jakieś strasznie drogie bo takich rzeczy można kupić np wacom bamboo który kosztuje w granicach 300zł

#5 dl00gi

dl00gi
  • 9 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 14:22

Bamboo za 300zł jest ok, poza jedną sytuacją - gdy korzystamy z więcej niż jednego monitora. Jego powierzchni jest na tyle mała, że obsługując tak duże pole jak dwa monitory traci mocno precyzję.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych