Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wifi nie działa ale tylko na Iphonie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 antoninatosia

antoninatosia
  • 5 postów
  • SkądWarszawa/Londyn

Napisano 25 lipca 2012 - 20:00

Mam pewien problem. Oddałam w zeszły poniedziałek swojego Iphona 3gs do naprawy, ze względu, że nie moglam wykonywać połączeń i do mnie nie można było się dodzwonić. Jednak 2 dni po oddaniu okazało się, że to karta sim jest uszkodzona, karte wymieniłam w czwartek. Dziś odebrałam iphona z naprawy. Przywrócili do ustawień fabrycznych. Ale okazało się, że nie działa WiFi ale tylko na tym jedym urządzeniu. Laptopy i inne telefony są podłączone WiFi. Mój chłopak również ma Iphona 3gs, działa mu bez problemu. Ja wpisuje hasło wyskakuje " Nie można połaczyć z siecią" Również poszłam do kolegi, u niego w domu działa wifi wszystko śmiga. Posiam router biało czarny. Internet adsl. Bardzo proszę o pomoc. I z góry dziękuję

#2 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 25 lipca 2012 - 20:11

Skoro Twoj telefon u kolegi lapie WIFI normalnie znaczy to ze telefon jest w porzadku a problem lezy po stronie Twojego router'a. Byc moze sie "przywiesil" router wypnij mu zasilacz poczekaj z minute i podlacz na nowo czyli poprostu zresetuj router. Jak nie pomoze jeszcze raz przywroc ustawienia w IPhonie. Jak nie pomoze zresetuj router do ustawien fabrycznych (potem trzeba wszystko na nowo ustawic jak bylo loginy itp bo to ADSL). Musi zadzialac PS. :* za opis routera, poprostu urzekl mnie (bialo- czarny) :)

#3 antoninatosia

antoninatosia
  • 5 postów
  • SkądWarszawa/Londyn

Napisano 25 lipca 2012 - 20:18

Robiłam wyzerowanie ustawień sieciowych, Nadal to samo, Restartowałam routera i to samo. Dzwoniłam na infolinie w sprawie routera, mówią, że wina nie leży po stronie routera tylko telefonu, a jak dzowniłam, w sprawie telefonu ze router zepsuty lub telefon i trzeba go znowu oddać do serwisu. Tylko jeśli do tych ustawień fabrycznych ten router to rozumiem, że na każdym urządzeniu będzie trzeba ustawiać osobno. Niestety wgl się na tym nie znam. A router przychodził ktoś z TP i ustawiał

#4 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 25 lipca 2012 - 20:28

Na pewno dobrze wpisujesz haslo dostepowe do routera uwzgledniajac duze i male litery ??? Nie mylac zera z literka "o" itp ? Telefon nie moze byc zepsuty skoro z innymi WIFI laczy sie normalnie i dziala.

#5 antoninatosia

antoninatosia
  • 5 postów
  • SkądWarszawa/Londyn

Napisano 25 lipca 2012 - 20:33

Nie mylę hasła, na pewno. Aa co do telefonu też mi się wydaje, że wszystko jest ok tylko, że mam coś zablokowane. Również jak wchodzę w podświetlenie/ustawienia sieci to nic mi się nie uzupełnia automatycznie. Te adresy IP wszystko jest puste. A co do routera biało czarnego, chciałam jak najdokładniej opisać. :) a dokładniej już nie potrafiłam :)

#6 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 25 lipca 2012 - 20:47

No wiesz jesli nie moze polaczyc z routerem to nie jest dziwne ze te pola w ustawieniach sieci sa niewypelnione gdyz te wsztstki adresy sa przyznawane i ustawiane automatycznie po podlaczeniu sie do router'a. Troche bylo by to przesadne zabezpieczenie ale moze masz ustawiona na routerze filtracje po adresie MAC i dodatkowo wpisanie hasla aby podlaczyc sie do sieci, a podczas naprawy wymielili CI plyte glowna zmieniajac tym samym adres MAC karty wifi w iphonie. I mimo iz podajesz haslo prawidlowo na routerze nie jest dodany mac Twojego iphone'a. Czy jak przychodzi powiedzmy znajomy podajesz tylko haslo mu i juz bez problemu moze podlaczyc sie do Twojego router'a ? Moze sprobuj odtworzyc jeszcze raz iphone. A co do opisu router'a to nie ma to wiekszego znaczenia tu ale pisze sie firme i model np Linksys, TP-Link, D-Link ;)

#7 antoninatosia

antoninatosia
  • 5 postów
  • SkądWarszawa/Londyn

Napisano 25 lipca 2012 - 20:54

Odtworzyć jeszcze raz Iphona, masz na myśli przywrócenie ustawień fabrycznych i przywrócenie ustawień zarchiwizowanych ? Co to hasła, to tak jest jak napisałeś ktoś przychodzi daje hasło i działa a u mnie kurcze nie działa. Jedynie na karcie którą dostałam z serwisu jest napisane, że zrobili przywracanie ustawień fabrycznych, o żadnej wymianie nie było mowy. A jak mogę sprawdzić czy Iphone jest podłączony do routera, czy wgl jest możliwość sprawdzenia?

#8 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 25 lipca 2012 - 21:21

Tak przywroc ustawienia fabryczne i probuj podlaczyc sie wtedy do router'a. Nie przywracaj ustawien zarchiwizowanych bo moze one moga cos mieszkac. Co do sprawdzenia podlaczenia iphona do routera to trzeba by wejsc w router i w logach albo jakis opcjach grzebac ale nie jest to takie ze jak na dloni. Ale to tez zalezy od konkretnego routera wiec nie zaglebiaj sie w ta opcje.

#9 antoninatosia

antoninatosia
  • 5 postów
  • SkądWarszawa/Londyn

Napisano 25 lipca 2012 - 21:24

No właśnie, wcześniej z ustawieniami było wszystko ok. Dziś po odebraniu nie przywróciłam ustawień zarchiwizowanych i nie mogłam się połączyć z siecią. Lecz spróbuję jeszcze raz i najwyżej przywrócę router'a do ustawień fabrycznych. Jeszcze raz dziękuję za pomoc :) Jeśli zadziała lub nie, to i tak napiszę :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych