Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Uruchamia się w tylko w trybie tekstowym

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 lutecki

lutecki
  • 3315 posts

Posted 13 August 2007 - 18:09

Witam serdecznie,
Mam problem z Mac OS X 10.4.10 Server. Uruchamia się jedynie w trybie Single i to w konsoli. Uruchomiony normalnie zatrzymuje się na niebieskim ekranie, nic dalej nie idzie. Może zna ktoś komendę pod terminalem do przejścia w tryb graficzny? Czuję że to tu może leżeć problem.

---- Dodano 13-08-2007 o godzinie 18:10 ----
Sprawa raczej pilna ;)

#2 uwak

uwak
  • 778 posts

Posted 13 August 2007 - 18:18

init 5 ? \ e chyba nie to nie linux .... a z drugiej strony po co na serwerze tryb graficzny ? chyba ze to to ustrojstwo inaczej nie umie - ale to idyiotyzm - graphic mode zre zasoby ..... wiec po co?

#3 Andrzej

Andrzej
  • 1975 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 August 2007 - 18:21

Adium rulezz :) Dla informacji społeczeństwa podrzuciłem koledze link do tego
Trzymam kciuki :)

#4 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2928 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 August 2007 - 18:39

Tak,al tam są rozwiązania dla systemów do Pantery maksymalnie. Ja miałem kiedyś podobny problem. Pewnie dochodzi do momentu uruchomienia podsystemu graficznego. Warto spróbować naprawić przywileje. jest to mżliwe z pozimu konsoli - komenda diskutil. Spróbuj też włączyć debug - jabłko +V i zobaczyć w którym momencie wykrzacza się system.

#5 judytka

judytka
  • 2 posts

Posted 13 August 2007 - 18:42

witam wiem ze to pytanie raczej nie pasuje to tematu postu, ale spróbuje mój chłopak kupił sobie w Londynie używanego ibooka g4 lecz niestety ktos przed sprzedaza nie reinstalował systemu i wiele plikow i ustawien nie jest możliwych bo nie znamy hasła administratora i jest jeszcze 2 problem - system jest w języku angielskim, wolelibysmy zeby był w polkim czy da sie cos zrobić nie ponosząc wiekszych wydatków? prosze o pomoc.....

#6 Andrzej

Andrzej
  • 1975 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 August 2007 - 19:01

Tak,al tam są rozwiązania dla systemów do Pantery maksymalnie...

Większość tych porad jest na tyle uniwersalna, że działa i w Tygrysie. No i nie mówię, że to wszystkie możliwości naprawcze :)

jest to mżliwe z pozimu konsoli - komenda diskutil...

Dobrze by było mieć zainstalowanego applejacka, bardzo pomaga tym co mają alergię na terminal ;)

witam
wiem ze to pytanie raczej nie pasuje to tematu postu, ...

Dokładnie... poza tym wszystkie odpowiedzi są na forum, wystarczy poszukać (hint: "hasło administratora" oraz "polonizator") :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users