Witam,
Mam dwa komputery: imac g5 1,8 (ppc) oraz macbooka 1,83 intel coreduo (oba komputery bez nagrywarki DVD). Niedawno zrobiłem update systemu do 10.4.10. W obu komputerach pojawił się ten sam problem: nie odtwarzają fimów dvd w napędzie. Włącza się DVD Player i dysk zachowuje się jakby był porysowany i nie mógł nic odczytać. Mieli i mieli. To samo jest z odczytem danych. Nie ma natomiast źadnych problemów z zewnętrzną nagrywarką DVD podłączonych przez firewire.
Ma ktoś może pomysł na takie ustrojstwo? Czytałem o problemach USB, ale o DVD nic nie znalazłem.
Pozdrawiam
T.

Update do 10.4.10 - nie dziala DVD
Started by
thoo
, 13 Aug 2007 15:55
2 replies to this topic
Posted 13 August 2007 - 15:55
Posted 13 August 2007 - 16:08
Spróbuj najpierw uruchomić program Onyx i ponaprawiać co się da: przywileje, wyczyścić kernel cache.
Ja ostatnio załatwiłem problem poprzez opcję archive and install i cofnąłem system do 10.4.9. Święty spokój. Nie polecam jednak tego sposobu jako remedium na wszystkie bolączki, poczekaj, może ktoś ma bardziej fachowy pomysł

Posted 13 August 2007 - 17:59
Mi po updacie po każdym uruchomieniu drukarki wywala komunikat że aparat ma problem z in - out żeby go zresetować ale komunikat wciąż wisi i po mimo że jest jeden przycisk OK nic z tym komunikatem nie można zrobić bo przycisk nie reaguje. W drukarce jest czytnik kart po mimo występowania tego komunikatu czytnik działa bez problemu tak jak drukarka i wbudowany skanerr fax. Jakieś niedoróby ??? Może dlatego Apple szykuje 10.4.11
Ja mam pierwszy raz w historii problem po updacie ...

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users