Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Brak tyldy na klawiaturze

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Chwastek

Chwastek
  • 8 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 22 July 2012 - 17:02

Ostatnio odebrałem Maca mini z serwisu i wszystko fajnie, ale teraz zmieniałem po reinstalce język i zamiast tyldy wyświetla mi: § w "Język i tekst" -> Język: mam pierwszy na liście polski, w podglądzie klawiatury mam tylde wrzuconą pomiedzy "z" i "shift", ale fizycznie nie mam pomiędzy nimi żadnego klawisza w Źródło wprowadzania mam poustawiany tylko "polski pro" jak zrobić, żeby mieć normalny układ klawiszy na klawiaturze?

#2 yahol

yahol
  • 1321 posts
  • Skąd*.#

Posted 22 July 2012 - 20:26

Czyli co? Remapowałes klawiaturę, czy zmieniałeś język systemu? IMHO- zmień język systemu na angielski, zrestartuj komputer, sprawdź mapowanie klawiatury. Jak jest OK, zmień język na polski, zrestartuj i ustaw "polski programisty". (tam jest, z tego co pamiętam, do wyboru: polski-angielski, polski maszynistki, polski programisty)

#3 ftpd

ftpd

Nie.

• 24346 posts

Posted 22 July 2012 - 21:35

W polskich (europejskich) klawiaturach tylda jest niestety między lewym shiftem a z. Sam sobie sprowadzałem ze Stanów normalną :(

#4 yahol

yahol
  • 1321 posts
  • Skąd*.#

Posted 22 July 2012 - 22:18

W polskich (europejskich) klawiaturach tylda jest niestety między lewym shiftem a z. Sam sobie sprowadzałem ze Stanów normalną :(

OMG! Aż sprawdziłem!
Rzeczywiście nie ma tam tyldy :) Ale w układzie (mapowaniu) klawiatury - jest!

Edit: a taki bylem pewien :)

#5 Chwastek

Chwastek
  • 8 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 23 July 2012 - 07:11

tylko, że na tym samym Macu przed reinstalką systemu w serwisie miałem polską klawiatruę z tyldą tam gdzie trzeba... tylko za żadne skarby nie mogę sobie przypomnieć, jak to się rozwiązało w końcu :/

#6 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 July 2012 - 08:57

Reinstalka odbyła się w serwisie?

#7 Chwastek

Chwastek
  • 8 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 24 July 2012 - 22:46

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#8 Chwastek

Chwastek
  • 8 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 25 July 2012 - 21:32

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#9 Chwastek

Chwastek
  • 8 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 05 August 2012 - 17:29

Owszem, w serwisie.

---------- Wpis dodano o 18:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:03 ----------

KeyRemap4MacBook dało radę - więcej informacji: [url=http://superuser.com/questions/37042/remapping-of-keys-in-mac-os-x]osx - Remapping of keys in Mac OS X - Super User[/url]

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users