Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod Nano 6G a sens użycia go jako zegarek na rękę

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Napisano 22 lipca 2012 - 09:42

Witam, Ostatnio mój zegarek uległ awarii, nienaprawialnej niestety. Nowy (porządny) będę kupował dopiero za kilka miesięcy (powód powszechny i raczej wszystkim znany). No i przez ten czas muszę mieć coś, co mi ten zegarek zastąpi. No i ze względu na to, że mój iPod Nano 6G kurzy się w szafce (odkąd wystartowało iTunes Store w PL, używam tylko iPhona), zacząłem myśleć nad wykorzystaniem go, jako zegarek na rękę. Jednak taka opaska swoje również kosztuje, tak więc postanowiłem się najpierw spytać was: czy ma to jakikolwiek sens? Ile w takim "trybie zegarka" wytrzymałaby bateria? I ogólnie czy spełniłby tą rolę chociaż poprawnie? Z góry dziękuję za pomoc.

#2 ner0angel0

ner0angel0
  • 506 postów
  • SkądLeszno, PL

Napisano 22 lipca 2012 - 09:48

Bateria przy używaniu tylko funkcji zegarka (bez odtwarzania muzyki) ok. 2-2.5tyg u mnie trzyma. Rolę spełnia, aczkolwiek trochę niewygodne jest to, że aby zobaczyć godzinę jednak trzeba kliknąć na guziczek ;) Mimo tej wady używam go już jakiś czas jako zegarek i nie narzekam ;)

#3 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 22 lipca 2012 - 09:49

I tak będzie Ci się wygaszał ekran, a jak dla mnie zegarek, którego trzeba włączać, by sprawdzić godzinę jest zabawką.

#4 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Napisano 22 lipca 2012 - 09:54

A nie da się wyłączyć wygaszania ekranu? Skróci to pewnie czas działania, ale myślę, że niewiele. Tak więc, jest to możliwe?

#5 Public Enemy

Public Enemy
  • 67 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 lipca 2012 - 14:28

Napewno skróci mocno, a nie niewiele, w końcu to głównie ekran pożera baterię...

#6 Wozak

Wozak
  • 73 postów

Napisano 22 lipca 2012 - 19:44

Nie ma możliwości wyłączenia automatycznego wygaszania ekranu. Sam starałem się odszukać takiej opcji i niestety nic z tego. Kiedy włączysz funkcje zegarka po ok. 10 sec wyłączy się podświetlenie a po kolejnych 20 sec sam sie zablokuje i znowu musisz nacisnąć guziczek. Dla mnie było to koszmarnie męczące

#7 GEOPLAN

GEOPLAN
  • 1 postów

Napisano 03 października 2012 - 16:02

nano 6 zegarek dodatkowym kłopotem jest układ cyferblatu godziny 9 i 3 powinny być w osi przedramienia jak w klasycznym zegarku nie wydaje mi się, żeby można to zmienić

#8 Maciej667

Maciej667
  • 37 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 października 2012 - 16:09

Witam serdecznie, bardzo polecam zakup paska i uzywanie jako zegarka. Zarowno fajnie wygląda jak i spełnia funkcje iPoda, chociaz do prawdziwego zegarka z "sercem" duzo mu brakuje. Pozdrawiam Maciej.

#9 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 03 października 2012 - 17:02

dodatkowym kłopotem jest układ cyferblatu
godziny 9 i 3 powinny być w osi przedramienia jak w klasycznym zegarku
nie wydaje mi się, żeby można to zmienić

Bzdura. Obraz wyświetlany na ekranie można obracać:

Posted Image

Posted Image

Ja noszę prawie codziennie. Pod koszulą lub rękawem marynarki słuchawki.

#10 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 03 października 2012 - 19:39

Kup sobie lepiej coś takiego: Burg – zegarek z telefonem

#11 Paweł Maciejewski

Paweł Maciejewski
  • 13 postów

Napisano 03 października 2012 - 19:45

Opaski "zegarkowe" dedykowane do iPod'a nano nie są aż tak dramatycznie drogie. Moim zdaniem, jeśli iPod i tak leży i się kurzy to lepiej wyciągnij go z szafy, kup opaskę i zacznij korzystać. Mnie bardziej by bolało, że w szafie leży sprzęt za pare stówek, niż wydanie 150zł na przerobienie iPod'a na fajny zegarek. To jest moja opinia, decyzja oczywiście należy do Ciebie.

#12 seca

seca
  • 8 postów

Napisano 03 października 2012 - 21:49

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#13 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwietnia 2013 - 20:47

Pytanie do użytkowników nano 6gen warty kupienia jako zegarek?? czy tylko zbędny gadżet??

#14 michał1985

michał1985
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 kwietnia 2013 - 20:57

Jeśli mogę to podłączę się pod temat i zapytam czy nie ma jakiejś aplikacji / sposobu aby iPod w trybie zegarka sam wybudzał się przy odpowiednim ruchu ręki ? Są zegarki Casio, które wykrywają charakterystyczny ruch ręki i przewidują, ze będziemy chcieli odczytać godzinę i automatycznie włączają podświetlenie. Dlatego pytam, czy korzystając z wbudowanego akcelerometru ten Nano 6 nie może działać podobnie, aby nie wciskać przycisku za każdym razem kiedy chcemy odczytać godzinę ?

#15 wiktor96

wiktor96
  • 420 postów

Napisano 03 kwietnia 2013 - 21:04

Sam używam nano 6g jako zegarek od 2 lat i spisuje się świetnie :) @up nie

#16 zlewu

zlewu
  • 12 postów

Napisano 03 kwietnia 2013 - 21:21

Osobiście powiem ze to jest smieszne ;) polecan standardowy prawdziwy zegarek. Ja nosze [url]http://skagendenmark.pl/wp-content/gallery/titanium-zegarki-meskie/234xxltlb.jpg[/url] taki i go polecam. Pozdrawiam

#17 michał1985

michał1985
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 kwietnia 2013 - 21:28

Osobiście powiem ze to jest smieszne ;) polecan standardowy prawdziwy zegarek. Ja nosze http://skagendenmark...e/234xxltlb.jpg taki i go polecam. Pozdrawiam

To chyba oczywiste, że do samego odczytywania godziny lepszy jest tradycyjny zegarek. Poza tym co kogo obchodzi jakiego Ty używasz ? Teraz każdy będzie pokazywał co nosi na ręce ?

#18 dubi

dubi
  • 1 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 22:02

Mam pytanie, zastanawiam się nad kupnem tego iPoda, a w mojej pracy potrzebuję szybkiego dostępu do zegarka, w związku z tym moje pytanie, czy jeżeli słucham muzyki, po wciśnięciu przycisku fizycznego będę widział zegarek czy odtwarzacz?

#19 maly95

maly95
  • 438 postów

Napisano 28 stycznia 2014 - 08:19

no jeśli masz wygaszony ekran i wciśniesz przycisk to widzisz zegarek :D w sumie to jeden z kilkunastu cyferblatów które możesz sobie wybrać i ustawić ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych