Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czemu mac zapisuje otwierane dokumenty (np. z Thunderbird) na pulpicie - kopia?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 gargi

gargi
  • 75 postów
  • SkądGdynia

Napisano 19 lipca 2012 - 09:43

Witam Mam na pulpicie śmietnik przez automatyczne zapisywanie przez maca plików otwieranych z załącznika poczty !!!! Co z tym zrobić jak to wyłączyć. Wystarczy mi wskazanie miejsca docelowego … ale niestety po kliknięciu w plik otwiera się i automatycznie zapisuje na pulpicie. A ja chcę go tylko otworzyć a nie zapisywać !!!!!

#2 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 19 lipca 2012 - 10:39

Ilość wykrzykników nie zwiększa siły argumentacji. Menu Plik/Preferencje/Załączniki/Zapisuj do (tłumaczyłem nazwy opcji z angielskiego) - możesz ustawić w którym folderze będzie zapisywał załączniki. Załączniki są zawsze kodowane więc by je otworzyć muszą zostać odkodowane. Jedne programy robią to dyskretnie zapisując załącznik w jakiejś tymczasowej lokalizacji inne robią to otwarcie - tak jak Thunderbird. By Thunderbird kasował te pliki przy zakończeniu pracy wejdź do about:config A następnie browser.helperApps.deleteTempFileOnExit ustaw na true

#3 gargi

gargi
  • 75 postów
  • SkądGdynia

Napisano 19 lipca 2012 - 11:00

wykrzykniki to obraz desperacji :) Bardzo dziękuję, cześć podziałało a do about:config nie mogę wejść :(

#4 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 19 lipca 2012 - 11:04

Wpisujesz w pasku adresu i wciskasz enter?

#5 gargi

gargi
  • 75 postów
  • SkądGdynia

Napisano 20 lipca 2012 - 08:47

wiem … tylko że nie ładuje: "Strona internetowa pod adresem chrome://config/ może być tymczasowo niedostępna lub została na stałe przeniesiona pod nowy adres internetowy."

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 359 postów

Napisano 20 lipca 2012 - 09:15

Chrome nie ma about:config.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych