Zablokowany przez operatora.
Napisano 18 lipca 2012 - 20:54
Napisano 18 lipca 2012 - 21:02
Napisano 18 lipca 2012 - 21:05
No ok. Ale tak jak napisałem, telefon nie jest zgłoszony ani jako kradziony,ani jako zgubiony.Znaczy, że do ubezpieczyciela zostało zgłoszone roszczenie wypłaty odszkodowana ponieważ telefon został skradziony/zniszczony/zgubiony/utopiony/pogryziony przez psa/porwany przez kosmitów*
* - niepotrzebne skreślić
Napisano 18 lipca 2012 - 21:09
No ok. Ale tak jak napisałem, telefon nie jest zgłoszony ani jako kradziony,ani jako zgubiony.
A jesteś na 1000% pewien, że kuzyn nie wymienił sobie właśnie przez ubezpieczenie iPhone na nowy a tego "zgubionego" dał Tobie ?
Napisano 18 lipca 2012 - 21:13
No tak to rodzina.A jesteś na 1000% pewien, że kuzyn nie wymienił sobie właśnie przez ubezpieczenie iPhone na nowy a tego "zgubionego" dał Tobie ?
A nawet jeśli nie to w takim przypadku chyba checkMEND wykazałby że tel jest zgubiony/skradziony, prawda?
Napisano 18 lipca 2012 - 21:18
Napisano 18 lipca 2012 - 21:59
No tak to rodzina.
Że tak przypomnę stare powiedzenie "z rodziną to się dobrze na zdjęciu wychodzi" ;->
A nawet jeśli nie to w takim przypadku chyba checkMEND wykazałby że tel jest zgubiony/skradziony, prawda?
Trudno powiedzieć na ile ubezpieczyciel aktualizuje baze po zakończeniu sprawy, może być tak, że zostało zgłoszone roszczenie i z takim powodem go zablokowali, a ponieważ i tak jest zablokowany to już nie aktualizowali opisu... Trudno powiedzieć, ale 90% telefonów z wysp jest właśnie poblokowanych. Problem się zacznie jak w końcu operatorzy w EU się skrzykną żeby odpalić wspólną bazę blokowanych telefonów to wtedy 1/3 użytkowników iPhone w polsce zostanie bez telefonu działającego, przez kombinatorów z wysp...
Napisano 18 lipca 2012 - 22:07
Napisano 18 lipca 2012 - 22:20
Ciekaw jestem czy coś się z takim telefonem by się coś stało kiedy wyjechał by ktoś do UK. Czy może sieć by nie działała, może by się zablokował lub może działało by to tylko na UK kartach.
Jeżeli jest blacklisted w UK, nie będzie działał z żadnym operatorem. Będzie pokazywał sieć, ale nie da się ani dzownić ani wysyłać wiadomości.
Napisano 18 lipca 2012 - 22:37
Jeżeli jest blacklisted w UK, nie będzie działał z żadnym operatorem. Będzie pokazywał sieć, ale nie da się ani dzownić ani wysyłać wiadomości.
Jak jest blacklisted to się do sieci w ogóle nie zaloguje bo sieć odmówi dostępu.
Napisano 18 lipca 2012 - 22:39
Jak jest blacklisted to się do sieci w ogóle nie zaloguje bo sieć odmówi dostępu.
Telefon pokaże, że jest połączony z siecią. Nie da się ani dzwonić (call failed) ani wysyłać sms-ów. Piszę, bo siedzę w UK i miałem z takimi telefonami do czynienia.
Napisano 18 lipca 2012 - 22:50
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych