Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad łączy się z siecią wifi lecz nie ma dostępu do internetu.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 domciok13

domciok13
  • 51 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 19:42

Jak wyżej, posiadam iPada 2 oraz router Edimax 6204wg oraz sieć szyfrowaną WPA2 mimo tego wszystkiego iPad nie łączy się z internetem, sygnał jest na "full" aczkolwiek żadna strona się nie otwiera, prócz strony konfiguracji Edimaxa, miał ktoś może podobny problem? Pozdrawiam D.

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 21:07

Skonfiguruj poprawnie router, tudzież wymień na jakiś porządniejszy. Niestety nie wiemy jak masz sieć skonfigurowaną, ale daje głowe, że problem leży w routerze a nie iPadzie.

#3 bialy_ikar

bialy_ikar
  • 587 postów
  • SkądŚroda Wlkp.

Napisano 19 lipca 2012 - 03:12

Wyłącz na chwilę hasło i szyfrowanie w ustawieniach routera i sprawdź, czy internet w iPadzie będzie działać. Jeśli tak, to wina routera.

#4 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 19 lipca 2012 - 09:36

A jak masz ustawienia adresów IP skonfigurowane? DHCP, stały adres?

#5 dan007

dan007
  • 47 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 09:46

Spróbuj odłączyć na 2 minuty router z prądu i podłączyć jeszcze raz, powtórz to kilka razy mi pomaga bo czasem też mam taki problem. Tylko że ja mam linksys, ale spróbuj zobacz też czy się mocno nagrzewa, jeśli tak niech ochłonie na chwilę.

#6 Azawakh

Azawakh
  • 896 postów
  • SkądBędzin

Napisano 30 sierpnia 2012 - 17:56

Ja roównież włączam i wyłączam router jeśli mam taki problem jak Twój. To pomaga.

#7 kamil359

kamil359
  • 23 postów

Napisano 02 września 2012 - 17:19

Mam iPada raptem kilka dni, wszystko działa bez zarzutów, od samego początku łączył się bezproblemowo z moim routerem. A dzisiaj po prostu przestał, nie pomaga reset ustawień sieciowych na iPadzie, odpinanie od routera zasilania i podpinania ponownie. iPad łączy się (mam ikonkę w lewym górnym rogu pełnego połączenia) ale internetu nie ma. Jak chce włączyć stronę internetową wyskakuje komunikat "Safari nie może otworzyć tej strony, gdyż nie ma połączenia internetowego" i czasem ikonka w lewym górnym rogu znika. W ustawieniach obok nazwy mojej sieci cały czas jest okrągła ikonka ładowania - sam nie wiem co to oznacza. Mój router to: Edimax AR-7084gA - chociaż wątpię żeby wina leżała po stronie routera bo przecież wszystko do tej pory działało bez zarzutów.

#8 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 02 września 2012 - 17:51

Wejdź w ustawienia Wi-Fi, potem naciśnij strzałeczkę obok nazwy Twojej sieci. Sprawdź czy iPad pobrał IP, DNS etc. Jeżeli nie,to problem leży gdzieś w konfiguracji routera.

#9 rafir93

rafir93
  • 7 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 23:08

Mam iPada od kilku dni ( jest to moja pierwsza rzecz od Apple ) ... i mam ten sam problem. Poziom sygnału na FULL a internetu nie ma , a jak się pojawia to na kilka minut i potem znowu całkowicie się wyłącza. Wyłączanie routera czy acces point to pomoc doraźna na kilka minut . W pracy czy w innym miejscu gdzie też korzystam z wifi nie ma problemu , tylko w domu . Router Tp-Link TD-8840T a AP Sparklan wx-7800a . Jest jakąś opcja w ustawieniach routera czy ap , której iPad "nie lubi" i trzeba zmienić ??

#10 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 15 grudnia 2012 - 23:36

A skąd macie internet (dostawca)?

#11 rafir93

rafir93
  • 7 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 23:24

Problem rozwiązany. Acces Point miał stary system szyfrowania ( do wyboru WEP albo WPA) i to był problem .Wyłączyłem hasło i internet działa bez problemu na iPadzie :) . A ta sytuacja tylko zmotywowała mnie do wymiany na jakiś dobry AP'ek z dual band w zakresie N.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych