Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Counter Strike: GO

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 16 July 2012 - 23:56

Temat o Counter Strike: Global Offensive. Pierwsze pytanie, czy w ogóle wyjdzie na Maca? Kiedyś byłem fanem CS 1.6 i nie mogę sobie odpuścić najnowszej odsłony tej gry :) Ma ktoś jakieś informacje na temat wersji na system Mac OS X?

#2 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 17 July 2012 - 06:55

Informacja prasowa:

Informacje o grze
Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) poszerzy doświadczenie w rozgrywce drużynowej akcji, której seria ta utorowała drogę u swojego początku 12 lat temu.

CS: GO zawiera nowe mapy, postacie i rodzaje broni oraz dostarcza zaktualizowane wersje klasycznej zawartości CS (de_dust itd.). Ponadto CS:GO przedstawi także nowe tryby gry, dobór graczy, tablice wyników i wiele więcej.

"Counter-Strike zaskoczyło branżę gier, gdy nieoczekiwanie MODYFIKACJA stała się najczęściej rozgrywaną komputerową grą akcji online na całym świecie niemal natychmiast po jej wydaniu w sierpniu 1999 r.", powiedział Doug Lombardi z Valve. "Przez kolejne 12 lat gra kontynuowała swoją passę, będąc jedną z najczęściej rozgrywanych gier na świecie, podstawą turniejów zawodowych rozgrywek oraz sprzedając całą serię w 25 milionach egzemplarzy. CS: GO obiecuje poszerzyć uznaną wieloma nagrodami rozgrywkę z CS i dostarczyć ją graczom na komputerach PC, jak również na konsole najnowszej generacji oraz komputery Mac."

CS: GO jest tworzone przez Valve we współpracy z mieszczącym się w Seattle Hidden Path Entertainment. Produkt ma ukazać się w początkowych miesiącach roku 2012 i będzie grywalne na tegorocznych targach PAX Prime oraz Eurogamer Expo.

#3 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 17 July 2012 - 10:33

A no to super, ciekawe tylko czy wejdzie później, czy w tym samym czasie, bo obecnie na steamie nie ma ikonki maca obok tego tytułu :)

#4 daro16

daro16
  • 169 posts
  • SkądGdynia, PL

Posted 18 July 2012 - 19:21

Będzie w dzień premiery podobno na maka od razu, nie ma bety na OS X bo mają dużo do naprawy w wersji Windows jeszcze. :)

#5 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 17 August 2012 - 00:23

Beta na Mac OS X już jest, nie wiem od kiedy, tydzień temu chyba jeszcze nie było. Z tym, że jest problem, na który już znalazłem rozwiązanie na oficjalnym forum valve. Problem występuje chyba tylko w wersji na OS X. Aby zagrać w betę należy najechać na nią kursorem i kliknąć prawy przycisk myszy -> własciwości -> beta -> previous. A jednak nie działa :/ Pokazuje mi się teraz błąd: Corrupt game files i nie wiem co na to poradzić.... Rozwiązał ktoś już ten problem? Już sobie poradziłem i gram :)

#6 Igor29

Igor29
  • 11 posts

Posted 19 August 2012 - 15:28

Dla dopełnienia tematu, wkleję tylko proponowane wymagania podane przez producenta:

Wymagania systemowe (MAC)
Processor: Intel Core Duo Processor (2GHz or better)
Memory: 2GB RAM
Hard Disk Space: At least 7.6GB of Space
Video Card: ATI Radeon HD 2400 or better / NVidia 8600M or better

Źródło: [URL="http://store.steampowered.com/app/730/"]Steam Store[/URL]

#7 TomuSS

TomuSS
  • 819 posts

Posted 27 August 2012 - 19:23

Ja już ściągam ze Steama :) Ktoś już grał? Jakieś wrażenia?

#8 Clemo

Clemo
  • 322 posts

Posted 27 August 2012 - 19:41

Jest już wątek o tym: http://myapple.pl/wi...z-dostepny.html

#9 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 30 August 2012 - 00:53

To jest News, a nie wątek o grze.... Co do samej gry, pograłem już trochę i powoli wracam do formy mimo tego, że gram na Magic Mouse :D Kwestia przyzwyczajenia :P Jutro odbieram nową myszkę do grania - Razer Deathadder Respawn i gra stanie się jeszcze bardziej przyjemna :) Brakuje mi opcji wyłączenia botów przy wyborze prywatnego meczu, no ale w sumie rzadko gra się prywatne mecze. Jak na razie CS: GO zaliczył dwie większe wpadki, w tym jedna dzień po premierze, w których nie można było dołączyć do żadnego serwera (za pierwszym razem do wszystkich, za drugim tylko do oficjalnych), ale to nie tyczyło się tylko wersji na Maca, ale także na PC, więc wersja na Maca dorównuje w pełni wersji na PC.

#10 bociektrn

bociektrn
  • 13 posts

Posted 04 October 2012 - 11:02

Gram w GO od jakiś 70h. Pykam na MBW z 256mb grafiką i nie wiem czy to może kwestia ustawień czy za słabego już sprzętu ale mam max 30 fps przy rozdzielczosci 800x500 :/ Wszystko co się dało zaznaczyłem na LOW / Disabled ustawiłem maxfps na 100 ale i tak lekko się tnie. Nie przeszkadza to jakos super mocno ale wiadomo, że trzeba mieć płynne animacje do tego typu strzelanek. Jakieś sugestie? jak by ktoś chciał pograć to moje konto steam: BXN ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users