Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Macbook Pro 13 problem z podłączeniem monitora zewnetrznego

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 rolmopsik

rolmopsik
  • 3 postów

Napisano 16 lipca 2012 - 19:38

Szanowni użytkownicy forum, to mój pierwszy post i jak do tej pory pierwszy problem z MacBookiem. Proszę więc o wyrozumiałość. Problemem jest to, że nie mogę skonfigurować monitora zewnętrznego z MacBookiem. Konfiguracja sprzętu: - MacBook Pro 13 MD314PL - Monitor Dell 24 LED U2412M - Kabel DISPLAYPORT M->HDMI M 3M GOLD DELOCK - Przejściówka HDMI - Mini DVI Wiem, że konfiguracja jest "kombinowana", ale przed kupnem MacBooka kupiłem kabel do podłączenia monitora (byłem błędnie przekonany, że Macbook ma wyjście HDMI). Dzisiaj dokupiłem przejściówkę. Macbook "nie widzi" monitora (sprawdzałem preferencje systemowe i próbowałem go uruchomić wybudzając przy użyciu zewnętrznej klawiatury. Po kliknięciu "wykryj monitory" też nic się nie dzieje. Dodam, że monitor wyświetla informację, że nie dostaje sygnału. Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu?

#2 WojtekF

WojtekF
  • 771 postów

Napisano 16 lipca 2012 - 19:44

Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu?

Najzwyczajniej w świecie kupić kabel miniDP/DP?

#3 rolmopsik

rolmopsik
  • 3 postów

Napisano 16 lipca 2012 - 20:07

Najzwyczajniej w świecie kupić kabel miniDP/DP?

Truizm.
Nie jest to rozwiązanie problemu a a wyeliminowanie go przez zakup innego kabla.

Mając na myśli "rozwiązanie problemu" miałem na myśli to czy możliwe jest skonfigurowanie ze sobą urządzeń, które wymieniłem wcześniej.

#4 WojtekF

WojtekF
  • 771 postów

Napisano 16 lipca 2012 - 20:11

Mając na myśli "rozwiązanie problemu" miałem na myśli to czy możliwe jest skonfigurowanie ze sobą urządzeń, które wymieniłem wcześniej.

Sprawdziłeś działanie każdego kabla i przejściówki z osobna? Bo chyba oczekujesz od forum jakiegoś cudu a przynajmniej posiadania szklanej kuli...

#5 rolmopsik

rolmopsik
  • 3 postów

Napisano 16 lipca 2012 - 20:19

Nie sprawdziłem (nie mam takiej możliwości). Kable są nowe, nigdy nie używane, nie były też tanie. Zakładam, że są sprawne technicznie. Kwestia moim zdaniem istotna to to, czy taka konfiguracja jest w ogóle możliwa, czy lepiej sobie odpuścić i kupić kolejny kabel. Nie oczekuję ani cudów ani szklanej kuli. Jedyne czego oczekuję to rzetelnej i rzeczowej odpowiedzi.

#6 Tojot

Tojot
  • 1 187 postów

Napisano 16 lipca 2012 - 22:25

Wiem że nie można spinać applowych miniDP<->DVI + DVI<->VGA bo pierwsza obcina sygnał analogowy (zostawiając tylko cyfrowy) którego wymaga druga. Tu najprawdopodobniej jest podobnie.

#7 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 07:24

Kup ten [url=http://www.cortland.pl/kanex-displayport-male-to-mini-displayport-male-1m.html]Akcesoria :: Kable, przejściówki i adaptery :: Kanex DisplayPort Male to Mini DisplayPort Male 0.9m - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac[/url] bo majatku nie kosztuje,moj MBA smiga na takim kablu i z takim samym monitorem.Reszte kabli sprzedaj i bedziesz jeszcze do przodu.

#8 Hubert Lary

Hubert Lary
  • 118 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 lipca 2013 - 09:47

Mam pytanie ? Jest MacBook pro 13' i monitor zewnętrzny IIyama ProLite X2377HDS. Ustawiony na klonowanie monitora. Gdy komputer pracuje na zasilaczu wszystko jest OK. Po zamknięciu pokrywy obraz przerzucany jest na monitor zewnętrzny. Gdy jednak pracuję na baterii i zamknę pokrywę brak sygnału do monitora. Czy jest jakaś opcja zmuszenia MBP do pracy na zewnętrznym monitorze pracując na baterii ? Nieaktualne. Znalazłem na innym wątku. Nie da się ze względu na możliwość przegrzania.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych