Witajcie. Mam od marca nowiutkiego iPhone 4 z najnowszym softem. Wszystko było z nim ok. Jeszcze ok godziny 16 dzwoniłem do swojej żony i rozmawiałem normalnie. Telefon odłożyłem na biurko i sobie leżał ok 19:00 dzwonie i usłyszałem tylko halo po czym dźwięk zniknął w moim telefonie. Dodam, że przez słuchawki jest wszystko ok, na głośniku też. Nie słyszę nikogo i w tym sygnału kiedy mam telefon przy uchu. Możecie mi powiedzieć czego to jest przyczyna ? Telefon nie był zalany, nigdy nie był w deszczu i do tego w etui zawsze na na przodzie jest folia ochronna.
Bardzo mi zależy na pomocy bo będe miał problem z gwarancją ponieważ telefon odkupiłem od kumpla jako nówkę w folii ponieważ on dostał go na awans z firmy i nie mam paragonu, a chyba był z T-Mobile bo na stronie apple nie wczytuje mi gwarancji. Słyszałem, że można od kogoś pożyczyć skan umowy i ewentualnie oddać na gwarancje tylko, że zostane bez telefonu. Proszę o pomoc.
Dźwięk oczywiście w całym telefonie jest. Telefon jest jest przerobiony czy coś. Zwykła seria z wgranym najnowszym oprogramowaniem.

Brak sygnału i dzwięku w telefonie.
Rozpoczęty przez
iRock
, 15 lip 2012 21:11
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 lipca 2012 - 21:11
Napisano 15 lipca 2012 - 21:28
Co znaczy, że nie wczytuje Ci gwarancji, znaczy pokazuje, że expired ? Bo jak tak pokazuje, to do naprawy go nie oddasz nawet w Erze...
Napisano 15 lipca 2012 - 21:48
Aktualnie pojawia się informacja, że w razie pomocy mam się kontaktować z T-Mobile. Z tego co czytałem potrzebuje fakturę od kogoś i mogę iść na gwarancje z nim. To prawda ? Każda pomoc jest dla mnie ważna.
Napisano 15 lipca 2012 - 22:52
Po podaniu numeru seryjnego pojawia Ci się, że masz udać się do T-Mobile ?
Co do faktury, to może być pod warunkiem, że na fakturze nie ma podanego IMEI.
Napisano 16 lipca 2012 - 02:30
Tak. Pojawia sie informacja po podaniu numeru, ze należy ten numer do t-mobile i należy sie do nich zgłosić w sprawie reklamacji. Do tego jest link. Zakładam ze to problem glosnika u góry tylko dziwne ze po południu działał położylem go na biurku i przestał. Koszt na Allegro to 10 zł warto sie bawić i samemu zakładać ? W komisie chcą za to o 70 do 150 zł. :/
Napisano 16 lipca 2012 - 07:37
http://myapple.pl/ip...tml#post1915495
Na głośniku może się nie skończyć. Jednak jeżeli to tylko głośnik i masz trochę zdolności manualnych to wymiana nie jest trudna. Wystarczy rozebrać Iphona według jednego z poradników, których jest mnóstwo w sieci.
Na głośniku może się nie skończyć. Jednak jeżeli to tylko głośnik i masz trochę zdolności manualnych to wymiana nie jest trudna. Wystarczy rozebrać Iphona według jednego z poradników, których jest mnóstwo w sieci.
Napisano 18 lipca 2012 - 05:38
Nie no nagrywanie u mnie jest ok. Przypadkie dziś natknąłem się na to: [url=http://www.youtube.com/watch?v=0jhWxYTVxe4&feature=g-vrec]How to fix the iPhone 4 (4s) Mic problem - YouTube[/url]
Ktoś słyszał o tym ? Wystarczy włożyć podkładkę ? Jak dla mnie dziwne. Co o tym myślicie ? Nie za bardzo znam angielski, więc byłbym wdzięczny na wytłumaczenie mniej, więcej o co tam chodzi. Samo włożenie wkładki ?
Ktoś słyszał o tym ? Wystarczy włożyć podkładkę ? Jak dla mnie dziwne. Co o tym myślicie ? Nie za bardzo znam angielski, więc byłbym wdzięczny na wytłumaczenie mniej, więcej o co tam chodzi. Samo włożenie wkładki ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych