Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[OS X Tiger] Bład przy starcie - szara teczka

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Adams

Adams
  • 488 posts

Posted 11 August 2007 - 08:00

Witam, jako, ze nie znalazlem odpowiedzi a jestem dosc zaniepokojony zachowaniem swojego maczka chcialbym zaptac. Co to moze byc, gdy podczas odpalania MB C2D z OS X 10.4.10 i wszystkimi update'ami bez safari 3 komputer po nacisnieciu klawisza power zamiast wyswietlac szare jabluszko swieci na bialo i po dluzszym czasie wyswietla migajaca szara teczke z bialym znakiem zapytania. Czy cos mi sie sypie? Stalo sie to 2 raz. W obu przypadkach gdy zresetowalem kompa to odpalil sie poprawnie w normalnym trybie. Czy to cos powaznego?

#2 jmk

jmk
  • 43 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 August 2007 - 09:14

Witam,

jako, ze nie znalazlem odpowiedzi a jestem dosc zaniepokojony zachowaniem swojego maczka chcialbym zaptac. Co to moze byc, gdy podczas odpalania MB C2D z OS X 10.4.10 i wszystkimi update'ami bez safari 3 komputer po nacisnieciu klawisza power zamiast wyswietlac szare jabluszko swieci na bialo i po dluzszym czasie wyswietla migajaca szara teczke z bialym znakiem zapytania.
Czy cos mi sie sypie?

Stalo sie to 2 raz. W obu przypadkach gdy zresetowalem kompa to odpalil sie poprawnie w normalnym trybie.
Czy to cos powaznego?

A zobacz, co masz ustwione, jako źródło systemu operacyjnego.
japko/system preferences/system/startup disc

Powinienes mieć zaznaczone Mac OS X, 10.4.10 on (i tu nazwa dysku).
Zaznacz, później pacnij restart i zobacz, czy wstanie poprawnie.

PS> A nie zostawiłeś przypadkiem jakiejś płyty w napędzie? :).

#3 korniszon

korniszon
  • 1152 posts
  • Skądkanalizacja

Posted 11 August 2007 - 10:12

podejrzewam, że czytasz po angielsku więc tu masz dokument z supportu Apple o tym problemie
http://docs.info.app...ml?artnum=58042
Generalnie to co napisał jmk w wielu przypadkach ma rozwiązywać problem, więc luz

#4 Adams

Adams
  • 488 posts

Posted 12 August 2007 - 22:10

JMK, nie nia zostawilem zadnego CD w napedzie. Mam dysk na USB ale on jest z zalozenia nie bootowalny wiec raczej to nie to. Korniszon, zaraz wezme sie za lekture. Dzieki za pomoc. Mam nadziej, ze problem rozwiaze. Pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users