Otóż, problem jest taki - mimo, że w wyłączyłem w "Powiadomieniach" praktycznie wszystko ze wszystkich aplikacji i wdgetów iOSa, to mimo tego telefon sam odbiera pocztę (Mail), sam informuje mnie o tym np. ze moj przeciwnik szachowy (app Chess.com) zrobił ruch, albo, że ktoś polubił moje zdjęcie (Instagram).
Nie byłoby w tym nic złego, ale rzadko mam dostęp do Wi-Fi, a praktycznie non stop tylko z sieci komórkowej (3G), gdzie transferu mam dość mało. Boje się, że szybko go zużyje... Czy jest jakiś sposob na wyłączenie korzystania z internetu aplikacji w trybie nie-WiFi, albo w ogole?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Jak całkowicie wyłączyć powiadomienia aplikacji korzystających z internetu?
Started by
gsb
, 09 Jul 2012 09:34
4 replies to this topic
Posted 09 July 2012 - 09:34
Posted 09 July 2012 - 09:36
Wystarczy zerknac do instrukcji. Co do mail wybierz z ustawień ręcznie, a zatem poczta będzie odbierana tylko wóczas kiedy sam wejdziesz w aplikację mail. Co do apliakcji widocznie nie wyłączyłeś wszystkiego skoro powiadomienia dochodzą. Radykalnym rozwiązaniem jest wyłaczenie danych sieci komórkowej skoro boisz sie o pakiet.
Posted 09 July 2012 - 09:37
A najprostszym rozwiązaniem dokupić pakiet, tym bardziej, że w dzisiejszych czasach są tanie...
Posted 09 July 2012 - 11:40
Wystarczy zerknac do instrukcji. Co do mail wybierz z ustawień ręcznie, a zatem poczta będzie odbierana tylko wóczas kiedy sam wejdziesz w aplikację mail. Co do apliakcji widocznie nie wyłączyłeś wszystkiego skoro powiadomienia dochodzą. Radykalnym rozwiązaniem jest wyłaczenie danych sieci komórkowej skoro boisz sie o pakiet.
A czy jak Mail działa w tle (czyli raz otworzony po starcie telefonu) to też ściąga sam?
Posted 09 July 2012 - 11:43
Mail nie musi być uruchomiony on zawsze działą...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users