Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak całkowicie wyłączyć powiadomienia aplikacji korzystających z internetu?

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 gsb

gsb
  • 31 posts

Posted 09 July 2012 - 09:34

Otóż, problem jest taki - mimo, że w wyłączyłem w "Powiadomieniach" praktycznie wszystko ze wszystkich aplikacji i wdgetów iOSa, to mimo tego telefon sam odbiera pocztę (Mail), sam informuje mnie o tym np. ze moj przeciwnik szachowy (app Chess.com) zrobił ruch, albo, że ktoś polubił moje zdjęcie (Instagram). Nie byłoby w tym nic złego, ale rzadko mam dostęp do Wi-Fi, a praktycznie non stop tylko z sieci komórkowej (3G), gdzie transferu mam dość mało. Boje się, że szybko go zużyje... Czy jest jakiś sposob na wyłączenie korzystania z internetu aplikacji w trybie nie-WiFi, albo w ogole? Z góry dzięki za odpowiedź.

#2 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 09 July 2012 - 09:36

Wystarczy zerknac do instrukcji. Co do mail wybierz z ustawień ręcznie, a zatem poczta będzie odbierana tylko wóczas kiedy sam wejdziesz w aplikację mail. Co do apliakcji widocznie nie wyłączyłeś wszystkiego skoro powiadomienia dochodzą. Radykalnym rozwiązaniem jest wyłaczenie danych sieci komórkowej skoro boisz sie o pakiet.

#3 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 09 July 2012 - 09:37

A najprostszym rozwiązaniem dokupić pakiet, tym bardziej, że w dzisiejszych czasach są tanie...

#4 gsb

gsb
  • 31 posts

Posted 09 July 2012 - 11:40

Wystarczy zerknac do instrukcji. Co do mail wybierz z ustawień ręcznie, a zatem poczta będzie odbierana tylko wóczas kiedy sam wejdziesz w aplikację mail. Co do apliakcji widocznie nie wyłączyłeś wszystkiego skoro powiadomienia dochodzą. Radykalnym rozwiązaniem jest wyłaczenie danych sieci komórkowej skoro boisz sie o pakiet.

A czy jak Mail działa w tle (czyli raz otworzony po starcie telefonu) to też ściąga sam?

#5 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 09 July 2012 - 11:43

Mail nie musi być uruchomiony on zawsze działą...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users