Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Adobe Bridge - edycja nazwy jednego pliku

• This topic is locked This topic is locked
5 replies to this topic

#1 jchyra

jchyra
  • 3 posts
  • SkądBiałowieża

Posted 08 July 2012 - 15:14

Masowa zmiana nazwy plików - to proste. Ale jak szybko zmienić (edytować) nazwę jednego, podświetlonego pliku w Adobe Bridge? Pod Windowsem - klawisz F2. A pod Mac OS? (Return - jak wiadomo - otwiera plik w domyślnej aplikacji) Będę wdzięczny za pomoc.

#2 parmenides

parmenides
  • 960 posts

Posted 08 July 2012 - 16:17

Po prostu kliknij na nazwę pliku pod prewką i wtedy możesz wpisać cokolwiek. Możesz też skorzystać z batch rename tylko dla tego jednego pliku. Nie znam skrótu klawiaturowego. Pozdr

#3 jchyra

jchyra
  • 3 posts
  • SkądBiałowieża

Posted 08 July 2012 - 16:58

Masz rację - mogę kliknąć, mogę odpalić automat dla jednego pliku, ale najszybsze są skróty klawiaturowe i takiego szukam. Pewnie niezbyt precyzyjnie zadałem pytanie... Czy jest jakaś klawisz (kombinacja), które zadziała jak windowsowe F2?

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24358 posts

Posted 08 July 2012 - 22:02

No właśnie w OSX Return nie 'otwiera pliku w domyślnej aplikacji'. Znaczy w samym systemie - jeśli Adobe Bridge (cokolwiek to nie jest) ma inaczej, to "ojej" i nie umiem pomóc.

#5 jchyra

jchyra
  • 3 posts
  • SkądBiałowieża

Posted 08 July 2012 - 22:59

Wyjaśniło się. Odpowiedź jest tu:
[url=http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?p=2868544#post2868544]Wątek dla użytkowników Apple'a - Strona 7 - FORUM UŻYTKOWNIKÓW SPRZĘTU MARKI NIKON[/url]

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24358 posts

Posted 08 July 2012 - 23:33

Ale dziwny soft. Głupi, nawet się odważę powiedzieć. Bo każdy soft, który odwraca systemowe-wszędzie-tak-samo-działające-zachowanie czegokolwiek jest głupi. No ale, skoro wyjaśnione, to zamykamy, bo mnie zaraz wszyscy nasi 'kupiłem lustrzankę i pakiet adobe, więc jestę fotografę!' zjedzą.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users