Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zakup w App Store - jak taniej to zrobić...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 cosby10

cosby10
  • 36 postów

Napisano 08 lipca 2012 - 10:37

Celowo nie dałem pytajnika bo liczę na waszą pomoc. Kupuję aplikacje oczywiście korzystając z własnej karty ale co mnie przeraża to zdzierstwo banków a przynajmniej mojego. Aplikacja kosztująca 0,79eu tak naprawdę kosztuje mnie pobór z konta prawie 9 zł. To masakryczna przebitka przy tej cenie softu. Pytanie do was: Z jakich banków korzystacie do takich zakupów? Istnieją takie które nie zdzierają tak za przelewy zagraniczne? Lub czy ew. można w App Store zapodać jakoś do koszyka kilku apek by potem kupić je jednym rzutem? To byłoby znacznie tańsze rozwiązanie... Podpowiecie coś?

#2 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 08 lipca 2012 - 11:32

Celowo nie dałem pytajnika bo liczę na waszą pomoc. Kupuję aplikacje oczywiście korzystając z własnej karty ale co mnie przeraża to zdzierstwo banków a przynajmniej mojego. Aplikacja kosztująca 0,79eu tak naprawdę kosztuje mnie pobór z konta prawie 9 zł. To masakryczna przebitka przy tej cenie softu. Pytanie do was:
Z jakich banków korzystacie do takich zakupów?

o_O 9 zł? http://myapple.pl/ip...html#post794849 post #1= jesteś pewny, że nie jest to wspomniana blokada autoryzacyjna? W mBanku w którym ostatnio dokonywałem płatności kartą 0,79€: 2012/06/22 był to koszt: 3,49 PLN, 2012/06/25 koszt: 3,47 PLN.

Istnieją takie które nie zdzierają tak za przelewy zagraniczne?

Przelewy zagraniczne to inna bajka - w App Store nie ma możliwości płatności przelewem.

Lub czy ew. można w App Store zapodać jakoś do koszyka kilku apek by potem kupić je jednym rzutem? To byłoby znacznie tańsze rozwiązanie... Podpowiecie coś?

"Wish list" - widoczne po zalogowaniu się do konta w prawym górnym rogu ... nie ma koszyka. Aby ograniczyć koszty o drobne sumy możesz spróbować zakupić gift certyficate, gdy euro będzie tanie - wtedy będziesz mógł korzystać ze środków z wcześniej opłaconego "gifta".

#3 cosby10

cosby10
  • 36 postów

Napisano 08 lipca 2012 - 12:21

Sprawdzę za chwilę co powyżej bo to ciekawe. Pisząc o przelewach zagranicznych miałem na myśli płatności do zagranicznych banków jak w przypadku App Store. Ta sama karta i jak płacę za coś "naszego" kosztów praktycznie nie mam. Tu mnie to strasznie zdziwiło. Aż się przestraszyłem kupować coś droższego bo dopiero bym umoczył. Na infolinię nie mogę się dodzwonić by czegoś się dowiedzieć więc zapytałem was. Ale dzięki za info o banku - zaraz założę konto w mBank na powyższe cele ;)

#4 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 08 lipca 2012 - 12:22

9zł to na 99% opłata autoryzacyjna za kartę, albo co chwile AppStore się pyta o potwierdzenie płatności ze względu na wcześniesze problemy ze środkami na tej karcie, albo dodajesz ciągle nową kartę. Nie ma takiej opcji, żeby przy 0,79 EU ściągał 9 zł.

#5 Public Enemy

Public Enemy
  • 67 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 lipca 2012 - 13:29

Jeszcze napisz jaki bank?

#6 cosby10

cosby10
  • 36 postów

Napisano 08 lipca 2012 - 13:33

Bank PKO Inteligo. Faktycznie sprawdziłem blokady - mam jakąś na 8,40 a nic takiego nie kupowałem... i dokładnie o taką kwotę mam powiększoną transakcję. Karta cały czas ta sama i nigdy nie brakowało jej środków. Poczekam z tydzień i zobaczę w takim razie - może mi to wróci na konto po czasie?

#7 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 08 lipca 2012 - 13:43

Wróci, bo to tylko blokada weryfikacyjna.

#8 aquacuba

aquacuba
  • 108 postów

Napisano 11 lipca 2012 - 20:15

Witam wole spytać ale chyba mam to samo, kupiłem tylko i wyłącznie real racing 2 za 0.79 euro i teraz patrze na konto i 2 transakcję nierozliczone pierwsza za 3,41 zł a druga 8,52 zł. Pierwszą jeszcze zrozumiem, bo 0,79 x kurs euro = okolo 3,4 wychodzi.

#9 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 11 lipca 2012 - 21:12

bylo miliard razy i w tym watku tez. to pobrana kwota w celu wykonania autoryzacji, zostanie oddane do tygodnia czasu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych