Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie działa dolna rząd w keyboardzie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Hazel666

Hazel666
  • 4 postów

Napisano 07 lipca 2012 - 18:34

Witam. Mam problem z dołem keyboarda, ale zacznę od początku. Kupiłem wczoraj IP 3g z JB ale chciałem go przeformatować, po tej operacji wskoczył mi w recovery mode i szczerze... dłuuugo się nabawiłem żeby go z powrotem postawić na nogi(może dlatego że się nie znam i troche szedłem po omacku) ale udało mi się. Zainstalowałem wersje 4.2.1 z Cydią ale niestety nie zrobiłem JB(telefon jest z orange, potrzebuję go przerzucić na coś innego) znalazłem poradnik jak zrobić JB przy pomocy Cydii. Dochodzę do momentu kiedy muszę wpisać adres strony(repo666coś tam) tylko, że... nie działa mi dolna linia znaków na keyboardzie gdy je dotykam to klikają znaki z przedostatniej linii. to samo przy pisaniu sms z taką różnicą że tam mogę sobie obkręcić ekran. Pewnie zaraz ktoś mi napisze (użyj opcji szukaj) dlatego odpowiadam: szukałem i znalazłem. Poradzono tam wejść w Ustawienia> Ogólne> wyzeruj> wyzeruj wszytkie ustawienia. Robię tak i nadal to samo. Proszę o szybką pomoc ;)

#2 indu

indu
  • 972 postów
Napisano 07 lipca 2012 - 18:40

Jak go otrzymałeś dotyk działał prawidłowo ?

#3 Hazel666

Hazel666
  • 4 postów

Napisano 07 lipca 2012 - 18:54

no w tym rzecz, że zapomniałem sprawdzić sprawności klawiatury, aczkolwiek wszystko co jest na samym dole typu ikony itp działa więc wyświetlacz nie jest walnięty

#4 indu

indu
  • 972 postów
Napisano 07 lipca 2012 - 19:01

Ale możesz wejść w ikony na dolnym pasku ?

#5 Hazel666

Hazel666
  • 4 postów

Napisano 07 lipca 2012 - 19:13

Nie mogę, klawisz kasownia liter, spacja, język i zmiana znaków nie działają, gdy dotykam ich to tak jakbym ruszał literami nad nimi np (gdy naciskam zmiane liter na liczby zaznacza mi się klawisz duża/mała litera, spacja> litery od x do n) Gdy dotykam po prostu tych liter ( całego 2 rzędu) to działa on normalnie jeśli chodzi o dolny pasek w głównym menu to działa wszystko

#6 naian

naian
  • 23 postów
  • SkądT-ów

Napisano 07 lipca 2012 - 20:20

taśma digitalizera poszła miałem ten sam problem. Z początku poruszałem ją i na kilka dni pomogło ale problem znowu wrócił także czeka Cię wymiana

#7 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 07 lipca 2012 - 23:12

Dotyk do wymiany.

#8 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 08 lipca 2012 - 05:36

Ale, jeśli dolny pasek działa na springboardzie to średnio chce mi się wierzyć, że jest dotyk uszkodzony. Zrób restore z oryginalnym softem po czym jb.

#9 naian

naian
  • 23 postów
  • SkądT-ów

Napisano 08 lipca 2012 - 10:28

Ale, jeśli dolny pasek działa na springboardzie to średnio chce mi się wierzyć, że jest dotyk uszkodzony. Zrób restore z oryginalnym softem po czym jb.

może działać ponieważ np. dock ma większą powierzchnie ikon niż klawiatura i wtedy w SB mu łapie.

#10 Hazel666

Hazel666
  • 4 postów

Napisano 08 lipca 2012 - 11:23

Co do stawiania oryginalnego softa to nie mogę bo wywala mi od razu błąd 1015... Ja się 2 dni męczyłem z postawieniem softa :/ Koledzy wyżej mają rację, to wina dotyku, próbowałem siłą docisnąć dotyk i kilka razy udało mi sie poruszyć klawiszami z dolnego rzędu, więc to musi być to na 100% Dzięki Wielkie!

#11 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 08 lipca 2012 - 19:46

Czyli rozwiązanie znalezione, zamykam. Gdyby trzeba było coś dopisać, proszę o PW.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych