Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Konsole zakupione w USA a Polska...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
40 odpowiedzi w tym temacie

#1 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 sierpnia 2007 - 05:08

Hej, siedze sobie w usa i tak sobie mysle czy by nie kupic konsolki jakiejs. W gre wchodzi xbox 360 badz Wii - to juz w zaleznosci na co koncowo przyjdzie mi ochota... Ale... Po pierwsze jak wyglada sprawa stref plyt? Czy jest problem w odblokowaniu tych konsol w Polsce aby dzialaly europejskie gry? Jak z przerobka w.w. konsol zeby jak cos dzialaly kopie zapasowe? No i... Czy warto?

#2 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 10 sierpnia 2007 - 05:32

hmmm ja uwazam ze warto kupic ps3 gdyz ma duzy potencjal i gdy sony wprowadzi te rzeczy ktore zapowiedzial to ps3 bedzie poprostu nei do pokonania :)

#3 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 sierpnia 2007 - 05:42

ps3 mnie nie interesuje... Uno za drogo, duo nie mam HD TV aby moc ciagnac przyjemnosc z ps3 a po za HD nic mnie nie przekonuje do tej konsoli...

#4 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 10 sierpnia 2007 - 05:46

poruwnanie 3 konsolek :)

http://reviews.cnet....1.html?tag=feat

po wiecej info zapraszam na cnet.com

#5 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 10 sierpnia 2007 - 05:49

ps3 mnie nie interesuje... Uno za drogo, duo nie mam HD TV aby moc ciagnac przyjemnosc z ps3 a po za HD nic mnie nie przekonuje do tej konsoli...

a mnie tak :) Resistance Fall of Man - Będąc na premierze w PL bardzo mi sie ten tytuł spodobał - dodatkowo w przeciwieństwie do X-Pudła M$ sprzet Sony pozwala na podpięcie i używanie zwykłej chocby Maczkowej klawiatury i myszy na USB .... w M$ takie rozwiazanie działa tylko przy poruszaniu sie po menu .... w grach niestety nie

#6 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 sierpnia 2007 - 05:54

Dobraaaa... Ps3 uwazam za bleee i tyle. Ok? Co z odpowiedziami na pytania ;)

#7 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 10 sierpnia 2007 - 06:21

Chyba sie nie oplaca. Ile kosztuje Wii w USA, a ile w PL?

#8 GotrecK

GotrecK
  • 16 postów
  • SkądWarszawa Poland

Napisano 10 sierpnia 2007 - 07:04

Hej,
siedze sobie w usa i tak sobie mysle czy by nie kupic konsolki jakiejs.
W gre wchodzi xbox 360 badz Wii - to juz w zaleznosci na co koncowo przyjdzie mi ochota...

Ale... Po pierwsze jak wyglada sprawa stref plyt? Czy jest problem w odblokowaniu tych konsol w Polsce aby dzialaly europejskie gry? Jak z przerobka w.w. konsol zeby jak cos dzialaly kopie zapasowe?

No i... Czy warto?

Hmm a w stanach nie bedzie NTSC ??? a jaesli tak jak ze zgodnoscia z grami w PAL ??? wiesz w europie gry w NTSC nie leza na polkach :)) wiem ze byl problem z grami przy PS2 warto sie zorientowac w tej kwestii . Ja osobiscie polecam UK. Tam sa fajne promocje np Gametation lub Games mozna na Argosie popatrzec i wogole ..

#9 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 10 sierpnia 2007 - 07:46

Nie wiem jak z innymi, ale z PS3 sprawa jest jasna. Gry PS3 nie maja regionow - wystarczy transformator 110 - 230v natomiast na gier PS2 z europy na amerykanskim PS3 nie odpalicie.

#10 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1 574 postów
  • SkądMars

Napisano 10 sierpnia 2007 - 08:34

Kompletnie mnie to nie interesuje i się na tym nie znam. Ale ostatnio byłem na imprezie u znajomych którzy mieli wszystkie trzy :) Jako laika zachwyciła mnie tylko jedna Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Tym się naprawdę gra a nie klika tylko w kilka guziczków ;)

#11 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 postów

Napisano 10 sierpnia 2007 - 08:40

Ja był bym za Wii ale konsola w usa ... etc.... i w polsce kupujesz konwerter ntsc-->pal o kosztje ok200-300zł na allegro ;p tanszych nie kupuje bo strata jakości .

#12 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 10 sierpnia 2007 - 11:05

Konwertera nie bedzie potrzebowal bo kazdy nowy TV radzi sobie z sygnalem NTSC - mam w domu dwa, Thomsona z 2004r. ktory radzi obie 100% i Curtisa z 1994r. ktory tz sobie radzi tylko kolorki niepoprawnie wyswietla (obraz jest monochromatyczny, jesli idzie przez s-video, jesli przez chinch'a to kolorowy, ale ciemny; mowie caly czas o obrazie NTSC). Za to gry bedzie musial kupowac w USA lub "piracic" sciagajac kopie ******* z... - no niestety nie moge, pkt. 4e ;)

#13 tomeczek43

tomeczek43
  • 746 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 sierpnia 2007 - 11:25

co do Xbox 360 to on jest złamany i zamiana FirmWare albo montaz chipa specjalnego umozliwiajacego odpalanie gier z innych regionow zalatwia sprawe i mozna grac na xbox live po przelaczeniu firmware na oryginalny do Nintendo Wii takze jest chip WiiKey wiec na obydwu konsolach odpalisz gry z innych regionow slyszalem ze ponoc wii ma niedlugo potrafic odpalac gry z Dreamcasta nie wiem jak ale ponoc ma dac rade

#14 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 10 sierpnia 2007 - 11:29

Grałem na wszystkich konsolach i uważam, że x360 jest fajny ale po dokupieniu xlive i czytnika hd dvd, jego cena niewiele różni się od ceny ps3, które ma większy dysk, większą moc, dłuższą żywotność, blue-ray, lepszy wygląd i w przysłości lepsze gry. Darmowa usługa sieciowa (w najbliższym czasie rewolucyjne 'home') i połączenie z PSP może okazać się przydatne. Niestety nie ma jeszcze zbyt dużo dobrych gier na tą konsolę, polecam więc poczekać z kupnem do 2008 roku. Na chwilę obecną polecam Wii (sam mam takie). Fajna konsolka, gry i sterowanie ciekawe. Bardzo niska cena i... applowy wygląd ;)

#15 tomeczek43

tomeczek43
  • 746 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 sierpnia 2007 - 11:32

no i wkoncu na Wii bedzie Night Into Dreams 2 od SEGA normalnie nie moge sie doczekac bo pierwsza czesc na Saturna poprostu mnie urzekla

#16 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 postów

Napisano 10 sierpnia 2007 - 14:30

ja też myslałem , o kupnie wii , ale biorąc pod uwagę , mnogość gier na pc , oraz to w co ja gram to zrezygnowałem . Obecnie większość gier z konsol w które bym chciał zagrać jest na pc a reszta to emulatory . Nie mówię, jak bym miał więcej kasy to bym brał wii , jednak teraz .... słaby komputer +wii lub mocny komputer + nie wii a właściwie brak konsoli to ja wolę kompa . Już dość włosów powyrywałem sobie gdy mi komp mulił od natłoku pracy , dość !!

#17 swistak

swistak
  • 235 postów

Napisano 10 sierpnia 2007 - 15:34

gry na ps3 na pewno sa region free, wiekszosc nowych gier na x360 tez (od jakiegos czasu wszystko jest wydawane region free) - chodzi o regiony NTSC - jap i US

#18 Balbiś

Balbiś
  • 243 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 sierpnia 2007 - 16:02

Dobraaaa... Ps3 uwazam za bleee i tyle. Ok? Co z odpowiedziami na pytania ;)

Hmm i masz racje może nie do końca to dobrze uargumentowałeś ale taka jest prawda. PS3 dużo traci do swoich konkurentów pod względem ilości sprzedanych konsol, a świadczy to o tym że użytkownicy się zawiedli (obiecanki cacanki co do ilości ramu się nie potwierdziły).

Xbox360 czy Wii to po prostu wybór pomiędzy graniem "weekendowym" a graniem bardziej na codzień. Wii oferuje gry na imprezy domowe, mało jest gier które wciągną na dłużej a jak już jest taka, to bardzo szybko ją*ukończysz. Tak jak napisane powyżej Wii na imprezy z przyjaciółmi świetna sprawa, ale jak chcesz pograć w gry dłuższe, "doroślejsze" i o wiele bardziej rozbudowane to Xbox360.

Jeżeli chodzi o przeróbki to X'a można przerobić bez problemu ale tracisz wtedy dostęp do rozgrywki online (banuje konsole) i za przeproszeniem to gó*no prawda że są modyfikacje to omijające, działają miesiąc, dwa zanim M$ nie wypuści nowej wersji oprogramowania dla konsoli i już ban. Jeżeli chodzi o konole Wii nie mam dośiwdczenia wiem tylko że wszystkie konsole Nintendo z wyłączneim przenośnych były trudne w hackowaniu . Na pewno jakiś posób na hack Wii też jest.

Co do gier, na Wii niektóre gry wychodzą*bez blokady regionalnej. Natomiast wszystkie gry na Xbox'a posiadają blokadę regionalną więc na europjeskim X'ie nie zagrasz w gry z USA i na odwrót.

Podsumowując jeżeli jesteś graczem niedzielnym wybór to Wii, krótkie przyjemne w gronie kumpli gry wieloosobowe. Jeżeli grasz na codzień, czerpiesz dużą satysfakcję z gry online to zdecydowanie Xbox360.

Tyle moim skromnym zdaniem

PS. Sam posiadam Xboxa360 na gwiazdkę kupuję Wii do kompletu dla gości :)

#19 tomeczek43

tomeczek43
  • 746 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 sierpnia 2007 - 16:38

kurde ja powiem tak konsola ma byc do grania i ten pad ma byc wygodny i gierki mają cieszyć z grania a nie kurde musisz do tej konsoli nadostawiac jakichs pierdół albo klawiatur zeby moc normalnie grac mnie to nie rajcuje i wedlug mnie PS3 jest zbyt przereklamowane i wyglada tak sobie i jest krowowate taki jakys uwypuklony PS2 albo brzydszy bardziej dopasiony odtwarzacz DVD a konsole zawsze mialy ten unikatowy pudełkowy wygląd a wiec i ja sie przyznam ze PS3 ble sorrry ale to juz offtop

#20 michau

michau
  • 436 postów

Napisano 10 sierpnia 2007 - 23:15

co do Xbox 360 to on jest złamany i zamiana FirmWare albo montaz chipa specjalnego umozliwiajacego odpalanie gier z innych regionow zalatwia sprawe i mozna grac na xbox live po przelaczeniu firmware na oryginalny

Takie manipulacje załatwiają też sprawę xbox live - microsoft śledzi, co dzieje się z firmwarem konsoli. Wiosną zbanowali tysiące konsol za pirackie mody, wiele z tych zablokowanych w chwili blokowania było w 100% oryginalnych - wystarczyło, że konsola była kiedykolwiek wcześniej przerabiana.
Obecne "niewykrywalne" mody też są na pewno obserwowane. Prędzej czy później ban jest nieunikniony.

#21 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 10 sierpnia 2007 - 23:23

Szczerze to nie rozumiem tego przerabiania konsol w dobie gdy każdy sznujący się sklep w wiekszym mieście oferuje wymiane tytułu za mniej wiecej 30 zł ... Tak przynajmniej ja robie i co 5 wymiane mam gratis w sklepie Świata Gier w Warszawie. Ktoś wcześniej napisał ze PS3 sprzedaje sie bardzo słabo :) to trochę stare dane ostatnio zajmuje pierwsze miejsca deklasując X-a i Wii (przynajmniej w USA). Ja juz planuje zamiane X360 (może ktoś chetny ?? na wersje Premium plus 2 oryginalne gry ??) na PS3 ... ot mam sentyment do serii Finall Fantasy Resistance mi sie podoba czytnik Blue Ray też sie przyda a i tak jak wspomniałem mozliwość grania urządzeniem innym niz Pad w PS3 dla mnie ma spore znaczenie :)

#22 tasiutas

tasiutas
  • 25 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 sierpnia 2007 - 23:58

gry na ps3 na pewno sa region free, wiekszosc nowych gier na x360 tez (od jakiegos czasu wszystko jest wydawane region free) - chodzi o regiony NTSC - jap i US

Skad ta pewnosc ? Masz jakis dowod na to, konkretne zrodlo ? Mam rozumiec, ze moge swobodnie kupic konsole w USA i pogrywac w Polszcze na grach zakupionych w Europie bez zadnej wczesniejszej ingerencji w konsole ?

#23 malina

malina
  • 460 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 sierpnia 2007 - 00:15

xbox 360 niestety ma zasilacz w usa tylko 110V takze musisz sie liczyc z kosztem dokupienia nowego zasilacza w polsce oplaca sie? raczej nie :) za to wii zeby dorwac to dopiero wyczyn :)

#24 Balbiś

Balbiś
  • 243 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpnia 2007 - 00:36

Ktoś wcześniej napisał ze PS3 sprzedaje sie bardzo słabo :) to trochę stare dane ostatnio zajmuje pierwsze miejsca deklasując X-a i Wii (przynajmniej w USA).

Ten ktoś to ja :) a jeżeli chodzi o nowe dane prosze bardzo, sprzedaż ogólnoświatowa http://www.vgchartz.com/ i to że przez np jakiś miesiąc PS3 sprzedawała się lepiej jej nie pomoże. Potrzebna jest jej obniżka ceny, plus druga generacja gier.

#25 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 11 sierpnia 2007 - 00:52

Ten ktoś to ja :) a jeżeli chodzi o nowe dane prosze bardzo, sprzedaż ogólnoświatowa http://www.vgchartz.com/ i to że przez np jakiś miesiąc PS3 sprzedawała się lepiej jej nie pomoże. Potrzebna jest jej obniżka ceny, plus druga generacja gier.

Ten miesiąc o ktorym mowisz to był jak sie nie mylę zeszły miesiąc wiec spokojnie - tendencja może sie utrzymać tym bardziej ze obniżka o 100$ już jest a i gier pojawia się wiecej i to exclusive. Nie zrozum mnie źle :) ja nic nie mam przeciwko innym NexGenom jak juz pisałem mam X360 i kupiłem go min. z powodów o których piszą przedmówcy natomiast obserwując rynek odnoszę wrażenie ze sytuacją z PS3 poprawia sie na tyle by pomyśleć nad zmianą :) Ot poprostu PS3 bardziej trafia w moje potrzeby niż inne :)ze względów o ktorych też pisałem. Jestem tu daleki od wywoływania kolejnej wojny :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych