Ramka telefonu lekko odchodzi od klapki
Posted 04 July 2012 - 22:33
Posted 05 July 2012 - 07:16
Posted 05 July 2012 - 17:16
Posted 05 July 2012 - 19:07
Odłącz baterie i na WYŁĄCZONYM telefonie skręć go do kupy i powinno być ok. Problem z białym wyświetlaczem masz przez to że podłączyłeś go do włączonego telefonu.Rzeczywiście wibratorek był obluzowany, ale po kilkukrotnym rozłączeniu wyświetlacza od płyty głównej ekran się chyba przepalił, bo wyświetla jedynie biały kolor. Byłem z telefonem u serwisanta, który wycenił mi naprawę na 140 zł. Macie może jakieś pomysły jakby naprawić ten wyświetlacz? Próbowałem restorować system, robiłem restarta telefonu. Sam iPhone działa normalnie, bo podłączałem go do ładowania i było słychać ten specyficzny dźwięk po podłączeniu do ładowarki, działa także pstryczek do wyciszania telefonu jak i słychać dźwięk przycisku sleep / awake. Telefon zachowuje się normalnie, ale nie reaguje na dotyk oraz nie widać jakiegokolwiek obrazu. Dodam jeszcze, że podczas bootowania telefonu wyświetlacz nie pokazuje nawet jabłuszka Apple.
Posted 05 July 2012 - 19:28
Tu masz podobny przypadek :
http://myapple.pl/ip...tml#post1908699
Posted 05 July 2012 - 22:46
Odłącz baterie i na WYŁĄCZONYM telefonie skręć go do kupy i powinno być ok. Problem z białym wyświetlaczem masz przez to że podłączyłeś go do włączonego telefonu.
Narobiłeś mi nadziei tym postem, bo rzeczywiście podłaczyłem wyświetlacz do działającego telefonu, bo bawiłem się pstryczkiem do wyciszania, żeby zobaczyć, czy wibracja działa poprawnie. Odłączyłem baterię, ale dalej to samo - biały ekran, nic więcej.
Wyłącz go poprzez home + sleep ( przy podłączonym do iTunes - będziesz widział kiedy się wyłączy) . Jak nie pomoże to ekran do wymiany.
Próbowałem już tym sposobem. Telefon restartuje się, wszystko jest ok, ale sam wyświetlacz nie wyświetla nic poza białym ekranem, kiedy telefon po restarcie uruchomi już system.
Wychodzi na to, że jednak będę musiał wymienić wyświetlacz.
Posted 05 July 2012 - 22:53
Narobiłeś mi nadziei tym postem, bo rzeczywiście podłaczyłem wyświetlacz do działającego telefonu, bo bawiłem się pstryczkiem do wyciszania, żeby zobaczyć, czy wibracja działa poprawnie. Odłączyłem baterię, ale dalej to samo - biały ekran, nic więcej.
Próbowałem już tym sposobem. Telefon restartuje się, wszystko jest ok, ale sam wyświetlacz nie wyświetla nic poza białym ekranem, kiedy telefon po restarcie uruchomi już system.
Wychodzi na to, że jednak będę musiał wymienić wyświetlacz.
Ale wiesz że odłączenie baterii równa się wyjęciu płyty głównej z korpusu ?
Posted 05 July 2012 - 23:07
Ale wiesz że odłączenie baterii równa się wyjęciu płyty głównej z korpusu ?
Tak, wyjąłem płytę główną. Miałem tylko klapkę z baterią przyklejoną do niej. Nie próbowałem wyjmować baterii, bo jest ona przyklejona z tego co wiem.
Posted 06 July 2012 - 18:44
Posted 06 July 2012 - 19:41
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users