Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wymiana baterii-trzyma 1 dzień i się mocno nagrzewa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 tichy

tichy
  • 14 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 23:53

Wymieniłem baterie w swoim iPhonie 3g, bo po 4 latach trzymała tylko 2 dni. Włożyłem oryginalną i trzymała tylko niecały dzień a czasami telefon mocno się nagrzewał i potrafił zjechac baterie w ciągu godziny:( Wymieniłem ponownie baterie na gwarancji i jest to samo. Macie jakiś pomysł? Z góry dziękuję

#2 bialy_ikar

bialy_ikar
  • 587 postów
  • SkądŚroda Wlkp.

Napisano 04 lipca 2012 - 01:42

Gdzie wymieniłeś, na jakiej gwarancji? Skąd miałeś baterię?

#3 tichy

tichy
  • 14 postów

Napisano 04 lipca 2012 - 09:12

Wymieniłem w nieautoryzowanym serwisie, ale gość dosyć nieżle się zna, wymienia panele, szybki, taśmy, aparaty...Miał tych starszych iPhonów cały stos do napraw. Bateria była oryginalna Apple, gość wyjął ja z opakoania i zamontował przy mnie. Na baterie dał gwarancję i jak przyszedłem po kilku dniach to stwierdził, że bateria jest wadliwa i po prostu ją wymienił. Wyłaczyłem te wszystki 3G, wifi, lokalizacje i dalej się grzeje i zżerą ją nawet w ciągu godziny. Jakiś reset? Znowu reklamacja baterii?

#4 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 lipca 2012 - 10:06

Reklamuj masz wadliwą baterię, nie ma możliwości aby bateria tak szybko schodziła i ciągle się grzała.

#5 indu

indu
  • 972 postów
Napisano 04 lipca 2012 - 11:58

Miałem to samo na 3gs . Można było frytki smażyć na tyle obudowy. Padła płyta główna, ponoć częsty przypadek przy używaniu tanich ładowarek za 1,99zł z allegro.

#6 tichy

tichy
  • 14 postów

Napisano 04 lipca 2012 - 13:53

No tak, panel tylni jest potwornie gorący, boje się że mi w końcu wybuchnie ten telefon. Więc już nie wiem czy bateria po raz drugi wadliwa, troche mało prawdopodobne, ale możliwe czy ta płyta głowna padła. Używałem tylko oryginalnych ładowarek i wszystkie aplikacje działają poprawnie. Dziwi mnie jedynie ze czasy "w użyciu" i "w gotowości" są zawsze takie same. Będę wdzięczny za sugestie co robić

#7 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 lipca 2012 - 14:08

No tak, panel tylni jest potwornie gorący, boje się że mi w końcu wybuchnie ten telefon. Więc już nie wiem czy bateria po raz drugi wadliwa, troche mało prawdopodobne, ale możliwe czy ta płyta głowna padła. Używałem tylko oryginalnych ładowarek i wszystkie aplikacje działają poprawnie.
Dziwi mnie jedynie ze czasy "w użyciu" i "w gotowości" są zawsze takie same.
Będę wdzięczny za sugestie co robić

http://myapple.pl/ip...baterii-40.html post 396.
W tym poście i ogólnie w tym temacie znajdziesz co zrobić kiedy czasy w użyciu i gotowości są takie same.

#8 sivienki

sivienki
  • 207 postów

Napisano 04 lipca 2012 - 14:10

A masz jailbreak? Dla mnie to wyglada jakby jakos proces uzywal procka przez caly czas a powinien sie wylaczyc jak iPhone jest wygaszony.

#9 tichy

tichy
  • 14 postów

Napisano 04 lipca 2012 - 17:56

iphona nigdy nie łamałem, słabo się znam na tych wszysykich sprawach, nie wiem co to prock:( Potrafiłem już rozjechać czasy w użyciu i w gotowości:) dzięki za pomoc. Bateria jakby trochę lepsza i tak szybko się nie rozładowywuje. Wyczytałem na tym wątku, który mi podaliście, że pomaga równiez restore.... Nigdy tego nie robiłem:oops: bo nie potrzebowałem, ale teraz chyba muszę Jak to zrobić to wiem, kliknąć "przywróc ust. fabryczne" tylko jak potem odzyskać to co miałem czyli muzykę, zdjęcia kontakty? Pomóżcie tak w kilku słowach, albo podeślijcie jakiś wątek dzięki

#10 almemento

almemento
  • 28 postów

Napisano 04 lipca 2012 - 18:38

restore -> to nie ust. fabryczne. procek - procesor iPhona muzyka, zdjęcia, kontakty -> backup w iTunes, potem restore, potem skonfiguruj z backupu i gotowe :) wpisz w/w w Google, w szukaj na forum i wszystko jest :) trochę chęci, czytania i zrobisz cuda wianki.

#11 tichy

tichy
  • 14 postów

Napisano 16 lipca 2012 - 10:55

Dziękując za rady, dzielę się swoimi doświadczeniami. Kluczowe okazało się rozjechanie czasów "w gotowości" i "w użyciu". Teraz bateria działa w gotowości 5 dni i w użyciu 4 godz. Niestety po każdym podłączeniu do ładowania trzeba przeprowadzić procedurę "rozjeżdżania" ww. czasów. 1. Otworzyć jakąś stronę przy użyciu wifi 2.Wyłączyć wifi 3.Otworzyć stronę przy użyciu GPRS, E Ewidentnie wina buga w sofcie 4.2.1. Moje pytanie podobno nie planują już updata softu dla iphona3G? Jak powrócic do poprzedniego softu na nie "łamanym" iphonie?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych