Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iMovie od Apple dla iOS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 Vorgi

Vorgi
  • 50 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 17 kwietnia 2011 - 11:04

https://itunes.apple...d377298193?mt=8

Witam,

Ostatnio mam problem z iMovie na iPhone 4, mianowicie, nie mogę precyzyjnie podzielić ani przyciąć filmu, chodzi o to, że kiedy ta czerwona kreska na linii filmu znajduje się w jakimś miejscu, ja film dzielę, to film faktycznie jest podzielony w innym miejscu, tak samo jest z przejściami między fragmentami filmu. wstawione jest w jednym miejscu, a podczas oglądania filmu całkiem inaczej robi przejście.

mam najnowszą wersję iMovie, na tej starszej nie było takich problemów. Ktoś jeszcze ma albo miał taki problem, jeśli tak to jak sobie z nim poradzić?

pozdrawiam

___________________________________________________________________________________________________

ROZWIĄZANIE PROBLEMU:

Dla ludzi, którzy mogą mieć podobny problem:
mam ios 4.3.1 z JB, zainstalowany program z cydii FakeClockUp, który przyspiesza animacje w iPhone i przypadkowo, przyspiesza również linię odtwarzania w iMovie, po ustawieniu normalnej animacji, filmy można montować bez problemów.

Pozdrawiam.

#2 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 11 lutego 2012 - 14:59

iMovie od Apple dla iOS Która z wymienionych w temacie aplikacja jest lepsza? Mam już iMovie, ale chciałbym wiedzieć, czy jego konkurent na większe możliwości. Dzięki z góry za odpowiedzi. (posiadam iPada 2)

#3 katsuroken

katsuroken
  • 28 postów

Napisano 13 lutego 2012 - 11:57

Jak dla mnie lepszy jest Avid. Jestem bardzo przyzwyczajony do jego interfejsu. iMovie, jest bardzo ładny, jednak mam wrażenie że jesteśmy ograniczeni jego funkcjonalnością. Jeśli chodzi o Avid, to u mnie na iPadzie 1 nie działa tak jak powinien. Mam problem z przejściami. Jeśli daję efekt na dwa zdjęcia i pomiędzy nimi dam przejście, to przejście nie działa. Wygląda tak jakby go nie było. Nie da się na tym pracować. Podsumowując. Jeśli w Avid zostaną poprawione te błędy to dla mnie będzie lepszy. iMovie aktualnie wygrywa ten pojedynek.

#4 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 13 lutego 2012 - 12:45

Wszystko z jednego posta Katsuroken-a z dzisiaj z godz: 13:57

Jak dla mnie lepszy jest Avid.

iMovie aktualnie wygrywa ten pojedynek.

brawo:)

#5 wahol

wahol
  • 63 postów
  • SkądUK

Napisano 27 kwietnia 2012 - 08:26

iMovie za mało miejsca na zapisanie projektu Cześć mam problem z programem iMovie i z zapisaniem gotowego projektu mój ip to wersja 16gb 4s z czego mam zapełnione 90% pamięci większość to nagrania video z których składa się projekt przy próbie wysłania gotowego projektu do iTunes wyskakuje mi info na ip że mam za mało miejsca i potrzebuje jeszcze 5gb :( co mam zrobić jak zgrać gotowy filmik na pc ? proszę o pomoc i z góry dziękuje za każdą odpowiedź

#6 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 08:29

Pousuwaj wszystko co zbędne. Muzyka, clipy, gry aby zwolnić miejsce. Chyba logiczne.

#7 wahol

wahol
  • 63 postów
  • SkądUK

Napisano 27 kwietnia 2012 - 08:33

Ta logiczne, ale większość zajętej pamięci to nagrania i zdjęcia, które znajdują się w projekcie.
Muzyki nie mam wcale a programy zajmują około 1,8gb, tak że nie mam sd tego miejsca wziąć.

Zdanie rozpoczynamy wielką literą, a kończymy kropką

Przeczytaj koniecznie TO.
plmax

#8 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 08:35

To nic nie zrobisz, pamięć sama znikąd się nie pojawi. Nie możesz złączyć tego na kompie?

#9 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 kwietnia 2012 - 09:22

Skoro nie masz tyle wolnego miejsca to nic nie zrobisz, no chyba że kupisz sobie wersję 32gb. Nie rozumiem tylko po co bawisz się w składanie tak dużych projektów na iphonie? Przecież znacznie wygodniej się to robi na dużym imovie.

#10 wahol

wahol
  • 63 postów
  • SkądUK

Napisano 29 kwietnia 2012 - 23:19

Skoro nie masz tyle wolnego miejsca to nic nie zrobisz, no chyba że kupisz sobie wersję 32gb.
Nie rozumiem tylko po co bawisz się w składanie tak dużych projektów na iphonie? Przecież znacznie wygodniej się to robi na dużym imovie.

Tak ale imovie nie ma na pc.

#11 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 30 kwietnia 2012 - 07:47

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Przeczytaj koniecznie TO.

#12 BORAX

BORAX
  • 443 postów
  • SkądKrynica Morska/Elbląg

Napisano 03 maja 2012 - 18:38

Zewnętrzne filmy w iMovie Witajcie, Nagrałem ponad 6 GB materiału. Chciałbym nagrać kolejną partię. W tym celu, to co mam muszę zgrać na dysk. Ok. Ale jak to zrobić, żeby zachować możliwość późniejszej edycji w iMovie ? Słyszałem, że iMovie tylko pozwala edytować materiał nagrany iPhonem. Gdy wgram ponownie te pliki będą widoczne w "Wideo" i prawdopodobnie iMovie ich nie wyszuka.

#13 Mateusz Strzeszewski

Mateusz Strzeszewski
  • 161 postów
  • SkądOtwock, Poland

Napisano 03 lipca 2012 - 17:41

Zewnętrzne filmy w iMovie Witam! Mam pytanie dotyczące iMovie na iPada. Czy jest możwliość montowania filmików NIE nagranych kamerką iPada? Czy np. filmy z aparatu zgrane za pomocą camera kit będą widoczne dla iMovie? I czy jest jakiś inny sposób na eksportowanie takich nagrań na iPada? Pozdrawiam!

#14 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 postów

Napisano 08 lipca 2012 - 11:28

Pozwole sobie dołączyć się do pytania. Nagralem pewien film na iPhone 4s i w rzaden sposób nie mogę go otworzyć w iMovie na moim iPad'dzie. Dodałem go do aplikacji "filmy" poprzez iTunes - nie działa (tzn iMovie nie widzi pliku). Próbowałem też poprzez iTunes -> programy -> wybrałem z listy iMovie -> dodaj plik. W ustawieniach (użycie programu iMovie widzę tam, że ten plik jest wgrany - pokazuje mi ilość zajętego miejsca). Co mogę jeszcze zrobić?

#15 corran11

corran11
  • 10 postów

Napisano 08 lipca 2012 - 15:23

Jeśli dobrze pamiętam to takie filmiki trzeba dodać przez iTunes do Fotek a nie Filmów. Wtedy imovie je zobaczy.

#16 literat

literat
  • 419 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 08 lipca 2012 - 16:42

Ja robiłem to trochę inaczej. Aparat podłączałem za pomocą CCK w trybie dysku twardego do iPada i wtedy importowałem pliki z aparatu bezpośrednio na iPada. iMovie wtedy mógł pracować na tak zaimportowanym materiale.

#17 faudel

faudel
  • 7 postów

Napisano 11 lipca 2012 - 21:51

Bez problemu można, tak jak wspomniał corran11 wystarczy dodać je przez iTunes jako zdjęcia z zaznaczoną opcją "dołącz nagrania wideo". W ten sposób bez problemu dodały się filmiki nagrane przez SGSII i można było je składać w iMovie.

#18 korbusiatko

korbusiatko
  • 15 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 19:49

iMovie - zwiastun, edycja dlugości składowych filmów Witam, Pytanie, czy w iMovie przy tworzeniu zwiastuna jest możliwośćmedycji długości filmików z których składają się poszczególne rozdziały? Korzystam z iMovie na iPada.

#19 Kamil Lesiak

Kamil Lesiak
  • 137 postów
  • SkądKielce

Napisano 19 listopada 2012 - 20:06

Tak , przeciągasz pasek w lewo lub w prawo, żeby dany fragment trwał dłużej.

#20 korbusiatko

korbusiatko
  • 15 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 20:28

Wg mnie tak to nie działa, nie widzę takiej opcji w widoku scenopisu. W jakim oknie jest taka opcja, tylko proszę sprawdź w programie a nie pisz z pamięci. Kurcże, naprawdę ten program jest aż tak ubogi?

#21 jarooo

jarooo
  • 349 postów
  • SkądTarnów

Napisano 22 listopada 2012 - 16:55

Pytasz o zwiastun, więc jak sobie wyobrażasz wydłużenie scen do projektu, w którym jest określona długość materiału zsynchronizowana z muzyką i tekstem? Trochę wyobraźni!!! Zwiastuny to gotowce, gdzie możesz wrzucić swoje klipy o ściśle określonej długości. Program wcale nie jest ubogi, pod tym kątem jest genialny.

#22 korbusiatko

korbusiatko
  • 15 postów

Napisano 25 listopada 2012 - 10:24

Pytanie nie jest o moją wyobraźnię tylko o długość filmików. Więc utrzymując ton Twojej odpowiedzi: trochę czytania ze zrozumieniem geniuszu !!! Ocenę co jest ubogie a co genialne mamy inną. Chociaż jedno nie wyklucza drugiego. Argument o synchronizacji z tekstem nietrafiony. Z muzyką i owszem ale kto powiedział że chcę ją wykorzystywać? A wydłużenie poszczególnych składowych zdecydowanie sobie wyobrażam, tyle że autor programu tego nie przewidział.

#23 jarooo

jarooo
  • 349 postów
  • SkądTarnów

Napisano 26 listopada 2012 - 08:11

W takim razie, jeśli chcesz wydłużyć sceny i nie wykorzystywać przy tym oryginalnej muzyki, to sam sobie zrób zwiastun. Po co ci szablony?

#24 korbusiatko

korbusiatko
  • 15 postów

Napisano 26 listopada 2012 - 20:18

Jasne, poradzę sobie.

#25 iBor

iBor
  • 226 postów

Napisano 02 września 2013 - 23:36

iPad i zawalone iMovie Hej, skończyłem projekt w iMovie. 10 min filmik. Klikam "zapisz w rolce", jakość 720p. Załadowało się do 70% i klops... Za mało miejsca. Wyrzuciłem jakieś duperele chwilowo nieużywane, łącznie wywaliłem z 2 GB. Wcześniej miałem też około 2 GB. Co daje łącznie 4-5 GB wolnego. Wchodzę znowu w iMovie.... "zapisz w rolce"... 10% i "brak miejsca". WTF?! Patrzę w Ustawienia -> Użycie. A tam z przewidywanych 5 GB mam 400 MB wolnego. Domyślam się, że jest to spowodowane częściowym zapisaniem się filmu. Ale nigdzie go nie ma, ani w rolce, ani w imporcie do iTunes. Po prostu martwa przestrzeń. Jak mogę "zresetować" zapis tamtego filmu (tych 70% i 10%) abym oczyścił miejsce przeznaczone na cały film?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych