Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Time Capsule dostęp poprzez UPC z Win7

• Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Danielox

Danielox
  • 131 posts

Posted 03 July 2012 - 14:19

Witam, Zastanawiam się nad zakupem w celu archwizacji MBA urządzenia TC. W domu posiadam internet z UPC (routerek WiFi chyba Thompson) i tu pojawia się pytanie. Sama funkcja Back to My Mac niestety chyba jest ograniczona tylko do Mac - Mac - a ponieważ posiadam tylko jeden to ten aspekt raczej nie będzie wykorzystywany. Pytanie brzmi, czy posiadając podpięty do sieci domowej TC (w ramach UPC) - więc adres zmienny (z tego co wygooglałem, dość rzadko się zmienia) więc ewentualnie mogę ręcznie gdzieś coś zaktualizować w razie potrzeby) - czy z pracy była by możliwość przeglądania plików na dysku TC ? Chciałbym uniknąć używania seriwsów typu dyndns, logmein, innych cloud services ... Chyba, że polecacie np wspominany już na tym forum WD My Book Live zamiast TC ... (uparłem się na TC, ponieważ chciałbym w przyszłym MountainLion wykorzystywać funkcję PowerNap), oraz to, że aktualnie prowadzony przeze mnie backup TimeMachine na podpinany ręcznie dysk po USB, w żaden sposób nie udostępnia nic na świat (a nie chcę mieć cały czas włączonego MACA, żeby takie udostępnianie włączyć .. ) Stąd: 1) Czy da się (i jak) dostać do zawartości plików przy wykorzystaniu TC (poprzez UPC) 2) Czy WD MyBook Live to sensowna alternatywa do TC Z góry dzięki za odpowiedzi !

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users