Jak rozpoznać Refurbished
Napisano 03 lipca 2012 - 07:52
Napisano 03 lipca 2012 - 08:07
Jak jest refurbished, to pojawia się ta informacja w nawiasie obok serii, tam, gdzie nie-refurbishe mają wyświetlone miejsce produkcji.
Przynajmniej jest tak w iPadach 3. Ja bym refurbów się tak nie bał - z tego co wiem, wymieniana jest bateria i obudowa, zostaje tylko elektronika. Dotychczas iPad z najmniejszą liczbą usterek, jaki miałem, to był właśnie refurb z czerwca br.
Napisano 03 lipca 2012 - 08:25
Napisano 04 lipca 2012 - 12:12
Napisano 04 lipca 2012 - 13:55
według tej strony "(cleaned up from 'dntgkj8ddtd2')" czyli refub.
Po pierwsze czytaj ze zrozumieniem.
Po drugie informacja o tym że refub jest w innym miejscu.
I wpisz numer seryjny wielkimi literami to zobaczysz co się stanie
Napisano 04 lipca 2012 - 18:15
Wymieniałem poprzedniego iPada w Cortlandzie, który miał zazielenienie z lewej strony i byłem pewien, że dostałem refurba, ponieważ wymienili mi samego iPada(przyszedł w folii sam iPad, pudełko, ładowarka,kabel jest od starego, nawet numer seryjny na pudełku jest od starego), a ta strona według tego co sugerujecie mówi mi że mam nowego to jak to wreszcie jest?Name: iPad 3
Group1: iPad
Group2: WiFi
Generation: 3
Model introduced: 2012
Production year: 2012
Production week: 13 (April)
CPU speed: 1.0GHz
Family name: Become a pro user to see this information. (sorry)
Screen size: 9 inch
Screen resolution: 2048x1536 pixels
Colour: White
Capacity: 32GB
Factory: DY (China, Shenzhen - Foxconn)
External link: Repair guide by iFixit
External link: Portatronix sells parts for this iPad
Uitbreidingen: Uitbreidingsmogelijkheden van dit apparaat
Napisano 04 lipca 2012 - 19:23
Wymieniałem poprzedniego iPada w Cortlandzie, który miał zazielenienie z lewej strony i byłem pewien, że dostałem refurba, ponieważ wymienili mi samego iPada(przyszedł w folii sam iPad, pudełko, ładowarka,kabel jest od starego, nawet numer seryjny na pudełku jest od starego), a ta strona według tego co sugerujecie mówi mi że mam nowego to jak to wreszcie jest?
Takie mają procedury, wyminiają sam sprzęt bez pudełka i akcesoriów. Ja wymieniałem dwa razy i za każdym razem dostałem nowego, oczywiście bez pudełka.
Napisano 05 lipca 2012 - 08:16
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych