Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak rozpoznać Refurbished

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 napior1516

napior1516
  • 123 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 03 July 2012 - 07:52

Witam jak można rozpoznać Refurbished konkretnie iPada 2 Wifi? Chce kupić właśnie taki sprzęt i chce kupić nowy jak już kasę wykładam. Szukałem na forum ale nie znalazłem tematu i iPadach.

#2 tmb

tmb
  • 119 posts

Posted 03 July 2012 - 08:07

Wpisujesz nr seryjny tu: Klantenservice: Serienummers
Jak jest refurbished, to pojawia się ta informacja w nawiasie obok serii, tam, gdzie nie-refurbishe mają wyświetlone miejsce produkcji.
Przynajmniej jest tak w iPadach 3. Ja bym refurbów się tak nie bał - z tego co wiem, wymieniana jest bateria i obudowa, zostaje tylko elektronika. Dotychczas iPad z najmniejszą liczbą usterek, jaki miałem, to był właśnie refurb z czerwca br.

#3 napior1516

napior1516
  • 123 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 03 July 2012 - 08:25

Dzięki wielkie dowiedziałem się też kilku innych rzeczy czego chciałem się dowiedzieć.

#4 mariusznicpon

mariusznicpon
  • 149 posts
  • SkądElblag, Poland

Posted 04 July 2012 - 12:12

Jaka jest wiarygodność tej strony? Sprawdziłem kilka swoich urządzeń i jest ok ale jeden iPhone 4S który zamówiłem w Apple Store Online i zwracałem go ponieważ miał problem z wibracją i dostałem nową sztukę zapakowaną w oryginalne pudełko jest według tej strony "(cleaned up from 'dntgkj8ddtd2')" czyli refub. Dzwoniłem do infolinii Apple i sprawdzili go i twierdzą ,że jest nowy. Ale coś mi się wydaje ,że ta strona ma informacje które są dokładniejsze. Jeśli by tak było to jest to wielki przekręt ze strony Apple.

#5 iBook

iBook
  • 580 posts

Posted 04 July 2012 - 13:55

według tej strony "(cleaned up from 'dntgkj8ddtd2')" czyli refub.

Po pierwsze czytaj ze zrozumieniem.
Po drugie informacja o tym że refub jest w innym miejscu.
I wpisz numer seryjny wielkimi literami to zobaczysz co się stanie

#6 aerO^

aerO^
  • 894 posts

Posted 04 July 2012 - 18:15

Name: iPad 3
Group1: iPad
Group2: WiFi
Generation: 3
Model introduced: 2012
Production year: 2012
Production week: 13 (April)
CPU speed: 1.0GHz
Family name: Become a pro user to see this information. (sorry)
Screen size: 9 inch
Screen resolution: 2048x1536 pixels
Colour: White
Capacity: 32GB
Factory: DY (China, Shenzhen - Foxconn)
External link: Repair guide by iFixit
External link: Portatronix sells parts for this iPad
Uitbreidingen: Uitbreidingsmogelijkheden van dit apparaat

Wymieniałem poprzedniego iPada w Cortlandzie, który miał zazielenienie z lewej strony i byłem pewien, że dostałem refurba, ponieważ wymienili mi samego iPada(przyszedł w folii sam iPad, pudełko, ładowarka,kabel jest od starego, nawet numer seryjny na pudełku jest od starego), a ta strona według tego co sugerujecie mówi mi że mam nowego to jak to wreszcie jest?

#7 iBook

iBook
  • 580 posts

Posted 04 July 2012 - 19:23

Wymieniałem poprzedniego iPada w Cortlandzie, który miał zazielenienie z lewej strony i byłem pewien, że dostałem refurba, ponieważ wymienili mi samego iPada(przyszedł w folii sam iPad, pudełko, ładowarka,kabel jest od starego, nawet numer seryjny na pudełku jest od starego), a ta strona według tego co sugerujecie mówi mi że mam nowego to jak to wreszcie jest?

Takie mają procedury, wyminiają sam sprzęt bez pudełka i akcesoriów. Ja wymieniałem dwa razy i za każdym razem dostałem nowego, oczywiście bez pudełka.

#8 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 05 July 2012 - 08:16

To samo mialem z iP3G dostalem sam telefon oklejony a reszte rzeczy uzywasz te poprzednie bo musialbys zwrocic stare akcesoria a to sie mija z celem i dla nich to koszta

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users