Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zamieszczanie zdjec w serwisach ogloszeniowych.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Przemek M.

Przemek M.
  • 5 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 04:44

Witam wszystkich, Miesiac temu zaczalem przygoda z ipadem, wczesniej uzytkowalem tablet z androidem. Dzieki duzemu ekranowi i sporej wydajnosci szybko ipad stal sie dla mnie podstawowym narzedziem pracy. Niestety mam tez dosc duzy problem. Czesto zamieszcam ogloszenia na roznych portalach (gumtree, otomoto, itp). Niestety nie moge wstawiac zdjec. Po kliknieciu dodaj zdjecie nie rozpoczyna sie zadna akcja. Czy ktos ma pomysl jak to ograc? Drugi mniejszy problem, to czy macie jakis sprawdzony program do zmiany rozdzielczosci zdjec? Pozdrawiam, Przemek

#2 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 03 lipca 2012 - 07:22

1. poczekać na iOS 6 do jesienni, będzie miał ta opcję.

#3 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 03 lipca 2012 - 07:33

Zamiast Safari użyj innej przeglądarki, oferującej funkcję przesyłania zdjęć — np. iCaba.

#4 Przemek M.

Przemek M.
  • 5 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 07:42

Dzięki za odpowiedzi. Cieszę się, że jest rozwiązanie na chwile obecną, bo do jesieni bym nie wytrzymał. W chwili obecnej zamiast safari używałem Dolphin HD, ale myślałem nad jej zmianą. W moim kręgu zainteresowań były: - SkyFire - iCab - Atomic Którą polecacie i czy wszystkie z nich mają funkcje przesyłania zdjęć?

#5 Jackpe

Jackpe
  • 187 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 10:30

ICab, tak jak wyżej napisał Gregory. Będziesz miał taką możliwość.

#6 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 11:13

iCab z wymienionych przez Ciebie jest najlepszy. Testowałem wszystkie wymienione.

#7 Przemek M.

Przemek M.
  • 5 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 12:05

Zainstalowałem. Z Gumtree nie ma problemów, ale otomoto nie działa z ICab. Trochę słabo.

#8 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 03 lipca 2012 - 12:32

Zajrzałem właśnie na otomoto, tam przycisk do przesyłania zdjęć jest we Flashu, więc nie zadziała na iPadzie, niezależnie od przeglądarki. Pozostaje mail do twórców serwisu z pytaniem, kiedy zamierzają poprawić stronę i dostosować ją do standardów ;)

#9 Przemek M.

Przemek M.
  • 5 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 13:22

Dzięki za podpowiedź. Wieczorem się tym zajmę i napisze do Szanownych Panów.

#10 Przemek M.

Przemek M.
  • 5 postów

Napisano 04 lipca 2012 - 13:30

Oto odpowiedź serwisu otomoto: "Witam. Dziękuję za wiadomość. Informuję, że przycisk dodawania ogłoszeń działa zgodnie z oprogramowaniem adobe flash player i w najbliższym czasie nie zostanie to zmienione. Pańska sugestia zostanie jednak przekazana do Działu Rozwoju Serwisu." Czy myślicie, że skyfire uleczy problem?

#11 barcik100

barcik100
  • 131 postów

Napisano 04 lipca 2012 - 15:41

Całkiem możliwe tylko nie wiem czy ma opcje wysyłania zdjęć. Bo flash całkiem ok chodzi na niej

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych