Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sprzedać SGS3 i kupić iPhone 4S?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 01 lipca 2012 - 11:32

Jak w temacie. Mam sgs3 15 dniowego .Kupiłem go w szczególności do internetu i gier. Z tym pierwszym radzi sobie bajecznie ale z tym drugim...tragicznie jak na taką moc. Myślałem , że kupując najmocniejszy telegon na rynku , będę miał w każdej grze płynność minimum 30 fps . A tu okazuje się lipa! Byle jaka bardziej wymagająca gra potrafi schaczyć (GTA 3 czasami schaczy , N.O.V.A 3 to już konkretnie....raz chodzi płynnie a raz FPS spadnie do 15 max.Amazing Spider-Man tez nie zaciekawie). Gry chodzą płynnie ale od innych deweloperów. Jedyna wymagająca gra , który chodzi max płynnie to Shinee Runner Tak powinny chodzic wszystkie gry pod tym telefonem.. Więc z miłą chęcią wróciłbym na iPhone , ale tym razem 4S Ale ten mały ekran mnie mega odrzuca .Do gier to srednio komfortowa sytuacja. Może kupić iPada 2 + trafic tanio iPhone 4? Może zaczekać na nowego iPhone , dopłacić i kupić? A moze zostawic sgs3 i zaczekac na Androida 4.1 licząc , że zmieni to optymalizacje gier pod 4 rdzenie?(ponoć project Butter ma duzo wniesc co do płynnosci systemu.Zdaje sobie sprawe , ze to forum Apple , ale moze znajdą się osoby , które racjonalnie powiedzą , co lepiej zrobic ;) Dodam rowniez , ze za telefon dałem 2100 z allegro , więc troche szkoda wymieniac po 15 dniach uzytkowania , ale no cóz...) Prosze o odpowiedz i sory , ze tak duzo napisałem :) Pozdro;)

#2 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 lipca 2012 - 11:36

Poczekaj na iphone 5.

#3 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 lipca 2012 - 11:36

4S albo Galaxy Nexus jak chcesz wiekszy ekran.

#4 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 01 lipca 2012 - 11:38

Nowy iPhone wyjdzie pewnie za 4 miesiące , a mnie będzie na niego stać gdzieś w Lutym ;) Ponieważ wtedy sprzedam s3 za 1400 zł i strasznie duzo i tak będę musiał dołożyc;) Czekam na dalsze propozycje

#5 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 postów

Napisano 01 lipca 2012 - 12:09

człowieku nie zmieniaj na iPhone :P Głupote zrobisz a po przyzwyczajeniu do 4.8 na iPhonie dostaniesz nerwicy

#6 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 01 lipca 2012 - 12:13

przez rok miałem iPhone 4 , ale postanowiłem , że chce grać we wszystko co wyjdzie w max płynnosci i na większym ekranie .Ale niestety , Samsung zawalił sprawę z kasą dla deweloperów aby lepiej optymalizowac gry i jakos tak ...nie wiem co zrobic;) Niby drogi , bardzooo wydajny telefon , ale jednka cos jest z nim nie tak ;)Czekam na dalsze propozyje :D

#7 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 lipca 2012 - 12:14

No tak lepiej dostawac nerwicy bo samsung nie radzi sobie z wymagajacymi grami ale mamy wiekszy ekran i ma sie cieszyc? Co za plytkie myslenie.

#8 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 01 lipca 2012 - 12:22

@szela, wygląda na to, że dla Ciebie najlepszy byłby iPad do gier, duży ekran, największy wybór gier z Appstore, wszystko super płynnie i gładko.

#9 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 01 lipca 2012 - 12:23

No nie spodziewałem się tego po Samsungu .Miałem cichą nadzieję , że będzie podobna sytuacja jak z s2. Na początku takze miał problemy z grami ale późnieji i nawet teraz pokazuje pełną moc Exynosa ;) Ale ja chciałem cos bardziej przyszłosciowego , zeby nie zmieniac telefonu przez rok i aby przez ten okres ciągnął wszystko co wyjdzie...ale nie ma co się oszukiwac , android...;/

#10 cristobal

cristobal
  • 6 postów

Napisano 01 lipca 2012 - 13:01

Ja, na twoim miejscu czekał bym na nowego iP. Jeśli nie będzie miał zmienionego design'u (mam tu na myśli większy wyświetlacz,a wszystko wskazuje na to ze jednak go wydłużą ;) ) to napewno napchają w niego jeszcze bardziej wydajne flaki :P ja myśle ze ostatecznie to iP stał będzie nad SIII i trzymał stopę na jego wyświetlaczu.Zbuduj szybko metalową skarbonke jeszcze szybciej sprzedaj sIII co byś nie był stratny na nim :) i miłego czekania :D Pozdrawiam wszystkich

#11 pepelino224

pepelino224
  • 54 postów
  • SkądUnited Kingdom

Napisano 01 lipca 2012 - 13:09

Ja sprzedałbym SIII i kupiłbym iP4S, jeśli męczy Cię w nim wielkość ekranu to bierz iPada 3, tutaj masz już WYPAS z grami!

#12 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 01 lipca 2012 - 18:20

Nowy iPhone wyjdzie pewnie za 4 miesiące , a mnie będzie na niego stać gdzieś w Lutym ;) Ponieważ wtedy sprzedam s3 za 1400 zł i strasznie duzo i tak będę musiał dołożyc;) Czekam na dalsze propozycje

Poniżej 2000 zł do września nie spadnie, a wtedy sprzedasz, dołożysz 700 zł do iPhona 5 i po problemie.

No nie spodziewałem się tego po Samsungu .Miałem cichą nadzieję , że będzie podobna sytuacja jak z s2. Na początku takze miał problemy z grami ale późnieji i nawet teraz pokazuje pełną moc Exynosa ;) Ale ja chciałem cos bardziej przyszłosciowego , zeby nie zmieniac telefonu przez rok i aby przez ten okres ciągnął wszystko co wyjdzie...ale nie ma co się oszukiwac , android...;/

Android jest zoptymalizowany pod NVidia Tegra 3, więc trzeba było wybrać telefon z takim procesorem.

#13 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 lipca 2012 - 18:23

Ja sprzedałbym SIII i kupiłbym iP4S, jeśli męczy Cię w nim wielkość ekranu to bierz iPada 3, tutaj masz już WYPAS z grami!

I gdzie on sobie tego iPada wsadzi? W plecak? Przecież iPad to nie telefon :)

#14 lordon

lordon
  • 248 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 01 lipca 2012 - 18:33

ja radzę abyś rzucił okiem na samsunga galaxy note :)

#15 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 lipca 2012 - 18:57

Android jest zoptymalizowany pod NVidia Tegra 3, więc trzeba było wybrać telefon z takim procesorem.

Android jest zoptymalizowany pod to na czym jest zainstalowany. Sterowniki nie sa uniwersalne tylko dopasowane pod konkretny sprzet.

#16 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 01 lipca 2012 - 20:49

Dobra Panowie , sprawy mają się tak . Zrezygnowałem kompletnie z iPhone'a 4S. Są dwie a w zasadzie 3 opcje. Pierwsza to taka , ze zostaje na s3 i czekam az deweloperzy zawezmą się za optymalizacje gier .Druga-sprzedaje s3 , kupuje iPada 2 +jakis w miare ogarniający smartfon za 650 zl max . I trzecia to ta , ze zostaje na s3 do wrzesnia , sprzedaje go , dokladam z 500 zl i kupuje nowego iPhone'a o ile trafię za 2500 zl ;D

#17 ariesovsky

ariesovsky
  • 119 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 lipca 2012 - 16:39

I gdzie on sobie tego iPada wsadzi? W plecak? Przecież iPad to nie telefon :)

No sorry, ale wielkość wyświetlacza nie idzie w parze z wygodą.

#18 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 02 lipca 2012 - 16:46

Dobra Panowie , sprawy mają się tak . Zrezygnowałem kompletnie z iPhone'a 4S. Są dwie a w zasadzie 3 opcje. Pierwsza to taka , ze zostaje na s3 i czekam az deweloperzy zawezmą się za optymalizacje gier .Druga-sprzedaje s3 , kupuje iPada 2 +jakis w miare ogarniający smartfon za 650 zl max . I trzecia to ta , ze zostaje na s3 do wrzesnia , sprzedaje go , dokladam z 500 zl i kupuje nowego iPhone'a o ile trafię za 2500 zl ;D

Tylko, że nowy iPhone będzie miał ekran max 4 cale, to i tak będzie Ci się wydawało mało względem SGS3.

#19 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 02 lipca 2012 - 17:05

Tylko, że nowy iPhone będzie miał ekran max 4 cale, to i tak będzie Ci się wydawało mało względem SGS3.

To ile cali będzie miał iphone to pewnie do końca jeszcze nie wie Jony Ive, więc na razie wstrzymajmy się z tymi osądami wyciągniętymi z głupich plotek, ja na twoim miejscu zostałbym z S3(nie wierze, że jest tam aż taka tragedia) i poczekał na the new iphone'a, iPad 2 jest w tej chwili dobry, ale 16'tke zapełnisz w moment i za rok to już będą 2 generacje iPada do tyłu, a Apple ostatnio pokazał, że dba tylko o te produkty, które AKTUALNIE sprzedaje.Po za tym...przesiądziesz się z telefonu za 2000 na jakiś szrot z androidem jednordzeniowy czy inny crap ? Według mnie to byłby istny masochizm, myślę że mocno byś tego żałował.

#20 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 06:38

A ja ci radzę sprzedac, kupić Aifa 5 i Nintendo 3DS Mam 3DS - takich gier w zyciu nie uswiadczysz na zadnym fonie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych