Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z BootCamp 1.3 !!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 set2004

set2004
  • 95 postów
  • SkądKaToWiCe

Napisano 08 sierpnia 2007 - 19:34

Siemka zainstalowałem boot camp 1.3 wszystko poszło pomyślnie niestety gdy naciskam boot camp assinstant wyskakuje mi komunikat

http://images12.foto...c694f1d0197.png

i nie da sie nic zrobić sformatowałem jedna partycje myślałem ze pomoże lecz sie pomyliłem proszę o pomoc :)

#2 Kobza

Kobza
  • 227 postów
  • Skądten pomysł !?

Napisano 08 sierpnia 2007 - 20:07

1 podstawowa zasada- zainstaluj na świeżo system, a potem BootCampa. wersja 1.3 często odmawia posłuszeństwa...

#3 DanielF

DanielF
  • 5 765 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 08 sierpnia 2007 - 20:32

odpal komputer z płyty i wejdź w disc utilities tam napraw dysk i przywileje mi pomogło

#4 macdesk

macdesk
  • 849 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 sierpnia 2007 - 08:45

No i pobierz Bootcamp 1.4

http://www.apple.com/macosx/bootcamp/

#5 set2004

set2004
  • 95 postów
  • SkądKaToWiCe

Napisano 09 sierpnia 2007 - 17:03

Nie stety nic nie pomogło zainstalowałem na nowo mac osx potem zainstalowałem bootcamp 1.4 i nadal ten sam komunikat niewiem czy ja cos zle robie niech ktoś łaskawie napisze co mam zrobic zaby to wreszcie zaczelo dzialac, nie mogę stworzyc ani partycji ani płytki ze sterami przez ten pie..... komunikat

#6 set2004

set2004
  • 95 postów
  • SkądKaToWiCe

Napisano 19 sierpnia 2007 - 13:33

Nadal nie rozwiązałem problemu z bootcamp'em interesuje mnie jak jak macie stworzone partycje i w jakim formacie kombinowałem już na wszelkie sposoby i nadal ten sam głupi komunikat.

#7 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 19 sierpnia 2007 - 13:43

terminalem sie pobaw:
http://www.myapple.p...ead.php?t=42565

#8 mzaw

mzaw
  • 1 postów

Napisano 06 września 2007 - 21:14

ten sam problem Witam... Mam dokladnie ten sam problem z Boot Camp 1.4. Jesli ktos sobie poradził z tym problemem, prosze o wskazowki...

#9 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 06 września 2007 - 22:06

Defragmentacja się kłania. W ostateczności użyj mniejszej wielkości partycji. Ma ktoś pomysł na darmową defragmentację ?? Właśnie skończył mi się trial Drive Geniusa i jestem w kropce. Mogę zrobić tylko 12 GB na Windows próba utworzenia większej kończy się identycznym komunikatem. Nie mam czym zdefragmentować dysku a Apple ściemnia, że jest nie potrzebna - to ewidentne WPROWADZANIE W BŁĄD, co najlepiej widać właśnie przy próbie dzielenia na partycje bez utraty danych. Swoją drogą wyjątkowo idiotyczny komunikat. Zamiast napisać wprost o co chodzi piszą, żeby sformatować dysk. Czyżby jednak wstyd przez przyznaniem, że ta niby-automatyczna defragmentacja to lipa ??

#10 dzaku

dzaku
  • 665 postów

Napisano 07 września 2007 - 07:06

Defragmentacja się kłania. W ostateczności użyj mniejszej wielkości partycji. Ma ktoś pomysł na darmową defragmentację ?? Właśnie skończył mi się trial Drive Geniusa i jestem w kropce. Mogę zrobić tylko 12 GB na Windows próba utworzenia większej kończy się identycznym komunikatem. Nie mam czym zdefragmentować dysku a Apple ściemnia, że jest nie potrzebna - to ewidentne WPROWADZANIE W BŁĄD, co najlepiej widać właśnie przy próbie dzielenia na partycje bez utraty danych. Swoją drogą wyjątkowo idiotyczny komunikat. Zamiast napisać wprost o co chodzi piszą, żeby sformatować dysk. Czyżby jednak wstyd przez przyznaniem, że ta niby-automatyczna defragmentacja to lipa ??

Za czasow 9 sposob byl taki, ze kopiowales wszystko na inny dysk, a potem przegrywales spowrotem. Tylko do tego, to musialbys miec spory zewnetrzny dysk..

#11 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 07 września 2007 - 09:23

A jak działa opcja "Archive & install" ?? Może po prostu wystarczy w ten sposób zrobić reinstalację ? Wszelkie programy i ustawienia zostaną. Miało by to sens, pod warunkiem, że faktycznie najpierw kopiowały by się dane "gdzieś", następowała instalacja i przywracanie z kopii. Wtedy też pliki powinny się same poukładać. Jeżeli jest to po prostu "nakładka" to nic nie da. W sumie, gdyby to działało, jak podejżewam to reinstalacja systemu i tak trwała by krócej, niż defragmentacja. Niestety nie posiadam drugiego dysku (jeszcze).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych