Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - głośność - problem.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Grafique

Grafique
  • 7 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 czerwca 2012 - 15:31

Witam serdecznie, Poprzez wyszukiwarkę nie byłem w stanie znaleźć takiego problemu, bądź też jakiegokolwiek rozwiązania, dlatego pozwoliłem sobie założyć nowy temat. Jestem w posiadaniu iPhone 4S, z simlockiem na amerykańskie AT&T ale nie w tym rzecz. Jest od odblokowany i działa w Orange. Problem jest taki, że kiedy słucham muzyki - nieważne, czy te standardowe, dołączone do telefonu, czy zupełnie inne - są one w trakcie odtwarzania muzyki jakby przytłumione, strasznie ciche. I kiedy tylko "zabrzęczy" dźwięk dzwonka czy to powiadomień, czy to smsa - nagle dzwięk w słuchawkach staje się conajmniej 2x głośniejszy. Do momentu zaprzestania odtwarzania słuchawki grają normalnie, głośno. Kiedy tylko zatrzymam kawałek, a póżniej włączę go ponownie - znów słuchawki są ciche. Jak temu zaradzić, co może być tego przyczyną? Nadmienię, że żadnego limitu głośności ani nic w tym stylu nie mam.

#2 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 29 czerwca 2012 - 16:17

2 rzeczy - wiesz gdzie jest ustawianie głośności w aplikacjach? - czy regulator głośności w słuchawkach działa poprawnie?

#3 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 czerwca 2012 - 16:46

To że rozgłaśnia się na chwilę muzyka to normalne bo masz ustawioną ciszej muzykę od dzwonka.

#4 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 29 czerwca 2012 - 18:03

No tak, ale kolega skarży się na ciche słuchawki - więc wygląda, że nie umie zgłośnić... Generalnie wstrzymywałem się od cennej rady: RTFM, bo może być problem z zanieczyszczeniem gniazda słuchawkowego kurzem, i wtedy na przykład nie działa pilot głośności.

#5 januszeko

januszeko
  • 7 postów

Napisano 29 czerwca 2012 - 18:51

Proponowałbym zajrzeć do gniazda słuchawek, miałem też taki problem i okazało się ,że kawałki nitek z kieszeni wpadły do środka, kilka sekund ze szpilka i bylo po problemie....

#6 Grafique

Grafique
  • 7 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 czerwca 2012 - 19:34

To nie ma nic do rzeczy. Doskonale wiem, gdzie znajdują się te wszystkie rzeczy, to już mój 5 iPhone, więc... powstrzymajcie się od takich komentarzy. :P. Naprawdę - telefon pokazuje mi że słuchawki grają najgłośniej jak potrafią... po czym dostanę smsa - wskazówka "głośności" cofa się o jakieś 2 kliknięcia przyciskiem w dół i wtedy mogę je "podgłośnić" do maksimum i wszystko działa super. Nie potrafię inaczej tego wytłumaczyć... :P

#7 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 czerwca 2012 - 19:41

A czy nie wynika to z tego, że urządznia w USA mają specjalnie zaniżaną głośność ? Nie dam głowy obciąć ale wydaje mi się, że gdzieś nawet tu na forum coś o tym było.

#8 Grafique

Grafique
  • 7 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 czerwca 2012 - 19:46

W momencie otrzymania wiadomości, nagle słuchawki stają się strasznie głośne. Wystarczy zatrzymać na chwile odtwarzanie, co powoduje, że przy tym samym poziomie głośności, który był do tej pory, słuchawki stają się ciche. :/

#9 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 czerwca 2012 - 22:21

Może to przez opcję ustawiania głośności dzwonka przyciskami? (Ogólne > dźwięki > zmieniaj przyciskami)

#10 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 01 lipca 2012 - 04:08

A czy nie wynika to z tego, że urządznia w USA mają specjalnie zaniżaną głośność ? Nie dam głowy obciąć ale wydaje mi się, że gdzieś nawet tu na forum coś o tym było.

hmmm to w UE graja ciszej ,takie wymogi :)

#11 vimoco

vimoco
  • 293 postów

Napisano 01 lipca 2012 - 15:35

Własnie telefony z USA są głośniejsze, nie tylko telefony a wszystkie urządzenia Apple, w tym iPody itd.
A te z UE grają podobno ciszej..

Ile w tym prawdy? Ja nie wiem ;)

#12 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 01 lipca 2012 - 16:24

No ale nie odpisałeś czy pilot w słuchawkach Ci działa dobrze. Bo podobne objawy są gdy masz słuchawki niedociśnięte przez kurz zalegający w gnieździe. Czasem jeszcze iTunes potrafi się zawiesić z jedną głośnością (jakiś mały bug w airplayu) ale wtedy restart iPoda/iPhona wystarcza.

#13 Pawel Kucharuk

Pawel Kucharuk
  • 5 postów

Napisano 06 lipca 2015 - 12:13

Witam serdecznie, Poprzez wyszukiwarkę nie byłem w stanie znaleźć takiego problemu, bądź też jakiegokolwiek rozwiązania, dlatego pozwoliłem sobie założyć nowy temat. Jestem w posiadaniu iPhone 4S, z simlockiem na amerykańskie AT&T ale nie w tym rzecz. Jest od odblokowany i działa w Orange. Problem jest taki, że kiedy słucham muzyki - nieważne, czy te standardowe, dołączone do telefonu, czy zupełnie inne - są one w trakcie odtwarzania muzyki jakby przytłumione, strasznie ciche. I kiedy tylko "zabrzęczy" dźwięk dzwonka czy to powiadomień, czy to smsa - nagle dzwięk w słuchawkach staje się conajmniej 2x głośniejszy. Do momentu zaprzestania odtwarzania słuchawki grają normalnie, głośno. Kiedy tylko zatrzymam kawałek, a póżniej włączę go ponownie - znów słuchawki są ciche. Jak temu zaradzić, co może być tego przyczyną? Nadmienię, że żadnego limitu głośności ani nic w tym stylu nie mam.

Witam.

Mam identyczny problem w iPhone 6. Czy udalo Ci sie go rozwiazac?

#14 Dastia

Dastia
  • 907 postów

Napisano 06 lipca 2015 - 12:15

Myślę, że już dawno zmienił telefon  :lol:

iPhone 14 PRO Max

#15 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 lipca 2015 - 12:17

Eee tam.

Trwa przy tym z głośnością :)

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#16 Pawel Kucharuk

Pawel Kucharuk
  • 5 postów

Napisano 06 lipca 2015 - 12:21

Eee tam.

Trwa przy tym z głośnością :)

Świetnie, ale problem sie u mnie pojawil i nie potrafie sobie z nim poradzic. |
Od razu zaznacze, ze nie ma tu mowy o zabrudzeniu zlacza sluchawek.

Ta sama sytuacja wystepuje po podlaczeniu przez USB do auta. Gdy ktos zadzwoni, przyjdzie sms itd... Cos wywola sygnal dzwiekowy,

poziom glosnosci muzyki wraca do normalnosci. Jak juz jest ok, to wystarczy zmienic utwor i sytuacja powraca do zmniejszonej glosnosci,

ktorej nie da sie juz podniesc wyzej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych