Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Pym player i zacinanie sie filmow

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 amperior

amperior
  • 41 posts

Posted 08 August 2007 - 19:13

Uzywam Pym playera (obecnie najnowszego) i mam problem (w poprzedniej wersji 2.0.2 rowniez to bylo) z zacinaniem sie filmow Nie wiem gdzie jest pies pogrzebany ale filmy na windzie mi tak nie robily Wiem ze zacina sie zawsze w tym samym miejscu wiec moze wynika to z jakichs uszkodzonych ramek ktore na windzie po prostu byly pomijane i lecial dalej a pym staje obraz znika, probuje cos czytac ale bezskutecznie i wisi tzreba recznie ubijac i przewijac film za uszkodzony fragment co nie jest komfortowym zajeciem czy sa jakis kodeki moze lepsze czy moze jakies anty freezy czy cos takiego no tlumaczylem kolezance ze mac to taki przyjazny, bo wszystko dziala i wogole a zonka mi tu wyzut ze filmy nie dzialaja. maly zonk. jako kodek uzywam ostatniego divx for mac dziwne spostrzezenie ze mam teraz w systemie 2 pym playery (po instalacji 2.0.3) mam film na dysku ktory odtwarza tylko 2.0.2 a 2.0.3 nie reaguje :-/ zacinanie sie pojawia sie praktycznie przy kazdym filmie dzieki za jakies porady

#2 eazyone

eazyone
  • 447 posts

Posted 08 August 2007 - 19:20

To może wyrzuć DivX'a i zainstaluj Perian'a. Ja z nim nie miałem jeszcze takich problemów...

http://perian.org/

#3 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 08 August 2007 - 22:06

a masz zaznaczoną opcje Prefenrences/advenced/use core video ?? Jesli nie to własnie to może powodować zacinanie :)

#4 amperior

amperior
  • 41 posts

Posted 08 August 2007 - 22:13

a masz zaznaczoną opcje Prefenrences/advenced/use core video ??

Jesli nie to własnie to może powodować zacinanie :)

nie, nie mam tego zaznaczonego

---- Dodano 08-08-2007 o godzinie 23:14 ----

To może wyrzuć DivX'a i zainstaluj Perian'a. Ja z nim nie miałem jeszcze takich problemów...

http://perian.org/

mam zainstalowanego periana i divxa
sprobuje wywalic divixa i sprawdze

#5 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 08 August 2007 - 22:19

nie, nie mam tego zaznaczonego

---- Dodano 08-08-2007 o godzinie 23:14 ----

mam zainstalowanego periana i divxa
sprobuje wywalic divixa i sprawdze

Wiec zaznacz prosze i sprawdz - powinno na 99% pomóc :)

#6 amperior

amperior
  • 41 posts

Posted 08 August 2007 - 22:30

Wiec zaznacz prosze i sprawdz - powinno na 99% pomóc :)

no niestety dalej to samo, nie pomoglo :-/

teraz pytanie: jak odinstalowac tego divxa? bo jest w preferencjach systemu i nie do konca wiem jak to zrobic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users