Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak wyłączyć powiadomienia o nowym smsie/mailu podczas rozmowy?

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Kruszyna

Kruszyna
  • 61 posts

Posted 29 June 2012 - 08:23

Witam, Już od kilku dni szukam w moim iPhonie gdzie jest opcja wyłączenia powiadomienia dźwiękowego o nowym smsie czy mailu podczas połączenia. Strasznie mnie denerwuje gdy podczas rozmowy słyszę melodię od sms/maila. Wolałabym gdyby to był jakiś klik. Wydawało mi się, że gdzie widziałam opcje "powiadamiaj podczas połączenia" ale teraz nie mogę jej znaleźć :evil: Nie wiem czy po aktualizacji systemu zlikwidowali tą opcję. Proszę niech ktoś pomoże ochronić moje uszy i nerwy :)

#2 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 29 June 2012 - 08:40

Niestety nie ma obecnie funkcji wyłączenia lub wyciszenia powiadomień podczas rozmowy, z pomocą może przyjśc tylko JB na dzień dzisiejszy:

How To Make Your iPhone’s Notification Center Shut Up [Jailbreak] | Cult of Mac

#3 Kruszyna

Kruszyna
  • 61 posts

Posted 29 June 2012 - 08:43

Jailbreak'a na pewno nie chcę robić. Istnieje chociaż możliwość aby zamiast wygrywania przypisanego dźwięku telefon "piknięciem" sugerował nową wiadomość ?? Podobno niektóre osoby tak mają...

#4 gizmo3800

gizmo3800
  • 1906 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 June 2012 - 08:56

Użyj "Bim" jako dzwięku dla wiadomości albo czegoś podobnego.

#5 cortez79

cortez79
  • 276 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 June 2012 - 18:22

Muszę przyznać,że to jest chyba najbardziej denerwująca funkcja IP. Mam konto @ na które spływa sporo maili i podczas rozmowy ciągła informacja dźwiękiem podczas rozmowy. Można oszaleć.

#6 tores.

tores.
  • 1149 posts
  • SkądMontrouge

Posted 29 June 2012 - 22:50

Wystarczy wyłączyć konto w ustawieniach, gdy chcemy sprawdzić skrzynkę włączamy ponownie, tyle samo roboty co z włączeniem wyłączeniem powiadomienia. Wchodzisz w ustawienia i gotowe. Co do dzwonka SMS to ustaw jakiś króciutki, a nie przebój franka kimono w wersji dla głuchych ;)

#7 Kruszyna

Kruszyna
  • 61 posts

Posted 19 September 2012 - 20:49

Czy ktoś zauważył po aktualizacji do nowego iOS - rozwiązanie tytułowego problemu? Uważam, że "nie przeszkadzać" byłoby bardziej sensowne gdyby się odnosiło do powiadomień podczas rozmów zamiast "przy zablokowanym telefonie :/

#8 s3b

s3b
  • 3 posts
  • SkądKraków

Posted 04 October 2012 - 14:13

Właśnie skończyłem kolejną rozmowę w czasie trwania której iPhone przypieprzył mi dingiem w ucho, stąd znalazłem się w tym wątku. Może w iOS7 będzie to killer feature :-)

#9 gandziej

gandziej
  • 1 posts

Posted 22 September 2014 - 21:42

Czy jest możliwość wyciszenia dzwonka w trakcie rozmowy w ios7 czy nie? Strasznie mnie to męczy.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users