Jak wyłączyć powiadomienia o nowym smsie/mailu podczas rozmowy?
Started by
Kruszyna
, 29 Jun 2012 08:23
8 replies to this topic
Posted 29 June 2012 - 08:23
Witam,
Już od kilku dni szukam w moim iPhonie gdzie jest opcja wyłączenia powiadomienia dźwiękowego o nowym smsie czy mailu podczas połączenia. Strasznie mnie denerwuje gdy podczas rozmowy słyszę melodię od sms/maila. Wolałabym gdyby to był jakiś klik.
Wydawało mi się, że gdzie widziałam opcje "powiadamiaj podczas połączenia" ale teraz nie mogę jej znaleźć :evil:
Nie wiem czy po aktualizacji systemu zlikwidowali tą opcję.
Proszę niech ktoś pomoże ochronić moje uszy i nerwy

Posted 29 June 2012 - 08:40
Niestety nie ma obecnie funkcji wyłączenia lub wyciszenia powiadomień podczas rozmowy, z pomocą może przyjśc tylko JB na dzień dzisiejszy:
How To Make Your iPhone’s Notification Center Shut Up [Jailbreak] | Cult of Mac
How To Make Your iPhone’s Notification Center Shut Up [Jailbreak] | Cult of Mac
Posted 29 June 2012 - 08:43
Jailbreak'a na pewno nie chcę robić. Istnieje chociaż możliwość aby zamiast wygrywania przypisanego dźwięku telefon "piknięciem" sugerował nową wiadomość ?? Podobno niektóre osoby tak mają...
Posted 29 June 2012 - 08:56
Użyj "Bim" jako dzwięku dla wiadomości albo czegoś podobnego.
Posted 29 June 2012 - 18:22
Muszę przyznać,że to jest chyba najbardziej denerwująca funkcja IP. Mam konto @ na które spływa sporo maili i podczas rozmowy ciągła informacja dźwiękiem podczas rozmowy. Można oszaleć.
Posted 29 June 2012 - 22:50
Wystarczy wyłączyć konto w ustawieniach, gdy chcemy sprawdzić skrzynkę włączamy ponownie, tyle samo roboty co z włączeniem wyłączeniem powiadomienia. Wchodzisz w ustawienia i gotowe.
Co do dzwonka SMS to ustaw jakiś króciutki, a nie przebój franka kimono w wersji dla głuchych

Posted 19 September 2012 - 20:49
Czy ktoś zauważył po aktualizacji do nowego iOS - rozwiązanie tytułowego problemu? Uważam, że "nie przeszkadzać" byłoby bardziej sensowne gdyby się odnosiło do powiadomień podczas rozmów zamiast "przy zablokowanym telefonie :/
Posted 04 October 2012 - 14:13
Właśnie skończyłem kolejną rozmowę w czasie trwania której iPhone przypieprzył mi dingiem w ucho, stąd znalazłem się w tym wątku.
Może w iOS7 będzie to killer feature :-)
Posted 22 September 2014 - 21:42
Czy jest możliwość wyciszenia dzwonka w trakcie rozmowy w ios7 czy nie? Strasznie mnie to męczy.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users