Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Save z gier ;]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 picek200

picek200
  • 50 postów

Napisano 27 czerwca 2012 - 18:32

Witam! Mam zamiar wyzerować mojego iphona :) Potem ponownie zrobić JB i wgrać pare gierek i tutaj mam pytanie, czy można wrzucić na komputer save z gier i potem zpowrotem wrzucić je na iphona (np. programem DiskAid), jeśli tak, to gdzie jest ten folder ;) Z góry dzięki za pomoc. pzdr.

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 czerwca 2012 - 18:37

Można po to wymyślono backup w itunes... ręcznie musisz sobie wydziubać pliki z każdej gry z osobna.

#3 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 28 czerwca 2012 - 09:56

Jeśli masz JB to ściągnij sobie iFunBox, wejdź w aplikacje i pojedynczo kopiuj save'y (zazwyczaj w folderze "Documents")

#4 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 czerwca 2012 - 10:00

iTunes (ani iCloud) nie kopiuje sejwów, ostatnio to próbowałem i ... wszystkie straciłem. var-mobile-Applications i kopiujesz folder documents. Do tej operacji możesz użyć programu iExplorer (po USB) czy WinSCP (po WiFi).

#5 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3 177 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 10:07

iTunes (ani iCloud) nie kopiuje sejwów, ostatnio to próbowałem i ... wszystkie straciłem.

Kopiuje, ale tylko niektórych gier (tych, które mają opcję zapisywania stanu gry do iCloud).

#6 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 czerwca 2012 - 11:21

Dziwna sprawa, bo miałem te gry zaznaczone w iCloud i przy przywróceniu żadne sejwy nie wróciły, tak więc nie działa to chyba jak powinno. :(

#7 dominzak

dominzak
  • 474 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 28 czerwca 2012 - 11:37

Program iTools ma funkcję backup'u aplikacji z urządzenia i po wybraniu aplikacji program pyta się czy razem z aplikacją spakować jej dane, więc po stuknięciu "Tak" program utworzy nam zwyczajne .ipa, jednak iTunes nie będzie w stanie z nimi sobie poradzić, tylko trzeba je będzie po przywróceniu iP zainstalować przez ten program a razem z aplikacjami samoczynnie zostaną wgrane ich SAVE'y. Bardzo przydatne, działa w 100%, sam testowałem ;)
Link do DL: iTools

Edit: oczywiście musisz mieć JB

#8 pikolo75

pikolo75
  • 341 postów
  • SkądWęgorzewo, Poland

Napisano 28 czerwca 2012 - 14:54

JB potem program chronus z cydii, tam zrobić kopie programów , zapisują się w \private\var\mobile\Library\Preferences\TimeCapsule\ skopiować , potem restore , JB zainstalować chronus i wkleić tam te same pliki .

#9 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 16:04

Mi tam sie savy zawsze archiwizują w iTunes, inaczej po co archiwizacja miala by byc do zdjec i kontaktow ?

#10 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 16:40

Ja uzywam z cydii DataDeposit - zapisuje savy i ustawienia programow. Jak odpale gre na iphonie i przejde kwalek dalej to potem otwieram w domu na ipadzie sciagam save i gram od tego momentu co przeszedlem na iphonie. Aplikacja bardzo prosta, jest tylko Save i Restore. Wspolpracuje z Dropboxem-tam zapisuje wszystkie save'y i z tamtad tez je load'uje.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych