Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Duzy Problem z iPodem 80GB

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Koguto

Koguto
  • 2 posts

Posted 08 August 2007 - 12:32

Witam. Jestem tu nowy i niewiem czy juz taki problem wystapil z iPodem 80GB ale chce wam go przedstawic i prosic o pomoc... Mam iPoda 80GB. Mialem z nim czasem problemy ze zacinal mi sie. Ale to trwalo pare godzin, czasem nawet dzien=/ 4 dni temu wyladowal mi sie tak ze sie go w ogole nie mozna bylo wlaczyc... To sobie mysle podlacze go i zaraz bedzie dzialac... Normalnie iPod laduje sie tak zeby mial full batrie 3-4 godz... Zdejmuje go po 6 godz chce wlaczyc a tu nic...=/ Nic nie dziala=/ Czarny ekran, przyciski nie dzialaja... Niewiem co sie z nim dzieje... Nie spad mi ani raz, jest nie uszkodzony... I tak juz 4 dni!! Nie dziala... Jak ktos mial taki problem to prosze o pomoc bo juz nie wytrzymuje... Dziekuje i Pozdrawiam KoGutO=)

#2 marad_co

marad_co
  • 450 posts
  • SkądEU

Posted 08 August 2007 - 13:01

Wykrywa go komputer jak podlaczysz ? jesli nie to tylko serwis ratuje Cie, jesli tak to sproboj restore

#3 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 08 August 2007 - 13:25

Po pierwsze - jeśli iPod całkowicie się wyładował - kablem USB go nie naładujesz - pozostaje ładowarka sieciowa. Po drugie - spróbuj go zresetować - MENU+ŚRODKOWY przez 6 sekund..

#4 Koguto

Koguto
  • 2 posts

Posted 08 August 2007 - 13:26

Nie wykrywa...=/ Aha... A jak to restore zrobic?

---- Dodano 08-08-2007 o godzinie 14:29 ----
Wielkie dziekI=) =) Juz dziala...Nie wiedzialem jak zrobic restore... Dzieki wielkie

#5 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 08 August 2007 - 13:35

Skoro nie wykrywa to jak zrobiłeś RESTORE? ;)

#6 karolinka_11

karolinka_11
  • 97 posts
  • SkądWarszawa -STM :P

Posted 08 August 2007 - 14:56

;D lol

#7 KrisP

KrisP
  • 802 posts

Posted 08 August 2007 - 15:08

Pewnie zresetowal iPod'a (menu+srodkowy przycisk) a nie 'restore' z iTunes'a ;)

#8 OloMac

OloMac
  • 796 posts
  • SkądKoszalin

Posted 08 August 2007 - 15:09

To był chyba reset.

#9 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 08 August 2007 - 15:30

Fakt.. podobnie brzmiące wyrazy jak dla początkującego iPodowca ;)

#10 niunia777

niunia777
  • 11 posts
  • SkądIława

Posted 14 December 2007 - 17:02

da sie cos jeszcze zrobić? iPod video 80gb Witam. Mam prosbe.POMÓZCIE ! Mam ten sam problem co KOGUTO przedstawił w pierwszym poście.Mój ipod 80gb nie reaguje na nic kompletnie,na ładowanie (usb,bo sieciowej nie mam) ani na kombinacje klawiszy,które podaliście do resetu itp. I myślę,ze moze to mieć związek z tym,że odłączyłam go od kompa gdy był napis NIE ODŁACZAJ bez uprzedniego wyłaczenia ipoda w itunes.A buzka nie wiem czy była, nie widziałam,bo ipod lezał 2 metry ode mnie ale piszczal 3 razy i mielił dysk no i właśnie potem nic juz sie nie działo,od 2 dni zadnej reakcji na nic. PROSZĘ POMÓZCIE !!!

#11 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 14 December 2007 - 21:05

to zdaje sie ze zmielil ci ten dysk dokumentnie. jezeli nie masz juz gwarancji to pozostaje tylko sprawdzenie dysku przez wyjecie go z ipoda i podlaczenie do komputera przez specjalna przejsciowke. no i wymiana dysku jezeli jest uszkodzony. coz za gapowe sie placi. bylo nie odlaczac jak pisale zeby nie odlaczac.

#12 niunia777

niunia777
  • 11 posts
  • SkądIława

Posted 15 December 2007 - 10:58

Ale właśnie wymiana dysku mnie nie ratuje,bo ja musze odzyskać dane z tego dysku. Sam ipod mi nie potrzebny tylko to co na nim jest,bo uzywałam go jako dysku i mam tam duzo waznych rzeczy.

#13 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 15 December 2007 - 13:07

jedyne co mozna zrobic bez rozbierania ipoda to sprobowac go wprowadzic w disk mode. jezeli to nie poskutkuje to muszisz poszukac przejsciowki pozwalajacej na podpiecie tego dysku do komputera. moze w ktoryms serwisie komputerowym podejama sie takiego zadania.

#14 niunia777

niunia777
  • 11 posts
  • SkądIława

Posted 15 December 2007 - 13:49

No właśnie disc mode tez nie działa.Nic nie działa.Tan iPod chyba umarł.Narazie go próbuję naładować ładowarką sieciową.Zobacze czy ruszy

---- Dodano 15-12-2007 o godzinie 18:40 ----
Ładuje go już 4 godziny i narazie nic.Dlaczego nawet mi sie nie wyświetla,ze ładuje?
A czy jest mozliwośc,ze mogło sie coś stać z tym wejściem do ładowania np. coś nie łączy?
Moze dlatego tak jest,moze on jest kompletnie rozładowany a wejście się spsiuło i nie reaguje na nic.
Nie wiem juz .Moze piszę głupoty ale wszystko jest mozliwe prawda?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users