Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Głośnik bluetooth Creative D80 i ipad, nie działa ze Skype

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Wicked

Wicked
  • 57 posts
  • SkądDublin

Posted 26 June 2012 - 23:12

Witam Kupiłem głośnik Bluetooth Creative D80, sparowałem go bezproblemowo z iPadem 2 z najnowszym iOS, muzyka działa i wszystko inne tez oprócz Skype'a. Przykładowo, dźwięk połączenia przychodzącego odtwarza się przez głośnik Creative, ale rozmowa po odebraniu już przez wbudowany głośnik. Czasem na dole w Skype pojawi się przycisk z ikonka bluetooth, ale jego wciskanie nic nie daje. Co z tym zrobić?

#2 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 26 June 2012 - 23:53

A jestes pewien, ze glosnik obsluguje tryb HF ?

#3 Wicked

Wicked
  • 57 posts
  • SkądDublin

Posted 27 June 2012 - 23:20

Hands Free? W instrukcji pisze, że obsługuje A2DP, AVRCP. Nie załamuj mnie, że nie będzie on działał ze Skype :(

#4 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 28 June 2012 - 00:59

Tak Hands Free, chociaż powinien wystarczyć profil HSP (Headset profile), przynajmniej na dużym Windowsie skype działa na tym profilu. Na iPhone na pewno HF i może HSP, ale nie mam jak tego sprawdzić. A2DP - Advanced Audio Distribution Profile AVRCP - Audio/Video Remote Control Profile

#5 Wicked

Wicked
  • 57 posts
  • SkądDublin

Posted 28 June 2012 - 20:45

Załamka. Rozumiem, że nic na to nie poradzę?

#6 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 28 June 2012 - 20:47

No jeżeli głośnik nie obsługuje profili to nie poradzisz, zapewne glosnik nie ma tez mikrofony, wiec ciezko bylo by z niego rozmawiac.

#7 Wicked

Wicked
  • 57 posts
  • SkądDublin

Posted 28 June 2012 - 20:50

Mikrofonu nie ma, ale przecież można korzystać z mikrofonu w iPadzie. Totalna beznadzieja, że nie będzie to ze sobą współpracowało. Na opakowaniu głośnika jest nawet napisane Compatible with iPad, ale jak widać nie jest Full Compatible..

#8 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 28 June 2012 - 22:09

Z iPadem jest kompatybilne, nie jest kompatybilne z rozmowami. Producent nie napisał, że ten głośnik będzie działał jak zestaw słuchawkowy/głośnomówiący tylko jako głośnik i w tym aspekcie jest wszystko w porządku. Skype działa jak telefon, żeby rozmawiać po BT trzeba mieć słuchawkę lub zestaw głośnomówiący, ten głośnik nie jest ani jednym ani drugim.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users