hej, mam taki problem. Otóż do tej pory miałam włączoną opcję "Dane sieci kom", ponieważ wysyłałam mnóstwo MMSów. Z transferu danych nie korzystałam, ponieważ praktycznie wszędzie mam dostęp do Wifi Wczoraj będąc w domu podłączona do WIFi - zaktualizowałam aplikacje w AppStorze ok. 60 MB. Później wyszłam z domu na rower. W międzyczasie dostałam smsa o przekroczniu limitu konta o 150 zł. Wróciłam do domu zalogowałam się do play24.pl i ... oczom nie mogłam uwierzyć. Transfer danych ponad 60000kb i ponad 330 zł. Oczywiście zgosiłam reklamację do PLAY.
Pytanie do Was, jak wyłączyć w ogóle transfer danych (zarówno w sieci play jak i poza nią), bez wyłączania opcji "Dane sieci kom" bo MMSy nadal chcę otrzymywać i wysyłać.
Kiedyś po włączeniu opcji Dane sieci kom można było skonfigurować osobno MMSY i Internet poustawiac loginy, hasla, apny, porty..teraz nie ma takiej mozliwosci. W play udalo mi sie wylaczyc jedynie tranfer danych poza PLAY.
Dziwne to jest.
Przetestowalam przed chwila iPhona jeszcze raz. Podlaczona w mieszakniu do WIFi sprawdzilam poczte i weszlam na jedna strone www (przy wlaczonej jak zawsze opcji Dane sieci kom) i zamiast korzystac z wifi iPhone korzystal z transferu danych i naliczyl mi oplate.
Prosze pomozcie, da sie ten cholerny tranfer jakos wylaczyc? zeby byl blokowany Internet? przy jednoczesnym dzialaniu MMSow?
Sciagnelam iPhone configuraion utility ale nie wiem co w konfiguracji profilu w APN wspisac. Tak zeby dzialaly MMSy a Internet nie.

Tranfer danych sieci komórkowej mimo aktywnego połaczenia do WiFi
Rozpoczęty przez
lady_lenka
, 24 cze 2012 14:43
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 czerwca 2012 - 14:43
Napisano 24 czerwca 2012 - 20:09
Wpisz dowolny błędny APN dla danych, a poprawne ustawienia do MMS.
Napisano 24 czerwca 2012 - 20:16
Oczywiście zgosiłam reklamację do PLAY.
A z ciekawości co reklamujesz? Bo chyba jedynie swoją ignorancję, że kupując urządzenie do internetu dziwisz się, że go używa...
Pytanie do Was, jak wyłączyć w ogóle transfer danych (zarówno w sieci play jak i poza nią), bez wyłączania opcji "Dane sieci kom" bo MMSy nadal chcę otrzymywać i wysyłać.
Nie prościej wykupić pakiet internetowy, tym bardziej, że to śmieszne pieniądze w tej chwili ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych