Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Adium konferencja gg

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Jenot

Jenot
  • 2204 posts
  • SkądChełm

Posted 07 August 2007 - 19:39

Kto mi powie jak zacząć konferencję (groupchat czy jak to tam nazwać) w Adium X, w kadu nie ma problemu, zaznaczam kilka kontaktów, walę enter czy z menu Chat i jest, a tu nijak nie mogę.

#2 Duckling

Duckling
  • 490 posts
  • SkądWrocław / Nysa / Czarna Góra

Posted 08 August 2007 - 11:40

Robisz to przez RIGHT CLICK -> INVITE TO CHAT, jednak z tego co się orientuję opcja nie jest dostępna dla protokołu GG, a jedynie dla AIM, Jabber, SameTime, Yahoo, Zephyr, MSN... Conference Call dziala idealnie, jeśli Ktos inny ją rozpocznie, np. uzytkownik Tlenu

#3 Jenot

Jenot
  • 2204 posts
  • SkądChełm

Posted 08 August 2007 - 18:34

OK, w takim razie czy da się to zrobić dla kontaktów dostępnych przez transport gg jabbera? Bo jeśli tak, to trudno, przemęczę się i przeniosę wszystko na konto jabberowe.

#4 Duckling

Duckling
  • 490 posts

Posted 08 August 2007 - 23:52

Nie mam pojęcia - adiumx daje "natywne" korzystanie z GG, wiec nie ma potrzeby transportu przez Jabbera

#5 Denver

Denver
  • 53 posts
  • SkądGiżycko / Wrocław

Posted 09 August 2007 - 07:46

Nie mam pojęcia - adiumx daje "natywne" korzystanie z GG, wiec nie ma potrzeby transportu przez Jabbera

Jest potrzeba. Ja właśnie korzystam z transportu Gadu-Gadu, a nie z wbudowanego w Adium protokołu. Powód? Wszystkie kontakty bez problemu przenoszę między różnymi komputerami, bo są zapisane na serwerze. Dodaję lub usuwam kogoś z listy i nie muszę się martwić o aktualność danych na innym komputerze. Bardzo duża wygoda.

#6 Duckling

Duckling
  • 490 posts

Posted 09 August 2007 - 11:49

Jest potrzeba. Ja właśnie korzystam z transportu Gadu-Gadu, a nie z wbudowanego w Adium protokołu. Powód? Wszystkie kontakty bez problemu przenoszę między różnymi komputerami, bo są zapisane na serwerze. Dodaję lub usuwam kogoś z listy i nie muszę się martwić o aktualność danych na innym komputerze. Bardzo duża wygoda.

Hmmm ok zgodzę się, wiesz, ja pracuję na MBP którego mam zawsze przy sobie, w pracy na iMacu jest tylko skype i acrobat connect wiec mi adium tam nie potrzebne :) dlatego osobiscie dla mnie potrzeby nie ma :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users