Jak w temacie - czy mogę wrzucić filmik na rolkę z aparatu w taki sposób, aby dało się go potem edytować w iMovie? Muszę zmontować pewien film nagrany kamerą i jak się okazało właściwie tylko iMovie się nadaje do tego zadania. Szukałem już takiego tematu, niby coś było ([url]http://myapple.pl/iphone/175856-import-filmow-z-pc-do-rolki-aparatu-2.html[/url]) ale wiele mi to nie pomogło (jest jednak kilka programów z iFiles w nazwie). Z góry dziękuję za pomoc.
---------- Wpis dodano o 16:22 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:17 ----------
A właśnie, bo wiem, że w taki dość specyficzny sposób się da - mogę wysłać filmik do siebie na maila a potem na Rolkę ściągnąć załącznik, który potem otwiera się w iMovie (sprawdzałem na pliku MP4, choć mogę manipulować wszystkimi, do których są konwertery). Pytam o jakaś metodę przez kabel, bo powyższa działa tylko do 100 MB (największa pojemność załącznika WP).

Filmik na Rolkę z Aparatu do edycji w iMovie
Started by
dxdiag99
, 18 Jun 2012 15:22
1 reply to this topic
Posted 18 June 2012 - 15:22
Posted 18 June 2012 - 19:55
Już znalazłem jak to się robi, dla reszty zbłąkanych, którzy natrafią na temat zostawiam instrukcję -
1. Należy wgrać sobie jailbreaka (u mnie akurat wszedł Absinthe)
2. Z Cydii pobrać za drobną opłatą 4 dolarów program iFile (nie da się go pomylić z niczym innym, dla ułatwienia - ma ikonkę jak Finder w Mac OS)
3. W necie znaleźć program Disc Aid ([url=http://www.digidna.net/products/diskaid]DiskAid the iPhone, iPad & iPod Transfer Tool for PC & Mac[/url]) i go zainstalować
4. W tymże programie wejść do zakładki (w sensie ta lista folderów po lewej)File Systems, dalej Media, dalej do iTunes Control a w iTunes Control założyć sobie jakiś folder za pomocą przycisku "Create Folder" na górze okienka programu
5. Gdy już zobaczymy puste pole naszego nowego folderu przeciągamy do niego żądane pliki z komputera (na moim PC tak to działało) i czekamy aż się wrzucą.
6. Na naszym iUrządzeniu odpalamy iFile i w nim szukamy założonego folderu (/var/mobile/Media/iTunes_Control i gdzieś w tej okolicy jest nasz folder).
7. Gdy już znajdziemy upragnione pliki naciskamy na niebieską strzałęczkę przy nazwie, przewijamy na sam dół i klikamy na "Przenieś do Rolki z Aparatu"
Et voila!
Moze da sie to zrobić prosciej, ale do swojego sposobu sam doszedłem i jestem z niego dumny
Temat do zamknięcia/przeniesienia.
1. Należy wgrać sobie jailbreaka (u mnie akurat wszedł Absinthe)
2. Z Cydii pobrać za drobną opłatą 4 dolarów program iFile (nie da się go pomylić z niczym innym, dla ułatwienia - ma ikonkę jak Finder w Mac OS)
3. W necie znaleźć program Disc Aid ([url=http://www.digidna.net/products/diskaid]DiskAid the iPhone, iPad & iPod Transfer Tool for PC & Mac[/url]) i go zainstalować
4. W tymże programie wejść do zakładki (w sensie ta lista folderów po lewej)File Systems, dalej Media, dalej do iTunes Control a w iTunes Control założyć sobie jakiś folder za pomocą przycisku "Create Folder" na górze okienka programu
5. Gdy już zobaczymy puste pole naszego nowego folderu przeciągamy do niego żądane pliki z komputera (na moim PC tak to działało) i czekamy aż się wrzucą.
6. Na naszym iUrządzeniu odpalamy iFile i w nim szukamy założonego folderu (/var/mobile/Media/iTunes_Control i gdzieś w tej okolicy jest nasz folder).
7. Gdy już znajdziemy upragnione pliki naciskamy na niebieską strzałęczkę przy nazwie, przewijamy na sam dół i klikamy na "Przenieś do Rolki z Aparatu"
Et voila!
Moze da sie to zrobić prosciej, ale do swojego sposobu sam doszedłem i jestem z niego dumny

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users