Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S vs. Samsung GSIII

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
513 odpowiedzi w tym temacie

#126 SilentFisher

SilentFisher
  • 192 postów

Napisano 13 sierpnia 2012 - 19:54

Zmieniają boota (biosa) żeby było napisane 8GB.

To czy w takim razie, nie można by z powrotem wgrać boota na 16?

#127 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 13 sierpnia 2012 - 19:54

Dobra kończę, nie ma sensu ciągnąć tematu. Dodam że ekran w GSIII się nie ryzuje wcale, w 4S jak masło :)

#128 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 13 sierpnia 2012 - 19:56

To prawda - mój sgs spadł kilka razy troszkę się obił, ale ekran czysty od rys.

#129 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 sierpnia 2012 - 19:57

Ja tez będę powoli nabywał SGS3, Używałem Iphony od 3 do 4 modelu, na menu już patrzeć nie mogłem i przesiadłem się na lumie 800 z Windowsem phone.(system młody, potężne braki-nie polecam). Ipada 2 używam z konieczności,czekam na jakiś sensowny tablet. W ogóle jakoś tak do Apple się zraziłem,MBP sprzedałem (cholernie awaryjny sprzęt, oczywiście po gwarancji). Czytam tu ,nie które wpisy, na temat słabej jakości wykonania obudowy SGS3 i włosy dęba mi stają ! A iPhone 3,3gs to jak był wykonany ????? * obudowy pękały od samego podpinania kabla usb od ładowarki, * modele 4-4s lekki upadek i pajęczyna ! Obiektywizm mile widziany ps. jak napisałem jakie braki ma Windows phone na ich forum to mnie zbanowali :)

#130 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 13 sierpnia 2012 - 20:10

Che Guevara, skończ już z tym SGS, bo dostanę uczulenia, a w moim wypadku uczulenie jest mocno zaraźliwe :P

Spójrz na nazwę tematu lol :D

#131 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 13 sierpnia 2012 - 20:21

Ale on o tym SGS pisze wszędzie. Gdzie nie spojrzę, to Che i jego SGS :P

#132 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 sierpnia 2012 - 20:26

To czy w takim razie, nie można by z powrotem wgrać boota na 16?

Ja tylko gdybam, ale na to pytanie mogę odpowiedzieć ze 100% pewnością - nie. Teraz tez nie można nic w boocie grzebać.

#133 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 13 sierpnia 2012 - 20:27

Ja dopiero zaczynam ;). Aczkolwiek dzisiaj porównałem sobie iP 4 z SGSem moim i różnica diametralna na plus dla samsunga.

#134 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 sierpnia 2012 - 20:27

Ale on o tym SGS pisze wszędzie. Gdzie nie spojrzę, to Che i jego SGS :P

No tani nie był, cięzko mu sie z tym chować :D

#135 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 13 sierpnia 2012 - 20:34

Ja sam jestem bardzo pozytywnie zaskoczony Samsungiem, ale nadal to nie to. Wyświetlacz ma dziwny odcień, system jakiś kanciasty... poczekam. Akurat wielkość mi nie przeszkadza, przywykłem do wielkich telefonów.

#136 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 sierpnia 2012 - 20:44

Ja przez blisko rok używałem 2 telefonów samsunga (2 Nexusy) i ta "samsung part" to była część na którą narzekałem najbardziej. Denerwuje: ekran, materiał obudowy i czas pracy na baterii. No i wymiary. Prawdopodobnie gdybym miał coś z serii Galaxy dołączyłby TouchWiz i kiepskie wsparcie.

#137 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 sierpnia 2012 - 20:58

Czy SGS 3 kupiony u "polskich" operatorów jest brandowany ? Ja będę brał z T-Mobile,umowy mi już się kończą wiec mam taka możliwość ... :)

#138 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 13 sierpnia 2012 - 21:09

Zauważyłeś, że wszyscy tu piszemy elegancko, z wielkimi literami na początku zdania? Dostosuj się ;)

#139 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 13 sierpnia 2012 - 21:54

Tak jest brandowany w t-mobile.

#140 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 sierpnia 2012 - 22:21

Tego nie mogę zrozumieć , po co operatorzy dotykają system telefonów ?

#141 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 13 sierpnia 2012 - 22:23

Troszkę się rozpiszę ;). Stałem przed wyborem iPhone'a piątej generacji (to znaczy poczekać na prezentację, ale na jedno wychodzi) i SGS 3 właśnie. Byłem przez dwa lata szczęśliwym posiadaczem iPhone'a czwartej generacji i jego czas przeminął. Nie samego telefonu czy Apple, a systemu iOS. To w nim tkwił cały problem i powód mojego przejścia. Zbyt mało zmian w systemie mnie do tego skłoniło. Od dwóch lat dodano bardzo mało w porówaniu do Androida. Ten drugi zmieniał się (i zmienia) bardzo szybko i efektywnie tzn. Zmiany wizualizacyjne + użytkowe. Zaś w iOS dodano również bardzo użytkowe funkcjie, ale to zbyt mało. Zbyt mało innowacji jak dla mnie. I tutaj pojawia się Android. Funkcjonalność o wiele wyższa. Jest jak komputer, ale w innym "opakowaniu". Flash player możliwość pobierania plików (filmy itd.) . No i oczywiście sam telefon jest bardzo dobry. Nie mówię, że nie wrócę do iOS, ale stanie się to dopiero kiedy system stanie się otwarty ;).

#142 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 13 sierpnia 2012 - 22:25

Troszkę się rozpiszę ;).
Stałem przed wyborem iPhone'a piątej generacji (to znaczy poczekać na prezentację, ale na jedno wychodzi) i SGS 3 właśnie.
Byłem przez dwa lata szczęśliwym posiadaczem iPhone'a czwartej generacji i jego czas przeminął.
Nie samego telefonu czy Apple, a systemu iOS.
To w nim tkwił cały problem i powód mojego przejścia.
Zbyt mało zmian w systemie mnie do tego skłoniło.
Od dwóch lat dodano bardzo mało w porówaniu do Androida.
Ten drugi zmieniał się (i zmienia) bardzo szybko i efektywnie tzn. Zmiany wizualizacyjne + użytkowe.
Zaś w iOS dodano również bardzo użytkowe funkcjie, ale to zbyt mało.
Zbyt mało innowacji jak dla mnie.
I tutaj pojawia się Android.
Funkcjonalność o wiele wyższa.
Jest jak komputer, ale w innym "opakowaniu".
Flash player możliwość pobierania plików (filmy itd.) .
No i oczywiście sam telefon jest bardzo dobry.
Nie mówię, że nie wrócę do iOS, ale stanie się to dopiero kiedy system stanie się otwarty ;).

Chodzi Ci o to kiedy będzie można piracić.

#143 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 13 sierpnia 2012 - 22:35

Kto tutaj coś powiedział o piraceniu ?
Za wszystko legalnie płacę.
W appstore i iTunes zostawiłem setki dolarów i tym bardziej w Androidzie nie zamierzam praktykować piractwa.

---------- Wpis dodano o 23:35 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:28 ----------

Napisałem o otwartości systemu, a nie o możliwości ściągania nielegalnych treści.
Nie posądzaj mnie z góry o coś w czym nie jesteś pewien i nie masz dowodów.

#144 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 13 sierpnia 2012 - 22:36

Nie mówię, że nie wrócę do iOS, ale stanie się to dopiero kiedy system stanie się otwarty ;).

Zamknięy system iOS przekłada się bezpośrednio na wiele czynników takich choćby jak: zarobki deweloperów, jakość aplikacji. IOS nigdy nie będzie tak otwarty jak Android, bo ograniczenia narzucone przez Apple'a są wbrew pozorom jednym ze źródeł sukcesu iPhone'a i całego applowskiego ekosystemu.

#145 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 13 sierpnia 2012 - 22:39

Flash player możliwość pobierania plików (filmy itd.) .

Sprawa z Flash Player'em to chyba nieaktualna już :).

#146 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 13 sierpnia 2012 - 22:40

Źródłem sukcesu, ale do czasu.
Niestety nie na wszystko jest aplikacja ;) .
Myślisz, że gdyby Android nie był otwarty to odniósł by sukces?

---------- Wpis dodano o 23:40 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:39 ----------

Sprawa z Flash Player'em to chyba nieaktualna już :).

Flash nie będzie dalej rozwijany, ale sama aplikacja jak najbardziej pozostała.

#147 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 13 sierpnia 2012 - 22:51

Źródłem sukcesu, ale do czasu.
Niestety nie na wszystko jest aplikacja ;) .

Dzięki takiej, a nie innej polityce producenta, z roku na rok sprzedaje się coraz więcej iPhone'ów, a Apple pochłania 77% globalnych zysków ze sprzedaży wszystkich smartfonów, nic nie wskazuje na to, żeby źródło owego sukcesu miało się w najbliższym czasie wyczerpać.

#148 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 13 sierpnia 2012 - 22:52

I ja nie staram się tego kwestionować. Piszę tylko, że Apple kiedyś może się na tym przejechać.

#149 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 13 sierpnia 2012 - 23:32

bo ograniczenia narzucone przez Apple'a są wbrew pozorom jednym ze źródeł sukcesu iPhone'a i całego applowskiego ekosystemu.

Dokładnie. Słabość androida polega głównie na tym, że "(i zmienia) bardzo szybko i efektywnie tzn. Zmiany wizualizacyjne + użytkowe.". Co z tego, że zmienia się system, jak nie zmieniają się i nie powiększają w liczbie dobre aplikacje na niego...?

Android to zabawka sama w sobie, a apple raczej nie przejedzie się na tym, że na jego system wydawane są zajebiste programy. Android zawsze będzie miał wierną bazę fanów customizacji pulpitów i ROMów, a iOS będzie niezmiennym systemem-bazą do odpalania nowych, ulepszanych aplikacji i działania w nich. To się raczej przez najbliższy czas nie zmieni.

#150 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 sierpnia 2012 - 10:39

Flash nie będzie dalej rozwijany, ale sama aplikacja jak najbardziej pozostała.

Gdzie pozostala? Nie widze jej w Play Store. Na Nexus 7 nie dziala w ogole, nawet jakby byla w sklepie ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych