Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S vs. Samsung GSIII

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
513 odpowiedzi w tym temacie

#476 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 08 lutego 2013 - 08:11

W praktyce najbardziej szlochają użytkownicy Androida, jak nie na brak aktualizacji to na to, że im Google nie chce sprzedawać Nexusów 4.

Akurat jest niższa od ceny Galaxy S III LTE 64 GB.

- Szlochają bo większość telefonów z Androidem to tanie budrzetówki w abonamencie za 1zł.
- Galaxy S III LTE 64 GB to też cena zaporowa.
- Nexus 4 nie jest dostępny w Polsce tak samo jak kiedyś nie był dostępny iPhone 2G.

Równie dobrze możesz pisać, że zamiast dysku SSD taniej wyjdzie kupić kartę pamięci SD.

A jakie parametry ma współczesny dysk SSD a jakie pamięć w iPhone 5?

Moim zdaniem to tak jak kupić sobie do PC/Mac Pro szybki SSD na system i duży HDD na dane niż przepłacać za dużej pojemności SSD (zwłaszcza ten z Apple Store). Większość pamięci i tak zajmują multimedia a one nie potrzebują takich samych wyśrubowanych parametrów jak system operacyjny.

#477 CrystalDyst23

CrystalDyst23
  • 109 postów

Napisano 19 lutego 2013 - 13:08

Mój brat od tygodnia czasu ma Galaxy S3 i szczerze mówiąc zastanawiam się czy nie zamienić 4S na niego, chociaż nienawidzę Samsunga, Androida itd, ale jest bardzo szybki, wygodnie trzyma się w rękach, android mi tu jakoś nie przeszkadza. Będzie to prawdopodobnie telefon, który wybiorę zamiast iPhone 5.

#478 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 19 lutego 2013 - 14:42

Jak chcesz na coś z 4s przechodzić to kup nexus 4. S3 na początku jest szybki jak każdy android, ale z czasem zwalnia. Czasem sie pojawia denerwujacy lag np z kontaktami.

#479 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 lutego 2013 - 15:09

Tylko Nexus 4 strasznie ciężko kupić, HTC One X/X+ moim zdaniem lepiej wybrać niż SIII.

#480 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 19 lutego 2013 - 15:11

Ja korzystam z CyanogenMod i żadnych lagów nie mam.

Nexus 4 jest ciężko dostępny i trzeba sporo przepłacić za wersje 16GB której się nie rozszerzy, a niedługo wyjdą nowsze telefony jak Nexus V lub Googowa Motorola współpracująca w pełni z Androidem 5.0 czy SGS4.

Tylko Nexus 4 strasznie ciężko kupić, HTC One X/X+ moim zdaniem lepiej wybrać niż SIII.

Niby czemu?

#481 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 19 lutego 2013 - 16:03

S3 na początku jest szybki jak każdy android, ale z czasem zwalnia.

Nigdy nie rozumiem tego argumentu.
A co to? Silnik auta,że po przejechaniu 300k km nagle dostaje zadyszki z racji ekspoatacji?

Jak ktoś zasyfia telefon to tak. Jak nie instaluje zbędnego badziewia to cały czas szybko działa.

#482 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 19 lutego 2013 - 16:30

Z androidem długo miałem do czynienia i z własnego doświadczenia wiem, że po czasie bez restartu najzwyczajniej zwalnia. Na iOS mogę ponad miesiąc telefonu nie włączać i non stop ładnie śmiga. Nistety czysty android zawsze będzie szybszy od androida z nakładką oraz będzie posiadał mniej błędów.

#483 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 lutego 2013 - 17:21

rybak-17 np. jakość obudowy, SIII za taką cenę to przepaść, Nokia 3210 ma identyczną. Design to sprawa osobista, mi osobiście bardziej przypadł do gustu HTC oraz nakładka Sense.

Z wymianą tel. i tak warto poczekać jeszcze z 2mc, dzisiaj nowy HTC, niedługo SIV i nowe Nokie więc będzie jeszcze większy wybór i starsze tel. będą tańsze.

#484 Małgorzata Maria

Małgorzata Maria
  • 68 postów
  • SkądLublin, Poland, Poland

Napisano 19 lutego 2013 - 17:26

A propos zaśmiecania telefonu - zawsze instalowałam do androida przeglądarkę Chrome (chodziła na nim najszybciej wg mojej opinii), jakiś notatnik, latarkę, grę typu pasjans, instagram, aplikacje do obsługi 2 banków online, skycash i nawigację, jeśli nie ma w komplecie. Do tego killer aplikacji i menager plików. Inne aplikacje okazjonalnie i często czyściłam z niepotrzebnych. Przy takim "zaśmieceniu" telefon zawsze zwalniał bez resetów. Przed sprzedażą telefonu zrobiłam mu reset i byłam zdziwiona tym, jak płynnie chodzi.

#485 offca86

offca86
  • 52 postów
  • SkądBristol, UK

Napisano 19 lutego 2013 - 18:45

Ja właśnie przesiadłem się z Samsunga Galaxy S3 na iPhona 5 wcześniej miałem 4 i 4s ale chciałem mieć większy wyświetlacz, ale po 2 miesiącach używania androida stwierdziłem że lepiej mieć dopracowany system niż większy wyświetlacz, dlatego SGS idzie na sprzedaż ale znając mnie za jakieś 2-3 miesiące zmienię telefon.

#486 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 lutego 2013 - 19:09

trzeba sporo przepłacić za wersje 16GB

Wybacz, ale to załosne mowic, ze 50 dolarow to sporo.

Ciezko kupic Nexus 4? Zapraszam do mnie, dogadamy sie. Wlasnie zamowilem 4 sztuki.

#487 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 19 lutego 2013 - 19:15

rybak-17 np. jakość obudowy, SIII za taką cenę to przepaść, Nokia 3210 ma identyczną. Design to sprawa osobista, mi osobiście bardziej przypadł do gustu HTC oraz nakładka Sense.

Z wymianą tel. i tak warto poczekać jeszcze z 2mc, dzisiaj nowy HTC, niedługo SIV i nowe Nokie więc będzie jeszcze większy wybór i starsze tel. będą tańsze.

Długo się zastanawiałem między tymi telefonami.
W obu jak upadną na grunt prawdopodobnie pęknie szybka mimo że to Gorilla Glass 2 więc dobrze jest założyć pokrowiec bo wymiana jest kosztowna, więc czy obudowa jest wykonana z takiego plastiku czy z innego nie ma dużego znaczenia.

SGS3:
- Jak zniszczy Ci się tylna klapka to tanio ją wymienisz.
- Możesz dokupić drugą baterię z ładowarką i w razie potrzeby mieć na zapas, albo dokupić pojemniejszą baterię z grubszą klapką.
- Możesz tanio rozbudować pamięć na filmy, muzykę i inne multimedia o 64GB. Zostaje więcej szybkiej pamięci na aplikacje.
- Robisz zdjęcia i kręcisz filmy w lepszej jakości obiema kamerami.
- Procesor jest wykonany w mniejszej technologii przez co mniej się grzeje i dłużej trzyma bateria.
- Ma lepsze wsparcie na XDA bo jest popularniejszy.
- Ma wolfsona jako układ dźwiękowy.

Wybacz, ale to załosne mowic, ze 50 dolarow to sporo.

Ciezko kupic Nexus 4? Zapraszam do mnie, dogadamy sie. Wlasnie zamowilem 4 sztuki.

Nie używam dolarów tylko złotówki a na Allegro ceny układają się trochę inaczej. Ile kosztuje wersja 32 albo 64GB?

Dzięki, wolę nie nie przepłacać i poczekać na następnego nexusa dostosowanego do Androida 5.0. Obecny nie wnosi nic ciekawego zwłaszcza że używam CyanogenMod z czystym 4.2.2.

#488 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 lutego 2013 - 19:16

Witam,sgs jak dla mnie jest zdecydowanie za duzy,nie chodzi mi o to ze nie ogarne go jedna reka,a o to ze np w lato nie bede mial gdzie go schowac.

#489 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lutego 2013 - 19:54

Panowie teraz to lepiej czekac na sgs4. Patrzac na zmiany na przestrzeni ostatnich lat niestety znowu odstawi iphona.

#490 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 lutego 2013 - 20:02

Odstawi tylko tym że będzie miał więcej rdzeni,p.ram i większy ekran,to i tak nie odstawi iphone w działaniu szybkości gier,aplikacji itp,jedynie chciałbym sprawdzić różnice na 4 calowych iphone ze standardowa rozdzielczością a full hd czy była by różnica na taki ekranie.

#491 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 19 lutego 2013 - 20:06

"Robisz zdjęcia i kręcisz filmy w lepszej jakości obiema kamerami. " - tak szczególnie dźwięk w nagraniach wideo jest powalający...
"Procesor jest wykonany w mniejszej technologii przez co mniej się grzeje i dłużej trzyma bateria. " za to 2x więcej rdzeni, większa częstotliwość i bateria dłużej nie trzyma wystarczy na testy popatrzeć. iOS jest lepiej zoptymalizowany pod względem zapotrzebowania na energię. Zapomniałem, że iPhone ma mniejsze ekrany ;)
"Ma lepsze wsparcie na XDA bo jest popularniejszy." no faktycznie. Masz milion romów opartych o stock różniących się głównie theme. Później masz kilka opartych o aosp (cm, paranoid, aopk). Na iphone po zrobieniu jb też masz od groma rzeczy. Nie jest potrzebne żadne xda.
"Ma wolfsona jako układ dźwiękowy." - wow, ale czad...

- - - Updated - - -

"Robisz zdjęcia i kręcisz filmy w lepszej jakości obiema kamerami. " - tak szczególnie dźwięk w nagraniach wideo jest powalający...
"Procesor jest wykonany w mniejszej technologii przez co mniej się grzeje i dłużej trzyma bateria. " za to 2x więcej rdzeni, większa częstotliwość i bateria dłużej nie trzyma wystarczy na testy popatrzeć. iOS jest lepiej zoptymalizowany pod względem zapotrzebowania na energię. Zapomniałem, że iPhone ma mniejsze ekrany ;)
"Ma lepsze wsparcie na XDA bo jest popularniejszy." no faktycznie. Masz milion romów opartych o stock różniących się głównie theme. Później masz kilka opartych o aosp (cm, paranoid, aopk). Na iphone po zrobieniu jb też masz od groma rzeczy. Nie jest potrzebne żadne xda.

#492 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lutego 2013 - 20:07

Mam ostatnio wrazenie ze samsung sie bardziej "przyklada" do wszystkiego. Nie ma przeciekow nt wygladu, specyfikacji co ostatnio u apple mocno zawodzi. I pewnie 5s zostanie na obecnym wygladzie tylko bedzie znow troche szybszy.

#493 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 lutego 2013 - 20:44

le kosztuje wersja 32 albo 64GB?

Tyle co Ferrari w dizlu ;)

#494 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 19 lutego 2013 - 20:55

- - - Updated - - -

Tu chodziło o porównanie z HTC One X.

Niestety Cydia zaczęła powoli umierać przez brak jb, a obecnie wielu modom brakuje kompatybilności z iOS 6.1 a niedługo iOS 7 i znów brak jb. i tak w kółko.

- - - Połączono posty - - -

Tyle co Ferrari w dizlu ;)

Więc właśnie :D

#495 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 19 lutego 2013 - 22:44

Jeśli chodzi o htc one x to masz rację. Mój błąd, sorry.

#496 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 20 lutego 2013 - 14:24

Co tam One X i SGS3, dużo ciekawszy jest One.

#497 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 20 lutego 2013 - 14:34

Bardzo ciekawy choć rewolucyjnego nic nie ma (chociaż pilot do TV może się przydać). Ponoć 2x wydajniejszy od One X, szkoda tylko że cena niej jest jeszcze znana. Chętnie zobaczę porównanie smartphonowych ekranów fullHD z ekranem iPhone5. A dzisiaj prezentacja PlayStation 4 :D

#498 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 20 lutego 2013 - 14:43

Cena HTC One to 700 $ i 500 funtów.

#499 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 20 lutego 2013 - 18:26

Chętnie zobaczę porównanie smartphonowych ekranów fullHD z ekranem iPhone5.

Jakies niezwykle przydatne porownanie pod mikroskopem? ;)

#500 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 20 lutego 2013 - 19:31

Co z tego, że jest super wydajny skoro i tak będzie od czasu do czasu przycinał itp. dzięki sense ? Niestety taki już problem androida. Najlepiej kupić nexusa, który jest najbardziej zbliżony do iOS pod względem szybkości i stabilności.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych