Macbook Pro Retina czy Mac Pro?
Started by
cecef5961c
, 16 Jun 2012 04:51
3 replies to this topic
Posted 16 June 2012 - 04:51
Witam,
Mam mały dylemat. Otóż obecnie posiadam macbooka pro 17 cali z roku 2009 z procesorem intel core 2 duo 2,8 ghz. Jak wiadomo maszyna już trochę podstarzała
. Komputer jest podłączony do 30 calowego monitora oraz do konsoli dj-skiej numark ns6. Obecnie exportowanie nagranego miksu mniej więcej 15 minutowego trwa ok 40 minut nie mówiąc już o edycji i o tym że strasznie go wtedy zacina, muli i nagrzewa. I tutaj pojawia się pytanie: Czy lepiej wymienić laptopa na nowego macbooka pro retina (wersja z procesorem i7 2,6 ghz) czy może kupić podstawowego maca pro cztery rdzenie 3,2 ghz + zostać przy starym macbooku jako sprzęt mobilny?
Proszę o jakąś pomoc.
Posted 16 June 2012 - 07:09
Jeśli myślisz o Mac Pro, to poczekaj - obecne modele, mówiąc delikatnie są mocno przestarzałe. Do tego stopnia przestarzałe, że nawet, jak niedawno wymienili w nich procesory i w store wstawili znaczki "nowość" , to po fali (słusznego) śmiechu zdecydowali się je zdjąć. Jak widać "nowe" maki pro, 2 dni po premierze nie są "nowe" nawet dla bosów z Apple
. Tim obiecuje "coś wielkiego" w przyszłym roku...
Posted 16 June 2012 - 08:46
Czyli teraz lepiej kupić macbooka pro? Rok czasu to dużo a ja niecierpliwy człowiek jestem...
Posted 16 June 2012 - 09:08
Pojedź sobie do iSpotu i zobacz jak to lata.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users