Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Blackmagic Design Intensity Shuttle

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 michal666

michal666
  • 3 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 June 2012 - 20:31

Witam, kupiłem dwa dni temu kartę intensity shuttle i po wyjściu ze sklepu podeszło do mnie dwóch typków wyciągnęli kastet i pytają czy miałem złamany nos w 10 miejscach i jeżeli nie chce mieć to żebym oddał im kasę i to co kupiłem:/ Mam pytanie czy jest sens zgłaszać to na policji? Jest opcja namierzenia takiej karty jakoś?

#2 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 posts

Posted 14 June 2012 - 21:01

Pytanie czy pamiętasz jak wyglądali i czy możesz podać rysopis i jakieś szczegóły. Zależy to od miejsca, czy był gdzieś w pobliżu monitoring który mógł ich złapać (np. kamera z banku obok), itd.

#3 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2928 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 June 2012 - 00:42

Zapewne pojawi się to zaraz na allegro. Ewentualnie jest możliwość, że sprzedawca ma zapisany numer seryjny, więc zawsze można polować na aukcjach.

#4 michal666

michal666
  • 3 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 July 2012 - 10:28

Dzięki... za rady:p Byłem na policji i powiedzieli że mała szansa na odzyskanie takiego sprzętu aczkolwiek zajmą się sprawą:/ Powiedzieli że takich zgłoszeń mają kilkanaście a nawet kilkadziesiąt tygodniowo. Pytałem czy może da się zlokalizować taką kartę jak będzie w użytku a gość mi na to że to nie telefon:/// i ogólnie nieprzyjemny był, także radzę uważać wszystkim.:!::!::!: Kupie Intensity Extreme tym razem słyszałem że jest dobra. Pozdrawiam

#5 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 02 July 2012 - 12:29

Jestem przerażony incydentem i reakcją policji. Myślę, że sklep powinien też zareagować i zainstalować jakieś kamery.

#6 michal666

michal666
  • 3 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 July 2012 - 09:02

problem w tym że kamery są dookoła galerii w której dokonałem zakupu chciałem żeby mi nagrali materiał na płytę którą zaniosę na policje ale mi nikt nie może pokazać nagrania bo nie jestem upoważniony:/ Jaki kraj takie prawo. Pozostaje tylko kupić jakąś broń i zadbać o swoje bezpieczeństwo samemu:p Oczywiście żartuję ale następnym razem na większe zakupy pójdę ze znajomymi.

#7 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 July 2012 - 10:35

problem w tym że kamery są dookoła galerii w której dokonałem zakupu chciałem żeby mi nagrali materiał na płytę którą zaniosę na policje ale mi nikt nie może pokazać nagrania bo nie jestem upoważniony:/ Jaki kraj takie prawo. Pozostaje tylko kupić jakąś broń i zadbać o swoje bezpieczeństwo samemu:p Oczywiście żartuję ale następnym razem na większe zakupy pójdę ze znajomymi.

Ale policja chyba może zabezpieczyć nagrania? Przeraża mnie to, że to w galerii miało miejsce.

#8 Jackpe

Jackpe
  • 187 posts

Posted 04 July 2012 - 13:54

Wyglada na to, ze zwyczajnie po chamsku Policja Cię zbyła, czytaj wprowadziła w błąd. Nie przyjęli od Ciebie żadnego zgłoszenia o przestępstwie i wręcz potraktowali jak intruza. Ja bym złożył na nich skargę. Tym bardziej, ze pewnie w najbliższym czasie nagrania zostaną skasowane i nie będzie żadnego dowodu. Skargę możesz złożyć osobiście u komendanta i niech Ci pokażą materiały z prowadzonego dochodzenia, albo najlepiej w Komendzie Wojewódzkiej.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users