Może ktoś napisać jak trzyma przy takim solidnym używaniu ?

Pytania o baterie i czas pracy.
Started by
kuba006
, 14 Jun 2012 11:01
34 replies to this topic
Posted 21 June 2012 - 08:51
Posted 21 June 2012 - 10:03
No to wlasnie pisze...
Uzywam go BARDZO intensywnie i szczerze moge powiedziec, ze TYRAM go. I chodzi tutaj raczej o bardzo intensywne uzywanie.
Jak wczesniej pisalem:
Non stop wszystko wlaczone w ustawieniach. Praktycznie caly czas WiFi + 3G. Programy, mail, filmy, internet, muzyka, gry, itd. Non stop kilka app'sow wlaczone i przelacznie sie miedzy nimi. Naprawde mozesz mi wierzyc, ze ostro jest przezemnie katowany.
Uzywam go srednio dziennie 5-6-max 8 godzin. I wlasnie w takim przedziale trzyma baterie. Praktycznie codziennie musze go ladowac, a bateria znika na moich oczach.
Mysle, ze najgorzej nie jest... ale chcialbym, zeby bylo lepiej. Srednio 10% co 45min. Po 10min uzytkowania rano mialem juz -kilka%.
Pozdrawiam,
Kuba M.

Posted 21 June 2012 - 11:45
Dzięki. Ile czasu zajmuje naładowanie go ? I czy to prawda że podczas używania gdy podepniemy ładowarkę to i tak baterii ubywa ?
Posted 21 June 2012 - 18:39
Powiem szczerze, ze NIGDY nie "grzalem" go podlaczanego pod ladowarke.
A ladowanie? Nie mam pojecia... laduje go zawsze od 24:00 do 8:00/9:00

Posted 24 June 2012 - 10:24
Dzięki. Ile czasu zajmuje naładowanie go ? I czy to prawda że podczas używania gdy podepniemy ładowarkę to i tak baterii ubywa ?
Nieprawda.
Grałem w RR2HD i podczas ładowania i baterii przybywało, tyle, że oczywiście dość wolno.
Posted 25 June 2012 - 11:17
Mam iPad2 3G. Nie uzywam go tak intensywnie jak wyżej wymienieni koledzy. iPad - w moim przypadku - służy głownie do przeglądania internetu, czytania poczty i zaprenumerowanych pism oraz oczywiście czytania książek. Używam dedykowanych czytników jak Voblink czy Nexto oraz BlueReadera i iBooka. Zauważyłem, iz jak mam 100% naładowania to spadek pojemności baterii w czasie używania początkowo jest wolny a później przyśpiesza. Sprawdziłem, iż jak mam mniej niz 80% to w przypadku przegladania internetu (strony banków, onet, gazeta, chipa itp) to 5 minut = 1%, w iBooku 7 minut = 1%. Nadto - wczoraj naładowałem do 100%. Była godziina 22.00. Był na standbay i rano (godz. 6:00) było nadal 100%, a bywa tak, iż jest 92 %. Czy to jest prawidłowe czy bateria jest juz wadliwa? Będę wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam
Posted 25 June 2012 - 18:41
Nie powiem Ci czy to jest normalne, ale możesz być pewien, ze nie jesteś sam.
Mam tak samo... Identycznie opisane przypadki, pasują także do mnie.
Edit: Pytanie za 100pkt. Podlaczylem ladowarke od iPada a do niej podpialem iPoda Nano 5G. Stanie sie cos? Nie wiem jakie on ma napiecia. Jak narazie jego podpialem na probe, laduje podobno... nie wiem jak bedzie dalej.

Posted 27 June 2012 - 20:03
Witam. Mam pytanie posiadam nowego iPada 16gb tylko z wi-fi, ile potrzebujecie żeby go naladować od totalnego 0% do 100%. Ja muszę czekać około 11 godzin. Wydaje mi sie ze to trochę za długo. Laduje oryginalna ladowarka do iPada.
Pozdrawiam.
Posted 27 June 2012 - 20:58
Jak się trzyma jasność na poziomie 90-95 to nie dziw, zwłaszcza że to retina. 60-70% powinno być ok, a o godzinę ci żywotność iPada wydłuży

Posted 08 October 2012 - 12:00
Mam pytanie dotyczące cykli ładowania w ipadzie. W jaki sposób sprawdzić ile nasz sprzęt odbył już cykli ładowania, oraz jaka pojemność baterii jest jeszcze dostępna? Przepraszam, jeżeli to nieodpowiedni wątek, w przypadku błędu proszę o link do prawidłowego tematu.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users