Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Usunięta ikonka wiadomości - jak odzyskać?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 evo

evo
  • 38 postów

Napisano 09 czerwca 2012 - 20:16

Tak jak w temacie. Nie wiem jakim cudem iPhone odblokował mi się w kieszeni i usunęła się ikonka wiadomości. Jak ją z powrotem wyciągnąć? Kopałem w googlach na ten temat, próbowałem robić restore i odtworzenie kopii zapasowej - niestety bezskutecznie. Po odtworzeniu kopii niestety przywracane są wszystkie wcześniejsze ustawienia, więc i nieszczęsną ikonkę wcina w hiberprzestrzeń. Jak to ugryźć? Jest możliwość wgrania tylko wybranych ustawień z kopii zapasowej?

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 09 czerwca 2012 - 20:18

Ikonki wiadomości nie da się usunąć, chyba, że miałeś z Cydii jakiegoś tweaka zainstalowanego który pozwalał. Zobacz czy w jakimś folderze Ci się nie schowała tudzież, czy nie ukryła się jak masz zainstalowane SBSettings...

#3 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 09 czerwca 2012 - 20:33

Nie masz jej gdzieś w jakimś folderze lub na odległej karcie w menu?

#4 evo

evo
  • 38 postów

Napisano 09 czerwca 2012 - 22:49

Racja, nie można usunąć... była 2 karty dalej. :roll: :oops: Swoją drogą - zrobiłem restore i dalej nie działają mi MMSy na 5.1.1. :(

#5 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 09 czerwca 2012 - 22:55

Żeby działały ci MMS-y musisz wprowadzić ustawienia operatora, które możesz sprawdzić na jego stronie.

#6 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 09 czerwca 2012 - 22:59

@up, ja nigdy czegoś takiego nie robiłem. Żeby MMSy działały musisz włączyć transmisję danych. Po wi-fi nie będzie działało.

#7 evo

evo
  • 38 postów

Napisano 10 czerwca 2012 - 10:55

Oczywiście mam to wszystko ustawione i włączone. ;)

#8 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 czerwca 2012 - 11:24

Ikona wiadomości wróciła, a co do problemu z mmsami odsyłam do przeczytania właściwych wątków na forum poświęconych Twojemu problemowi. Nie róbmy wątku wszystko w jednym.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych