Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Studia w USA

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 czerwca 2012 - 17:05

Cześć. Ostatnio zacząłem się poważnie zastanawiać nad wylotem na rok do Stanów, na jakieś studia języczne. Czy ktoś z Was,albo Waszych znajomych był na czymś podobnym? Jeżeli tak,to przez jaką firmę? Mi kolega polecił firmę JDJ Bachalski,ale opinie różne czytałem i trochę zwątpiłem. Druga kwestia,to jeszcze się zastanawiam nad miejscem: czy Fort Lauderdale (Floryda), czy może Los Angeles, albo Nowy Jork, albo jakąś inna miejscowość. Po jednym semestrze mógłbym zmienić miejscowość,ale najbardziej zastanawiam się pomiędzy Fort Lauderdale a Los Angeles. Co o tym myślicie?

#2 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 07 czerwca 2012 - 17:12

na jakieś studia języczne

Oj przyda się, przyda :P

#3 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 czerwca 2012 - 17:27

*językowe, nie zdążyłem się poprawić, ale gratuluje czujności :P

#4 Przybysz_tcz

Przybysz_tcz
  • 114 postów
  • SkądTczew

Napisano 07 czerwca 2012 - 21:34

Jest opcja mieszania u rodziny itd wtedy trochę taniej... Jeśli chcesz na typowy kurs językowy to trochę sprawa się komplikuje ;D

#5 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 czerwca 2012 - 21:41

A chcesz studiować kierunki powiązane z tym czego chcesz się uczyć w US? Dla mnie nie ma sensu wyjazd na rok, nawet jeśli świetnie opanujesz język to i tak jest rok w plecy - jedź i ucz się tego co chcesz studiować w Polsce.

#6 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 07 czerwca 2012 - 22:01

albo np. wymiana studencka . w pl chyba tylko SGH oferuje wymiane z UC :)

#7 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 czerwca 2012 - 23:44

@Przybysz, chodzi Ci o rodzinę tzw.goszczącą? Z czym miałoby się to komplikować? @Michał Kubowicz, wiesz co,dla mnie to nie będzie tak,że rok w plecy. Zależy mi tylko i wyłącznie na języku, nie muszę tam kończyć jakiś nie wiadomo jakich szkół,bo tutaj w Polsce na studia nie liczę. Chyba,że jakiś kierunek dodatkowych studiów w USA bym wziął tak o dla funu...

#8 Tojot

Tojot
  • 1 187 postów

Napisano 08 czerwca 2012 - 08:30

Często jest tak że jak się wyjeżdża to się już zostaje. Nawet jak tego nie planujesz, to się zastanów co by było gdyby. PS. W stanach na studia rodziny odkładają przez całe życie bo są drogie, więc dla "funu" to sobie nie postudiujesz (no chyba że właśnie w ramach wymiany z polską uczelnią).

#9 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 08 czerwca 2012 - 09:27

tylko,ze musisz rok w polsce min. rok studiować w pl :)

#10 Przybysz_tcz

Przybysz_tcz
  • 114 postów
  • SkądTczew

Napisano 08 czerwca 2012 - 09:45

W Polsce wyjazdy na typowe kursy językowe organizuje EF(education first)

#11 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 08 czerwca 2012 - 10:58

EF-a mogę ci spokojnie polecić, bo są naprawdę solidni, tylko potem zasypują mi skrzynkę mail-ami o różnego rodzaju okazjach :D

#12 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 czerwca 2012 - 11:12

właśnie sprawdziłem ofertę EF, skoro polecacie to mam już jakiś punkt zaczepienia. Pomęczę ich trochę pytaniami. Teraz lista miast,to chyba będzie największy dylemat,które miasto wybrać... Atlanta Boston Kampus Honolulu Los Angeles Miami Beach New York San Diego San Francisco Santa Barbara Seattle

#13 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 08 czerwca 2012 - 12:13

Może się przyda: Studia w USA - AMA - Wykop.pl

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych