Żywotność Nowego iPada.
Started by
dan007
, 07 Jun 2012 10:38
8 replies to this topic
Posted 07 June 2012 - 10:38
Witam. Mam pytanie który cały czas nie daje mi spokoju. Zawsze kiedy mam nowy sprzęt chcę żeby działał bezawaryjnie dosyć długo. Mam pewne wątpliwości co do ipada. Jaka jest żywotność zainstalowanego w nim wyświetlacza pojemnościowego? Co do baterii to wiem że za 2, 3 lata będę musiał ją wymienić. A jak wygląda sprawa z ekranem? Ile lat będzie działał? Dodam że z ipada korzystam dosyć często. Codziennie gram w gry typu Death Rally i Mini Motor HD, przęglądam neta, używam go niemal cały dzień. Zawsze do produktów Apple podchodziłem jak do jednorazówek, za 2 lata kupić nowe itd. (głównie tak myślałem z powodu niewymiennej baterii). Teraz kupiłem Nowego iPada, to mój pierwszy sprzęt Apple i mam nadzieję że sprzęt wytrzyma 4, 5 lat. Do wymiany baterii się już pogodziłem ale jak z ekranem dotykowym? Proszę o odstresującą odpowiedż
.

Posted 07 June 2012 - 10:46
Za 3 lata to połowa aplikacji już CI działać nie będzie bo nie będzie wsparcia dla iOS, który będzie za kilka lat. Urządzenia mają 2 lata wsparcie aktualizacji. Wystarczy, że deweloprzy zaktualizują aplikację pod najnowszy iOS i już nie zainstalujesz jej... Jak kupowałem pierwszego iPada chodził jak burza, wszystko szybko perfekcyjnie, teraz w porównaniu z iPadem 3 to jest mega żółw...
Posted 07 June 2012 - 10:46
Jestem przekonany, że za 5 lat będziesz miał The Newest iPad ever, o tym dzisiejszym już zapomnisz.
Poważnie - używam iPada 1 od dwóch lat, wyświetlacz bez widocznych zmian, bateria nadal wyśmienita, granie w spokojne gry to 7 godzin, w żerne - 5.
Ipad używany codziennie, ładowany już 300-400 x.
Posted 07 June 2012 - 10:56
Wiem za 5 lat prawdopodobnie będę miał nowego ale tego nie chce wyrzucać. Chodzi mi nie o kompatybilność (jak na razie) lecz o żywotność. Jeśli spokojnie dopnie do 3, 4 lat to mogę być spokojny. Nie cierpię jednorazówek ;D. Ale bardzo dziękuję za odpowiedź
.
---------- Wpis dodano o 11:56 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:54 ----------
PS. Czy gdyby coś się stało to da się wymienić ekran? Oczywiście w oryginalnym serwisie.

---------- Wpis dodano o 11:56 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:54 ----------
PS. Czy gdyby coś się stało to da się wymienić ekran? Oczywiście w oryginalnym serwisie.
Posted 07 June 2012 - 11:00
Wszystko da się wymienić czy to w autoryzowanym za cenę nowego iPada czy w nieautoryzowanym dużo taniej. Każdy sprzęt jest jednorazówką... a wymiana baterii, Apple robi to za darmo, płacisz tylko za samą baterię...
Posted 07 June 2012 - 11:04
A czemu cos miałoby się stać z ekranem? Pomyśl tak logicznie
telewizory/monitory działaja po 10-15 lat i nic się nie dzieje
Poza tym przy użytkowaniu nie dotykasz bezpośrednio wyświetlacza tylko digitizer (szybkę)
"Poważnie - używam iPada 1 od dwóch lat, wyświetlacz bez widocznych zmian, bateria nadal wyśmienita"
Ja od ponad roku i nie widzę różnicy ani w działaniu na baterii ani w jakości wyświetlacza

Posted 07 June 2012 - 11:22
Nie chodzi o sam wyświetlacz tylko warstwę dotykową, to ona się zużywa. Sam ekran może działać wiele lat ale dotyk już nie.
Posted 07 June 2012 - 12:01
Za bardzo niedługo czas i death rally i inne gry ci się znudzą, potem będziesz szukał uważniej nowych, nie grał tak często, używał pada rzadziej - na początku zawsze jest euforia, potem się normalizuje

Posted 07 June 2012 - 12:36
No cóż mam nadzieję. Bałem się że za rok iPad będzie mi służył za podstawkę do kawy...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users