Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Uciążliwy zoom na iPhone 4- nie mogę zmniejszyć

• Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 mariami

mariami
  • 2 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 08:03

Mam od niedawna Iphone 4 i jeszcze nie znam zbyt dobrze tego telefonu. Mąż zainstalował jakieś programy- m.in jailbraeka i cyndię. Co kilkanaście dni ekran powiększa o 30-60% i nie mogę go zmniejszyć. Dopiero wyłączenie i włączenie komórki likwiduje problem. Dziś jednak mam powiększony ekran o 80% i nie mogę nawet odblokować komórki żeby ją chociażby wyłączyć. Nie mogę także przesunąć ekranu, nie mogę go zmniejszyć. Macie jakiś pomysł na wyłączenie komórki bez odblokowywania jej? Gdyby to nie był iPhone to wyjęłabym baterię, ale tu się trochę obawiam rozkręcania telefonu. Drugie pytanie to czym spowodowane jest samoczynne powiększanie ekranu bez możliwości zmniejszenia go.

#2 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 08:15

Cyndia? A może cynthia? ładne imię. Pewnie jakiś badziew masz zainstalowany z Cydia, i radziłbym usunąć. Jak nie chcesz się w to bawić to zrób restore i po krzyku. PS. wyciągniecie baterii tu by nic nie dało.. to nie nokia.

#3 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 06 czerwca 2012 - 08:31

Sprobuj trzema palcami tapnac ekran dwa razy. Masz pewnie wlaczone opcje dla niedowidzacych.

#4 mariami

mariami
  • 2 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 08:49

Ale numer. Miałeś rację feuerfest. Stukałam jednym/ dwoma palcami i nie było efektu. Nie pomyślałam, że tu są potrzebne aż trzy palce. Muszę w końcu tą instrukcję przeczytać i ustawić telefon po swojemu. Po co mąż ustawił te opcje dla niedowidzących tego nie wiem:) Dzięki za pomoc. A cydię pewnie też odinstaluję, tylko najpierw muszę poczytać co dobrego ona robi w moim telefonie, skoro simlock mi nie przeszkadza i nie wrzucam żadnych aplikacji spoza itunes:)

#5 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 czerwca 2012 - 08:50

Wyjaśnione. Zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych