Usiłuję przerzucić pliki z pc na iP bez używania iT. Przeczytałem, że można to zrobić przy pomocy dysku sieciowego. Mam od dawna Skydribe, na nim sporo rzeczy i po zainstalowaniu z appstore odpowiedniej aplikacji o nazwi Skydrive uzyskałem dostęp do danych, nawet udało się przeczytać pdf'a. Mnie jednak nurtuje kilka jaków:
Jak przerzucić plik (np zdjęcie lub film) ze skydriva tak aby wylądowały w odpowiednich miejscach na iPadzie (tzz film w filmach a zdjecie w zdjęciach).
Jak odczytać plik zapisany na Skydrive przez iBook'a.
Jak zrobić aby iBook "widział" w swoim spisie pdf'y ze Skydriva
wdziecznym będę jak ktoś mnie oświeci zanim admin skasuje (bo pewnie było).
iPad i Skydrive
Rozpoczęty przez
skie00
, 05 cze 2012 22:04
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 05 czerwca 2012 - 22:04
Napisano 05 czerwca 2012 - 22:12
Ze zdjeciami wchodzisz w zdjecie, wciskasz strzałke i robisz download i Ci ląduje w rolce. Z PDFem robisz to samo, tyle, ze masz opcje "Open in Another APP" i jak wskażesz iBooks to pokazuje się na półce w iBooks... Co do filmów to chyba się nie da.
Napisano 06 czerwca 2012 - 12:52
Ze zdjeciami wchodzisz w zdjecie, wciskasz strzałke i robisz download i Ci ląduje w rolce. Z PDFem robisz to samo, tyle, ze masz opcje "Open in Another APP" i jak wskażesz iBooks to pokazuje się na półce w iBooks... Co do filmów to chyba się nie da.
Z filmami, to jedynie przez iCloud by się udało.
Napisano 06 czerwca 2012 - 22:33
Dzięki za wasze odpowiedzi.
Najpierw powiem co mi się udało:
Udało się ściągnąć zdjęcia ze skydriva i przenieść je do rolki aparatu. Niestety, trzeba ściągać po jednym zdjeciu. Jest jakaś metoda żeby ściągnąć cały katalog? Na razie mam kilka zdjęć na tej rolce. Da się przenieść kilka z nich do odrębnych albumów?
Udało się ściągnąć pdf'a, otworzyć go w iBooku i zapisać lokalnie. Czy można zmienić okładkę pdf'a ? Tzn tej miniaturki na półce?
Udało się posłuchać mp3 w streamingu ze skydriva, lokalnie zapisać się nie udało. Flaca nie udało się posłuchać.
Jeżeli chodzi o film to eksperyment trwa, bo wgrywam właśnie na skydriva MOV'a.
Słyszałem jedną z opinii, że app iFiles w połączeniu z dropboxem może zdziałąć cuda (czyli przenosi WSZYSTKO - włącznie z filmami i muzą). Może ktoś potwierdzić?
Może ktoś mi powiedzieć w jakich katalogach powinny lądować filmy i muzyka? Ta którą się sciąga z iT.
Dobra, załatwiłem sprawę programikiem iFiles. Genialna sprawa, łączy się z dropboxem, flickriverem, ggledocs i wiele innych.
Najpierw powiem co mi się udało:
Udało się ściągnąć zdjęcia ze skydriva i przenieść je do rolki aparatu. Niestety, trzeba ściągać po jednym zdjeciu. Jest jakaś metoda żeby ściągnąć cały katalog? Na razie mam kilka zdjęć na tej rolce. Da się przenieść kilka z nich do odrębnych albumów?
Udało się ściągnąć pdf'a, otworzyć go w iBooku i zapisać lokalnie. Czy można zmienić okładkę pdf'a ? Tzn tej miniaturki na półce?
Udało się posłuchać mp3 w streamingu ze skydriva, lokalnie zapisać się nie udało. Flaca nie udało się posłuchać.
Jeżeli chodzi o film to eksperyment trwa, bo wgrywam właśnie na skydriva MOV'a.
Słyszałem jedną z opinii, że app iFiles w połączeniu z dropboxem może zdziałąć cuda (czyli przenosi WSZYSTKO - włącznie z filmami i muzą). Może ktoś potwierdzić?
Może ktoś mi powiedzieć w jakich katalogach powinny lądować filmy i muzyka? Ta którą się sciąga z iT.
Dobra, załatwiłem sprawę programikiem iFiles. Genialna sprawa, łączy się z dropboxem, flickriverem, ggledocs i wiele innych.
Napisano 27 lipca 2012 - 12:36
Witam,
gdzie w ipadzie są filmy ?
W którym katalogu ?
Pzdr
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych